En äldre bloggföljare redovisar hur partier och organisationer bytt väg

”Så här i valtider, kom jag tänka på min källa, som berättade att det första miljöpartiet i Sverige var den gamla Högern.

Vem kunde tro det?

Jo då, den ogillade rykande fabriksskorstenar, utsläpp i luften och i vattendragen. Medan vänstern såg rykande skorstenar, ringlande bilköer osv, som kvitto på sin framåtanda, progressivitet. Gamla Högern ogillade till och med råkapitalismen. Ett motto var Försiktighetsprincipen. Som jag tolkar: Bevara det som funkar, och byt varsamt ut det som funkar dåligt.

Det var även gamla Högerns kulturkrets som tog initiativet till bildandet av Naturskyddsföreningen, och även Nordiska Samfundet till bekämpande av vivisektion, senare ändrat till Nordiska Samfundet mot plågsamma djurförsök. Samma organisation som idag heter Djurens Rätt, och förknippas med vänstern. Det var även på den borgerliga kanten som initiativ till den organiserade vegetarianrörelsen togs. www.vegetarian.se   Den tycks idag felaktigt ses som kopplad blott till vänstern och HBTQ.

Bildresultat för djurens rätt
Kampanj bild från Djurens rätt

För min del hade jag förr bara en vänstersida i mig. I vuxen ålder (efter 30 år eller så) blev den kompletterad med en högersida. Dvs, tycker mig se strån till stacken i alla läger.

Högern finner jag f.ö. bestå av flera sektioner, liksom vänstern. En vänster, som skiljer sig från exv statsmedias tokvänster, är Folket i Bild Kulturfront, så vitt jag kan bedöma. Samma med Folkets Radio  www.folketsradio.se

Det känns orättvist, när jag (som lever veganskt) hos mina favoriter tycker mig skönja åsikten, att vegantänket hör till tokvänstern blott.”

——————————————————————————————————-

All respekt för Djurens rätt som kämpar för djurs rätt till mindre omänskligt liv.

https://www.djurensratt.se/blogg/historiskt-beslut-i-eu-parlamentet-strategi-utfasning-av-djurforsoken-pa-vag?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=djurforsok

——————————————————————————————————-

Till sist ett stort Grattis till AfS där Nya Dagbladet meddelar; Enligt preliminära siffror får Alternativ för Sverige över 10 000 röster och tre mandat till kyrkomötet – som är Svenska kyrkans högsta beslutande organ.

Bildresultat för alternativ för sverige

2 tankar kring ”En äldre bloggföljare redovisar hur partier och organisationer bytt väg

  1. Djurens Rätt behövs verkligen! Jag gick dock ur DjR när de deltog i Pride-tåget.
    Det var många år sedan. Kanske de är annorlunda idag. Någon som vet?

    1. Jag misstänker att det är bara AfS, SD och MED som inte viftar med prideflaggan. Att värna familjen och barnen är satt på undantag i vår humanitära stormakt och vita heterosexuella män som inte idkar självspäkelse under feminismens OK, lever farligt.

Kommentarer är stängda.