Kaptenen lämnar det sjunkande skeppet, kvar är medborgarna i tredje klass

”Statsminister Stefan Löfven meddelar sin avgång under hans sommartal i går. Han kommer att avgå i samband med partikongressen i höst.
– Beslutet har inte varit lätt men det har mognat fram under sommaren, säger Stefan Löfven….” https://www.svd.se/svd-erfar-stefan-lofven-kommer-att-avga

”……..Partikollegor och ministrar tackar Löfven för hans insatser för landet och partiet. Anders Ygeman, energi och digitaliseringsminister skriver på Twitter att ”svetsaren från Sunnersta” gjort avtryck i den svenska historien….”

Ja, Gudbevars har han det. Han lämnar ett land i fritt fall eftersom han klängt sig kvar vid makten och tvingats dansa efter miljöfundamentalisternas pipa. Han har en arg Nooshi Dadgostar på ena sidan och på den andra står en lika arg Annie Lööf, som nu ser Bilderbergarnas prinsesskrona falla av, då inser han till slut att det är bäst att ta sin Mats ur skolan.

Skall Magdalena Andersson, som är det hetaste namnet till ny statsminister lyckas förena statens spenderbyxor från vänstern med alltför ägarlönsam marknadsekonomi från Lööf, det är frågan om riksdagen skall godkänna budgeten i höst eller i varje fall inte rösta emot den.

För den största striden lämnas till efterträdaren.

https://www.svd.se/storsta-striden-lamnas-till-eftertradaren

Här ger övriga partiledare sina omdömen om Stefan Löfvens regeringsperioder. Desperation och Sverige förtjänar bättre, säger Åkesson och Buch, medan snäll flosklerna viner från de övriga partiledarna.

Att svika sitt partis grundideal pga av maktgalenskap faller till slut på eget grepp, när Dadgostar handlar i stället för att bara prata som Sjöstedt gjorde och visar att vänsterpartiets dörrmatta period har gått i graven.

https://www.svd.se/ebba-busch-sverige-fortjanar-battre

Dick Erixon Samtiden skriver den bästa analysen av Stefan Löfvens prestationer under hans regeringsår, men vi skall icke glömma att det var Fredrik Reinfeldt som slängde in handduken och gav makten till Löfvens svagare parlamentariska block.

7 tankar kring ”Kaptenen lämnar det sjunkande skeppet, kvar är medborgarna i tredje klass

 1. Jag önskar att det blir en kvinna så får männen i Tensta fundera, en kvinna eller eller en socialdemokrat pengarna tror jag styr över oviljan att rösta på en kvinna. Sedan har vi ju partiet NYANS som lite lurar i vassen

 2. Önskedrömmen vore väl att Löfven, Bildt , Kristersson och Lööf nu agerar i förberedande syfte att de ska bli kommande ”gäster” på Guantánamobasen. De står väl snart på tur, då ingen hitintills har kommit undan som agerat åt den globala ”djupa staten”. På Guantánamo finns det inga fabricerade ”immunitets lagar”, som här i Sverige. Det är väl bara en tidsfråga innan de ovan nämnda grips och åtalas Internationellt inför öppen ridå.
  Även våra egna ”kabaler” kommer säkerligen också bli framtida ”gäster” på Guantánamobasen.

 3. Att Fredrik Reinfeldt slängde in handduken det tror väl faan det. Moderaterna hade ju dels tömt statskassan på mer än 50 Miljarder samtidigt som man ”ÖPPNADE” för den ändlösa migrationen.
  När man läser i Aftonbladet där Lena Melin uttalar sig om : ”Stefan Löfven kommer inte att gå till historien som en stor, banbrytande statsminister. Mer som en som gör vad som helst för att sitta kvar vid makten”!!
  När ska vi få läsa om ALLIANSENS VALFUSK 2006 och även 2018?
  När ska Lena Melin skriva om Carl Bildt och hans delaktigheter i massmord och inte minst varför åtalades inte Carl Bildt i Sverige för folkmord?
  Lundin oil i Sudan, Estonia, Bosnienkriget, Saudi, Turkiet m.m. och inte minst ”mannen bakom den svenska massmigrationen”.
  Man åtalade Bildt i Haag av köpta domare!
  Tydligen dömer vi i Sverige bara ”utländska folkmordsmördare”! När kommer den svenska rättvisan att åtala alla de svenskar som begått LANDSFÖRRÄDERI?
  Excellensen, varför står inte han som Nr 1 i kön för åtal, gällande LANDSFÖRRÄDERI!
  Varför åtalas han inte, den svenska lagens företrädare?
  Om någon ligger bakom nedmonteringen liksom ”tömningen” av det svenska samhället så är det väl Carl Bildt.
  Stefan Löfven må även han vara en skitstövel, men han når inte ens upp till knäna på den STÖRSTA (svenska) skitstöveln sett ur alla kategorier, nämligen CIA agenten Carl ”buksvinet” Bildt.
  Lena Melin, visst är det lättsamt att ge sig på Löfven men NÄR ska du verbalisera om vad Carl Bildt orsakat det svenska samhället i de snart 50 år han varit verksam som politiker, Manchurian candidate, member of The Committee of 300 (som är underordnad The Nine), Frimurare med den högsta 33:e graden o.s.v.
  Lena Melin hur vill du att vi ska komma ihåg ALLIANSEN med dess utrikespolitiker?
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

  1. Nej, storfräsarna går alltid fria, för de har så mäktiga bröder. Bilderbergarna, Trilaterala kommissionen, Romklubben, EU och FN med World Economic Forum, samt Frimurarna, Rockefellers och Gates alla stiftelser med flera. Självfallet har Carl Bildt starkt beskydd, då han öppnade dörren till massmigrationen, som är globalisternas starkaste vapen för att slå sönder Europas nationer. Därefter fortsatte Reinfeldt med sin förrädiska öppna hjärtans politik. Löfven och Margot Wallström bidrog med sin feministiska regering och med den humanitära stormaktens förstörelse och sedan finansierade de HMF jägares jakt på oss, som såg igenom falsariet. Nu får vi se vad Magdalena Andersson kommer att göra, en gråsosse med hetsigt humör, som troligen måste medla mellan Dadgostar och Lööf för att inte stupa på budgeten.

 4. Hur fungerar de imanstyrda bidragsmuslimerna? Enligt Magdalena Andersson är ladorna fulla. Vad är det vi skall se komma?

 5. En orsak till avgången, men som inte gärna nämns, är väl de sjunkande opinionssiffrorna för både S-partiet och dess ledning. Nu försöker de sig på ett byte vid rodret.

  En viktig del av partiets väljarbas finns i förorten. Frågor poppar därmed upp: Vill de invandrade männen låta sig styras av en kvinna? Finns det risk (chans) att rors-mannen/kvinnan styr S-skeppet ur kurs, och sjunker?

  1. Nu tror jag att MP får det tuffare, samma regeringshänsyn behöver inte längre tillämpas med ny regeringsbildning i november.
   SvD sammanfattar så här:
   När partikongressen nu fått ytterligare en uppgift – att inte bara ta fram en ny politik utan också en ny ledare – kommer den få svårt att hantera situationen utan att gå ner i spagat.
   Politiken åt vänster.
   Partiledaren åt höger.
   Och kanske var det därför som Stefan Löfven avgick.”

Kommentarer är stängda.