Insändare i ÖstGöta Correspondenten:s papperskorg

Någon enstaka insändare/debattartiklar kan komma i tryck i lokaltidningen, men det mesta hamnar i papperskorgen.
Hur många snyftreportage har inte Corren publicerat om ensamkommande låtsasbarn ofta med en medelålders kvinna bredvid sig, lika många som hat och varningar för högerextremister, nationalister som rimmar på nazister.

Bildresultat för östgöta correspondenten

Här kommer tre exempel från lokaltidningens papperskorg, där det ligger många fler.

 • Kort sagt om skuldsättning 2021-03-30

Äntligen tänkte undertecknad. när jag läste rubriken ”Vi känner stark oro för ökande skuldsättning” på debattinlägget den 29 mars. Är det några som protesterar mot att 150 miljarder skall skänkas till EU:s corona fond, tänkte jag. Men icke, den oron finns inte hos Lena Micko, Ardalan Shekarabi och Åsa Lindhagen, författarna till inlägget. Oron var för att medborgares konsumtions lån och ärenden hos Kronofogden ökar. EU:s nya solidaritet är att Spara i norr måste jobba mer och Slösa i söder mindre. Spanien inför nu 4 dagars vecka med full lön, samtidigt som vår egen pensionsålder höjs och ytterligare skattehöjningar väntas. Kanske kommer statsminister Löfven med dessa ministrar framöver att åter konstatera att de varit naiva och att de inte förstod att detta enorma lånepaket på 750 miljarder Euro, främst är till för att rädda euron, tysk industri och Angela Merkels banker.

Harriet Larsson

 • Är Du Woke och därmed en Baizuo? 2021-04-06

Det gäller att hänga med för en pensionär, så man vet vad man är. Nu är frågan om man är höger, vänster, Gal-Tan eller en Baizou som oftast är Woke.
Förr var det enkelt vänster eller höger. ”Vi röstar på Erlander för han är en rejäl karl”, sa mina hädangångna föräldrar, när jag var ung. Per Albin och Hjalmar Branting var rejäla karlar för farmor och farfar, fattiga statare i norra Värmland, som kämpade för att överleva dagen med alla barnen.
Vänstern gynnade arbetarna och högern kapitalisterna, nu är rollerna ombytta. Numera råder ofta Gal och Tan som definition på politisk åskådning, men där hamnade jag lite mittemellan begreppen.
GAL-TAN utgör ändpunkter på en politisk skala, som har utmanat den gamla vänster-höger skalan. GAL står för grön, alternativ och liberal och TAN beskrivs som traditionell, auktoritär och nationalistisk.
Därefter kom begreppet att vara medveten, dvs woke från USA, främst från dess universitet, som blev ledstjärna för aktivister inom BLM (Black Lives Matter) en människorättsrörelse som uppmärksammat polisbrutalitet och rasism mot afroamerikaner.
Att vara woke är enligt Wikipedia att visa att man är medveten om sociala orättvisor, bristande jämlikhet mellan raser och kön, men begreppet har också kritiserats för att vara alltför storslaget och öppna för intolerans för de omedvetna, som inte insett identitetspolitikens och relativismens fördelar.
Men nu har Kina slagit tillbaka, inte bara mot H&H utan med begreppet ”Baizuo”, som synliggör baksidan på att vara alltför woke. En baizuo betyder en naiv välutbildad person som propagerar för fred, jämlikhet för alla, bara för att få ge sig själv en känsla av överlägsenhet. En baizuo bryr sig mest om invandring, minoriteter, HBTQ, mångkultur, klimat och har politiskt korrekthet som ledstjärna.
 Jimmie Åkesson och Märta Stenevi har nog lättare att definiera sig, än en gammal pensionär. Att arbeta och sköta sig, inte utmärka sig och inte ligga samhället till last var råden, som vi 40-talister fick med modersmjölken.
Kanske förklaringen till att vi är svåranpassade till dagens begreppsindelningar är att både vi och denna lärdom är passé?

Harriet Larsson

Fler partier än SD har mörka rötter 2021-06-04

Ledarskribenter missar aldrig en chans att brunfärga SD. Ett av många exempel är Christian Dahlgren i Östgöta Correspondenten, som i sin ledare den 3 juni beskrev Jimmie Åkesson med partimedlemmar som ett ”kostymfascistiskt järnrörsgäng”.
Det skulle vara klädsamt om systemmedias skribenter någon gång uppmärksammade andra partiers mörka rötter. Här är några exempel.
I dåvarande Bondeförbundets – som senare bytte namn till Centerpartiet – partiprogram från 1933 stod det följande som punkt fyra:
 ”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.”
Vilket borde fått Hitler att skrocka av välbehag.
Andra exempel på eftergivenheten för denne despot är tysktågen, Bollhusmötet, Baltutlämningen och exporten av järnmalm som höll nazisternas krigsindustri i gång.
Att utestänga SD från debatt och inflytande har nu synliggjort ett högt pris. Det har skapat skygglappar för den invandringsrelaterade brottsligheten samt islamisters terrordåd och deras fundamentalistiska världsbild.
Högerextremister, nationalister med adress till SD:s ökade väljarskara påminner om -30 talet med nazismens framväxt, skriver ofta godhets positionerande, rödgröna skribenter.  Det stämmer att eftergivenhet tycks upprepa sig, men nu handlar det om att lägga sig platt för islamisters och klan maffians framfart.

Harriet Larsson Linköping

Källa: Bondeförbundets partiprogram https://snd.gu.se/sv/vivill/party/c/p/1933

6 tankar kring ”Insändare i ÖstGöta Correspondenten:s papperskorg

 1. Tack för lektionen om alla nya modeord.
  Den var samtidigt en påminnelse om västvärldens osannolika galna utveckling.
  Vi har byggt upp det bästa av samhälle, och låter nu utan större protester illvilliga krafter förstöra det med skuldsättning covididioti islamisering och inte minst otrygghet
  Vi måste börja med att kasta ut det politiska patrask som lett oss hit.
  Vilket troligen inte blir lätt.
  Vem tror på ett ärligt val? Till att börja med

  1. ”…. skuldsättning, covididioti islamisering och inte minst otrygghet…” mer behöver inte sägas om Sverige i dag.

 2. Att dessa välskrivna insändare hamnade i papperskorgen, säger något om Correns nivå.

  En (välvillig) teori kan väl vara, att insändarredaktören personligen kan ha gillat texterna, men varit rädd för att mista jobbet om han/hon släppt fram dem till trycket.

  Alternativet är att Correns anställda är av samma sort som resten av PK-maffian.

  1. Tyvärr tror jag på det sistnämnda. Det här var den senaste i papperskorgen från 31/7.
   ”Är det rasism att inte höra?
   Nu är statsministern förbannad på riktigt, när en del patienter önskar en svensk läkare för att förstå vad han säger och förvissa sig om att han själv förstår vad vi berättar om våra krämpor. Konstigt att ingen rasism faller över invandrare som kräver sammalunda, en läkare som kan deras eget språk, här råder enbart förståelse.
   Jag själv är pensionär, 74 år med grav hörselnedsättning samt många krämpor. Trots hörapparater så är det mycket svårt att höra när en läkare bryter på ett främmande språk och inte talar ren svenska. Att därutöver få vården att inse att telefonuppföljning inte fungerar, trots påpekanden under åratal, är en stor börda som jag förmodligen delar med andra hörselskadade, när kroppsspråk och läpprörelser ej går att avläsa. Tyvärr misstänker jag Stefan Löfven med andra lika upprörda lever i de tre små apornas värld med avstängda sinnen för verkligheten.

   Harriet Larsson Linköping”

   1. Efter att ha funderat till och från och då jag känt en allt större misstro mot de ”stora orden” kom jag fram till att vi alla i någon mån är tidsandans fångar.Shakespeares ord klingar hos mig. Högt flyga orden blott tanken stilla står. Ord utan tankar sällan himlen når.

    1. Jag vill tro att samhörighet med tidsandan är starkare i ungdomen, tänker på mitt engagemang under studentrörelsen -68, undrar vad jag skulle säga om min tidsanda idag om 50 år??? Det är det enda som grämer mig vid 74 år, att inte få veta hur det ser ut i samhället om 50 år. En liten, utarmad lydstat under NWO???

Kommentarer är stängda.