Estonia skapar sprickor i Ingvar Karlssons, Mona Sahlins och Carl Bildts oskyldiga fasader

Fakta med synpunkter från signaturen ”TT”;

Ingen utredning mot exministrar om Estonia

”Tidigare ansvariga ministrar som Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin kommer inte att utredas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen 1994, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Beskedet kommer från riksdagens konstitutionsutskott som återigen har bestämt sig för att inte gå vidare med utredningen.
Ärendet har tagits upp och lagts ned flera gånger det senaste halvåret, men nu är beslutet att inte gå vidare definitivt.
– För att KU ska agera krävs att det finns misstanke om ett konkret brott som inte är preskriberat, säger Karin Enström (M), ordförande i KU.”
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ingen-utredning-mot-exministrar-om-estonia

Bildkälla: www.svt.se

DE var/är skyldiga!

Vad är annars vitsen med att DE just nu efter 26 år ”ansökte” hos KU om att bli befriade från ansvar för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen.

KU, riksdagens konstitutionsutskott gav DE 3 ansvars befrielse och beslutet är definitivt!

Jaha, DE 3 anade väl att utredningen som nu pågår om Estonia kommer att medför att man sitter ”trångt till”.
Därför var man ute i tid med få sina ”ansvarsbefrielser” innan sanningen ”dyker upp”.

Carl Bildt startade den kriminella linjetrafiken 1991 med smuggeltransporter av krigsmaterial från det sönderfallande Sovjet. Adressaterna kan ha varit CIA, M15, M16 eller Mossads ärenden som Bildt tillgodosåg.

Varför då?
Lär vi inte få svar på, girighet, storhetsvansinne är misstänkta egenskaper.

De anhöriga till de omkomna måste få sanningen, och den kommer. Bara all påverkan kring Estonias förlisning under de senaste 2 åren
visar entydigt på att man gör allt man kan för att undanröja sanningen/fakta.

”Vid sin förlisning 1994 hade Estonia trafikerat linjen Stockholm–Tallinn i knappt ett år. Själva färjelinjen tillkom 1991 på dåvarande statsminister Carl Bildts initiativ, i syfte att kunna smuggla hemlig vapenteknologi till USA-sidan från den sammanfallande Sovjetunionen efter kalla kriget”. https://www.friatider.se/nya-bilderna-pa-halet-i-estonia-som-utredarna-missade-1994

Hur kommer KU agera om man gett åtalsimmunitet på ”felaktiga grunder”.  Om det senare visar sig att de tre politiska figurerna har agerat i ”lönndom”,  faller inte de i sådana fall in i vad lagen säger om ”straffet för mord”

För att KU ska agera krävs att det finns misstanke om ett konkret brott som inte är preskriberat, säger Karin Enström (M), ordförande i KU.

Vilka olika scenarier av brott i samband Estonia kan man tänka sig för att DE ska falla in under lagen ”straff för mord.” där preskribering endast fåt ske om förövaren var under 18 år när brottet begicks.

(Justitieutskottets betänkande
2019/20:JuU4

Straffet för mord
Sammanfattning
Utskottet ställer sig bakom regeringens förslag till ändring i brottsbalken som innebär att straffet för mord skärps.
Förslaget innebär att det i straffbestämmelsen om mord anges att det som
skäl för livstids fängelse särskilt ska beaktas om gärningen föregåtts av
noggrann planering, präglats av särskild förslagenhet, syftat till att främja eller dölja annan brottslighet, inneburit svårt lidande för offret eller annars varit särskilt hänsynslös. Syftet med lagändringen är att livstidsstraffet ska kunna komma i fråga i betydligt större utsträckning än tidigare.
Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 januari 2020.
Utskottet föreslår även ett tillkännagivande till regeringen med anledning
av motionsyrkanden. Enligt utskottet bör regeringen skyndsamt återkomma till riksdagen med ett lagförslag som innebär att mord och vissa andra allvarliga brott ska kunna preskriberas endast om lagöverträdaren var under 18 år vid tidpunkten för brottet. I denna del finns en reservation (S, V, MP)………”
https://data.riksdagen.se/fil/D5759C3E-BB54-4375-A85E-700D17CDECF4)

Bildkälla: www.friatider.se (artikeln från länken ovan)

————————————————————————————————

Det räcker med att åter upprepa bröder ilar till bröders hjälp. Brödernas medvetna mörkläggning skedde genom att gravfrid snabbt utlystes (prästerna Krook och Koskinen belönades med biskopstjänster efter den snabba fridsbravaden) och när brotten riskerade upptäckt så hade de preskriberats. Notera att det var S, MP och V som reserverade sig mot lagförslaget om att preskribering endast kan ske om brottslingen var under 18 år. I denna mörkläggning har ännu inget brott kunnat bevisats av deras bäste bröder.

Resultat om Estonias sprickor som skaver;

https://www.friatider.se/har-ar-resultaten-av-forstudien-vid-estonia

5 tankar kring ”Estonia skapar sprickor i Ingvar Karlssons, Mona Sahlins och Carl Bildts oskyldiga fasader

  1. Bildt startade linjetrafiken, i vilket syfte? Bildts ageranden kan mycket väl falla in i “Straffet för mord” och inte dråp!
    Bildts agerande har inte det präglats av en ”noggrann planering, präglats av särskild förslagenhet, syftat till att främja eller dölja annan brottslighet, inneburit svårt lidande för offret eller annars varit särskilt hänsynslös”.
    Mona Sahlin fick frågan av KU om hon visste att Estoniarapporten var för förfalskad?
    Mona hade en bisittare och efter 5 minuter svarade Mona JA.
    Hade hon sagt NEJ, då hade det blivit en ny utredning och det ville man inte. Alla dimridåer man använt sig av kommer inte att räcka till, den dag sanningen kommer upp till ”ytan”.
    Vi väntar ALLA på sanningen.

  2. Rättelse: Lagen om dråp bör det heta, eftersom ingen medvetet ville ta livet av folk.
    Förhoppningsvis saknas tidsgräns även för dråpmålsprocesser.

    1. Nej, inte medvetet, men borde inte Bildt ha räknat med att någon form av sabotage kunde ha inträffat?

  3. Tyvärr misstänker jag att Estonia haveriet går samma öde till mötes som Palme haveriet, ”bröderna” tillsätter en slutlig utredning, som kommer fram till att Estonia sjönk på fel plats, vars botten underlag orsakade hålen , sprickorna…. sen är det klart med tillförslutet lock…

    1. Ja, Harriet, i värsta fall kan det gå just så.
      Men i bästa fall kommer lagen om mord att tillämpas, när vi får en ny regim.
      Och då gäller ingen preskriptionstid.

Kommentarer är stängda.