Slösa får 70.000 kr varje år i bostadsbidrag, Spara får inget!

”Spara och Slösa

Bildresultat för spara och slösa

”- Jag lurade mig själv enligt nedan:
Jag och en väninna tjänade lika mycket under arbetsåren. Vi har och hade samma kostnad för bostad.
Nu som pensionär får hon en månadsutbetalning på 5 800 kronor varje månad mer än vad jag får på grund av bostadstillägg.
Felet jag gjorde var att jag sparade lite pengar under årens lopp för att kunna ha lite extra att tillgå som pensionär. Hon sparade ingenting utan unnade sig mer. Nu får hon utbetalt cirka 70 000 kronor mer iän vad jag får per år från Pensionsmyndigheten, det vill säga staten, i bostadstillägg.
Är det inte jag som skall känna mig lurad?”
Signaturen ”Missad synvinkel” i Senioren 5/2021.

————————————————————————————————————————

Greta bor på ett serviceboende i Hälsingland. Kommunen snodde större delen av hennes efterlängtade bostadstillägg på 3000 kronor. Tricket var att de lade på en serviceavgift på 2 125 kronor ovanpå hyran, då blev det bara 581 kronor kvar, skriver Gretas dotter i Senioren 3/2021.

Kommuner måste med alla medel håva in kosing till försörjning för Löfvens valboskap och då tillåts alla medel, som här konfiskering av hyresgästers bostadsbidrag. Alibi kan vara en serviceavgift utan service.

Enligt SPF Seniorernas rapport ”Bostadstillägg i särskilt boende” åkte cirka 585 av 920 miljoner i bostadstillägg till pensionärer rakt ner i kommunkassorna – för gamla, resurssvaga som ofta arbetat och slitet under hela sitt liv är en utmärkt kassako för ekonomiskt ansträngda kommuner. Generositeten mot nyanlända måste säkerställas.

Ni minns väl uppgiften från socionom Birgitta Sparv att en invandrarfamilj med 9 barn håvade in 78.000 kr netto varje månad i Löfvenska bidrag”

Jag undrar vad som ska till för att Löfvens trogna pensionärer skall inse att han är en ulv i fårakläder?

Frågan är vad Löfven 3 nu skall hitta på för att vinna valet nästa år?

12 tankar kring ”Slösa får 70.000 kr varje år i bostadsbidrag, Spara får inget!

 1. Hur pass lurade är alla som både pensionsparat och som även genom alla år sparat pengar på banken i Sverige? Staten/politikerna bugar och tackar för ER frikostighet, era korkade medborgare. Sätt hårt mot hårt och TA UT ALLA era sparade pengar och stoppa pengarna i en annan banks bankfack. Barnen kanske ska stå som bankfackhyraren. Ta även ut pensionssparandet innan du blir 65 eller så fort det går, om du ska få någon större nytta av dina sparade pengar efter det du fyllt 65.

 2. Torsdagen den 18 mars i år upplyste Stefan Löfven i Riksdagen att pensionärerna hade fått i genomsnitt 2000 kr mer i månaden. Var finns dessa någonstans? Både pensionärer och pengarna? Oppositionen borde kunna få svar av Riksdagens utredningstjänst.

  1. Jag letar förgäves i min plånbok, hittar inga 2000 kr, kanske snodde Löfven dem till sin löneförhöjning?

 3. Socialismen i sin prydno. Håll till godo, många har röstat på detta. Kanske ni själva?

 4. Tydligen ska man ta ut alla pengar man har innan man går i pension, för att kunna behålla det man sparat genom livet. Om man tar ut alla pengar NU som pensionär, får man då bostadstillägg nästa år? Eftersom bostadstillägget även bedöms efter din ”förmögenhet” på BANKEN.

  1. Ett bra råd. Ca 100.000 kr på en gammal bankbok då ryker bostadsbidraget. Fastighetsskatt och förmögenhetsskatt står i farstun och Magdalena Andersson svamlar om att de rika måste betala mer skatt. I praktiken blir det medel- arbetarklass, som skall nitas till i vanlig ordning, för de är många. Riktigt rika har för länge sedan fört ut sin förmögenhet till skatteparadisen.

  1. Tveksamt om Spara hann uppnå rösträttsålder, innan hon lades ned. 🙂

 5. När konsumismen fick övertaget sågs Spara som kontraproduktiv. Lyckoslanten lades ner. Slösa blev det nya idealet, och är så än idag.

 6. Tyvärr har Löfvens parti ett försprång vad gäller möjlighet att synas och tala till väljarna.
  Detta pga av mediernas vida famn ifråga om sittande makt.

  1. Nu är famnen vidöppen för alla lata och smarta Slösor, eftersom de inte räckte till här hemma, så importerades fler under skenet av medmänsklighet och humanitet.
   Vilket gav välfärd-och flyktingindustrin nya jobb och dess entreprenörer blev mångmiljonärer. Alla med mediokra löner som krupit in i famnen inser inte att de biter sig själva i svansen, när skatterna ökar och besparingar drabbar dem själva och om olyckan är framme, först då inser de fallande att skyddsnätet inte finns.

Kommentarer är stängda.