Att vända kappan efter vinden

Av signaturen ”TT”.

”Kristersson i februari: Fel utmåla invandrare som belastning
Bildresultat för Ulf Kristersson

Ulf Kristersson kritiserade i februari Jimmie Åkesson för att ha beskrivit invandringen som en ”belastning”. Men nu – ett antal månader senare – säger Moderatledaren i princip samma sak själv.
Vilken pajas han är den där Kristersson. Vet han inte bättre än att det var ALLIANSEN med Reinfeldt och Bildt i spetsen som obegränsat ”släppte in gängen!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vOQpxm/m-ledaren-gangen-ar-inhemska-terrorister

https://www.friatider.se/kristersson-i-februari-fel-utmala-invandrare-som-belastning

Jimmie Åkesson väckte ramaskri hos vänstern i februari när han skrev på Twitter att han ville ha ett totalstopp för ”all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning”.

Ulf Kristersson var då en av dem som fick gå ut och ta avstånd från SD-ledaren.

Han slog i en kommentar till TT fast att man inte ”generaliserande ska prata om människor som en belastning”.

Men den 7 juli, sade Ulf Kristersson själv ungefär samma sak i P1 Morgons partiledarutfrågning.

– Invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, hedersproblematik, sociala problem och trångboddhet. Det är väl alldeles uppenbart, sade M-ledaren. Han slog också fast att en ”mycket, mycket hög grad” av den grova brottsligheten ”handlar om invandring”.

—————————————————————————————————–

En sanning, men dock något sent!

Vända kappan efter vinden innebär att byta sympatier eller åsikter efter rådande opinion; ändra sig efter vad andra tycker; otillbörligt anpassa sig för att vinna fördelar (Wiki).

Om det är styrka eller svaghet kan diskuteras. På sociala medier går debattens vågor höga.

Åkessons röster är förutsättning för att Kristersson skall kunna bli statsminister 2022 och då är det nödvändigt att känna av vindriktningen, om än i senaste laget.

Jag tycker ändå det är skönt att Kristersson inte viker sig för de godhetsfrälstas dum-spel.

https://www.friatider.se/kristerssons-svar-till-kritikerna-det-ar-ni-som-borde-be-om-ursakt

—————————————————————————————————

Thomas Gür skriver på Facebook om medvetna missförstånd och att spela dum;

”Att det finns offentliga personer som skriver sådant här (jag har sett Annie Lööf, Åsbrink, Morgan Johansson, Cervenka samt några till i samma stil), som alltså helt medvetet missförstår (eller som är så okunniga och så korkade att de inte förstår skillnaden mellan invandring som samhällsfenomen och invandrare som individer) …

… är också en del av förklaringen till varför just invandringen till Sverige, med de volymer som det har handlat om de senaste decennierna, och den sedan mer än 40 år tillbaka misslyckade integrationspolitiken (invandrarpolitiken), kommit att bli en social och ekonomisk belastning på det stora hela.

Vidare: Just dessa offentliga personer med sitt lögnaktiga (eller urbota korkade) sätt att uppfatta sina meningsmotståndares argument, sitt medvetna sätt att spela dum och förnärmad ( ”är jag en belastning eftersom min farmor är från Långbortistan”), sin vilja att hellre håna än att förstå, har varit och är en allvarlig belastning för Sverige.”

Nu krattar Lina Stenberg vägen för egen rödgrön karriär

Ps. Tänk om det vore så väl att Åkesson kunde ta över Morgans stol…. https://samnytt.se/morgan-johansson-varnar-sd-kan-ta-over-min-stol/ Ds.

7 tankar kring ”Att vända kappan efter vinden

 1. Sverige utvisar inte någon.
  ”Inrikesminister Anders Ygeman (S) har talat om att utvisa 80 000 asylsökanden som kommit till Sverige det senaste året och som bedöms få avslag på sin ansökan. Men dessa ord kommer aldrig att omsättas i praktiken, och det på grund av att regeringen inte är beredd att vidta de åtgärder som möjliggör att så sker”.
  POLITIKER, hur många är det som ska utvisas? Varför utvisas DE inte? Har detta antal passerat 100 000?

  https://www.dagenssamhalle.se/samhalle-och-valfard/integration-segregation/regeringen-kommer-inte-klara-80-000-utvisningar/

  1. Tack för länken till en mycket seriös och väl underbyggd artikel av Jan Kallberg, disputerad statsvetare och jurist. Assistant Professor, United States Military Academy (West Point), USA.
   Men vad hjälper det mot lögnhalsarna i Rosenbad.

 2. Tja, hur skulle han annars fått jobbet.

  En person som hissar RFSL-flaggor när människor skjuts på öppen gata, ser åtminstone vilket håll vinden blåser.

  Javisst, förhoppningsvis sker förändringar och förbättringar även med de korrupta kugghjulens kraft.

  Tyvärr sker för lite, för sent.

  ”Afghanistan vägrar ta emot tvångsutvisade medborgare. Det är oklart om beskedet påverkar Sverige.”

  Ja, det är såklart oklart om Sverige lyckas utvisa någon.

 3. Det spelar ingen roll hur mycket vi än påtalar politikernas inkompetens, självmotsägelser, hyckleri och korruption. De sitter ändå kvar och sätter sina villkor, som medlemmar av särintresset politikerklassen.

 4. Vi kan inte ändra på det som varit. Däremot kan vi lära oss av historien. Inte alla gör det.
  Den mycket omfattande vänstervridna smutskastningen av sanningar speglar dumhet, oförstånd och obstinat omognad. Att reducera den oförsvarligt stora skattefinansierade sysselsättningsindustrin är den viktigaste åtgärden efter valet 2022. Det som har förstörts och rivits ner under lång tid, kommer också ta lång tid att återställa. Handlingskraft och ansvarsfull strategisk intelligens är förutsättningar. I dagsläget är det viktigaste att ena oppositionen till en stark politisk kraft och på alla sätt och med många medel avväpna den destruktiva fosterlandsfientliga kostnadsslukande församlingen. Fakta före floskler.

  1. Trots min kritik mot oppositionen, så är min starka önskan att se den i regeringsställning 2022. Om ej, då finns ingen räddning för landet och dess medborgare.

Kommentarer är stängda.