En klarsynt och klok reflexion om SVT:s kommentatorer

”Med anledning av Åkessons briljanta Almedalstal den 5 juli, kom följande ”dialog” i mitt huvud,” skriver en bloggföljare i detta korta, men tänkvärda inlägg.

Bildresultat för Jimmie Åkessons almedalstal 2021

”Säg mig, varför ska teve och radio kalla in sin kommentator efter exv Åkessons Almedalstal?

-Det är för att sammanfatta för dem i publiken som kanske har svårt att förstå.

-Jaha, ja det kan ju vara lovvärt. Men jag tror att det finns ännu ett skäl.

-Vilket då?

-Att kulturvänstern i medierna vill tipsa mig om hur jag bör tänka.

-Men nu var i alla fall Dick Erixon med, som balans mot Susanne Nyström.  

-Jo, men efter dem kom för säkerhets skull SVT:s egen handledare

Mari Forssblad och ställde tillrätta.”

…………………………………………………………………………

Politiskt vanstyre har slitit sönder Sverige

https://www.svd.se/sd-ledaren-jimmie-akesson-haller-tal

Där skribenten Tomas Augustsson ger en bra sammanfattning med citat ur talet. Skillnaden är stor jämfört med recensionen av vänsterns värsting Tobias Hübinette där hatflosklerna mot Åkesson aldrig tar slut.

Därför får Ni ingen länk.

17 tankar kring ”En klarsynt och klok reflexion om SVT:s kommentatorer

 1. SD har ena foten i ”baljan” om fortsatt migration samtidigt som den andra foten är i ”baljan” minska/stoppa migrationen. Vad gör man inte för att vara ”helgardelad”. Det gäller bara att ha båda fötterna i den rätta ”baljan” när vinden ändrar riktning. Usch, vilket parti. En gång ett förhoppningsparti som de svenska medborgarna eftersträvat i åratal. RÖSTA på SD de har inga bestämda åsikter om någonting, för tillfället.

  1. Det kan vara jobbigt att ständigt vända kappan efter vinden, eftersom vindriktningen snabbt kan ändras.

   1. Det är väl därför som man ”helgarderar”, oavbrutet! På så vis minimerar man att tappa onödigt många Riksdagsplatser när det ”blåser upp”. Man har väl ”lärt sig” av de övriga ”6 gängen” om att lova runt och hålla tunt.

 2. Människovärdet är lika. Vi föds med lika värde, och vi har likhet inför lagen.

  Det funktionella värdet är olika. Jämför exv Moder Teresa med Adolf Hitler.

  1. Eftersom det funktionella värdet, vad vi uträttar i och för samhället i vårt dagliga arbete är lågt hos bidragsförsörjda invandrare och negativt för de som väljer den kriminella banan, så pratar PK-folket bara om det existentiella värdet, vårt människoblivande, likhet inför lagen, våra rättigheter, (skyldigheter är inte lika populärt). Det ger legitimitet åt den humanitära stormakten.

 3. Det är vanligt att våra fria medier är först ute och rapporterar om våldet. Likaså att nämna rövarna vid namn, ibland även visa bild.

  Statsmedierna däremot, vars högsta ledningar tillsätts av regimen, kommer senare.
  Då med ålder istället för namn, typ ”17-åringen”.

  1. Systematiken i det hela påverkar onekligen allmänhetens världsbild. Det finns akademiker som godtroget slukar den politiska floskeln ”allas lika värde.”

 4. Igår sa en bekant
  – jag har slutat titta på TV1. Det är för mycket vinkling och propaganda.

  1. Jag väntade förgäves i går att SVT i Aktuellt skulle nämna om mordet som skedde i ganstertillhållet på en frisörssalong i Göteborg, men icke. Kanske har SVT har lovat att bli ännu mer partisk och subjektiv mot Löfven 3?

  2. Är SVT1 ensam om att driva vänsterpropaganda? Jag tycker att alla kanaler i teve och radio ofta vinklar när de rapporterar. I en nyhetsuppläsning i Rapport eller Aktuellt framgick att Ungern har en ”högerpopulistisk” regim.

   Uppläsaren, som förväntas vara objektiv, saklig, använde ett subjektivt uttryck. Sådan partisk formulering hör närmast hemma i debattartiklar. Men sådana övertramp gör statsmedierna stup i ett. Vilket kanske beror på att SR/SVT:s vänsterpersonal torde se medierna som sin egen lekstuga.

  3. Att frivilligt sluta ögon och öron från ett visst håll tror jag INTE är en klok strategi. Man måste lära känna sin motståndare är det jag tror på läs gärna SUN ZIS krigskonst (den studeras på alla militärakademier av betydelse världen över).

 5. ”Utvisning efter grova brott”?

  Säg, på vilket sätt blir en mördare lyckligare av att utvisas?

  Hälsar Vänstern.

 6. Vad ska vi med SD när de ”nobbar allians mot invandring i EU”!!!
  ”En ny partigrupp mot invandring håller på att bildas i EU där regeringspartierna i Ungern och Polen samt Marine Le Pen och italienska Lega Nord ingår. Gruppen skulle bli EU:s tredje största – men SD hotar nu att sänka den eftersom man anser att ”frågan om Ryssland” är viktigare”!!!
  I EU är SD för migration, medan man här hemma i Sverige saluför sig vara mot migrationen.
  På SD:s hemsida kan man läsa om att man ska föra en ”seriös Migrationspolitik”! Inget tal om att stoppa den för Ryssland är viktigare!!! Medborgare är inte SD ett parti bestående av ” ulvar i fårakläder”?

  https://www.friatider.se/sd-nobbar-allians-mot-invandring-viktigare-med-ryssland
  https://sd.se/

  1. Ja, här kan vi använda uttrycket ”att vända kappan efter vinden”, som i detta fall kommer från M + KD för att passa in i deras EU-vänliga politik. ”Seriös migrationspolitik” skall vara asylstopp, återvandring och utvisning efter grova brott.

  2. Visst SD börjar redan känna av maktens krav. Men tyvärr min lågsinta reflex på Jimmie Åkesson är att karln får passa sig för en växande kagge. Medelåldern börjar synas tillsammans med det bekväma livet vid maktens köttgryta

Kommentarer är stängda.