Glasklar sammanfattning av regeringskrisen

Bildresultat för Löfven, Lööf, Stenvi, Dadgostar
Bildkälla: omni.se

”Jag axlar uppgiften med beslutsamhet” sade en nöjd Löfven efter att i går eftermiddag för tredje gången blivit vald till statsminister. Jag tvivlar på detta löfte, för någon beslutsamhet med att trygga vår framtid har inte ägt rum under hans 14 regeringsår.
Men vid närmare eftertanke förstår jag hur fel jag tänker. Löfven följer med stor beslutsamhet globalistmaffians mål, (förmedlat av EU och FN) att nedmontera nationalstaten, för en världsregering. Då är invandring av främst unga män från dysfunktionella kulturer ett effektivt medel. Sverige med sin tillitsfulla, konflikträdda befolkning och med mutbara, karriär- och maktlystna politiker blev det perfekta landet att förstöra. Att missbruka asylrätten, vilket majoriteten av Europas invandrare gjort, är helt i sin ordning, liksom att susa > 600 mil, förbi flera trygga länder fram till bidragsparadiset. Avtal skall följas är en grundregel, men Schengenavtalet är dött och begravt. Nu skall Europas åldrande befolkning och minskande barnafödande ersättas av 70 miljoner unga afrikaner, om EU höjdarna får som de vill. AfD:s parlamentariker Gunnar Beck varnar förgäves (Nya tider v. 27/2021).
Löfven, med Stenevi i sitt knä, tillsammans med den sista jöken Annie Lööf har för säkerhets skull lagt till en ny humanitär skyddsgrund i migrationslagen, för att alla välfärdsmigranter skall välja Sverige. Här får nästan alla stanna och de som inte får det, får stanna ändå, för utvisning är en sällsynt åtgärd.

Splittra och söndra är makthavares strategi genom århundraden, precis som i dag.

Nu över till Löfven och hans kommande svårigheter med sina vänner, som slåss inbördes.

——————————————————————————————————-

Johan Hakelius ger oss här en glasklar sammanfattning av regeringskrisen från en krönika i Fokus den 5 juli.

https://www.fokus.se/2021/07/antligen-begriper-man/

ӀNTLIGEN BEGRIPER MAN

Så klarnade allt till slut. Eller vad man nu ska säga.

För er som ägnat er åt annat idag, här är dagens nyheter:

Centern tänker rösta för Stefan Löfven, men sluta samarbeta med Stefan Löfven. För att göra det har de fått löfte av regeringen att de ska få som de vill vad gäller arbetsrätt, strandskydd och skogspolitik, fast Miljöpartiet, som är ett av regeringspartierna, lovar att det inte blir så. Men hur som helst: i fortsättningen ska Centern vara ”konstruktiv opposition”, förutsatt att deras hjärtefrågor också är regeringspolitik.

CENTERN KAN också tänka sig samarbeta med alla partier, utom de två som är nödvändiga för att samla en majoritet till vänster eller till höger och på så sätt skapa ett regeringsalternativ
Centern representerar istället ”den breda mitten”, som består av sex av riksdagens partier inklusive Centern, men eftersom två av de andra fem partierna är beredda att tala med Vänsterpartiet och de kvarvarande tre är beredda att tala med Sverigedemokraterna kan Centerpartiet just nu inte samarbeta med något parti, utom sitt eget. Förutom regeringen, förstås, som Centern nu slutar stödja, utom i själva valet av statsminister, förutsatt att regeringen fortsätter driva centerpolitik enligt januariavtalet, som Annie Lööf konstaterar har fallit.

NU SKA STEFAN Löfven bilda regering, som lovar att avgå om den inte får igenom sin budget, som den ska se till att Centern, Vänsterpartiet och Amineh Kakabaveh alla accepterar, fast utan att förhandla med Vänsterpartiet, för det har Stefan Löfven lovat Centerpartiet som regeringen nu slutar samarbeta med.

Så nu är allt glasklart. Skönt.”

TEXT: JOHAN HAKELIUS

7 tankar kring ”Glasklar sammanfattning av regeringskrisen

 1. Hade det blivit Extra val då hade nog 1 eller fler partier hamnat under spärren. Utöver det skulle nog flera av de övriga tappa Riksdagsplatser och det ville man inte riskera. Det hela lutar åt en ”kartellöverenskommelse” i och med att alla skulle då få sitta kvar i ”orubbat bo” med förhoppning att de svenska medborgarna glömt allt till nästa val 2022. Det kommande valet kommer att bli övervakat enligt Vallagen. Allt för att säkerställa att inga 3 timmars ”avbrott” sker på valkvällen som det gjorde 2006 och även 2018. Vi både har och haft politiker som varit delaktiga i det ”Valfusk” som förekom 2006 och 2018. De är ”untouchable” då det inte finns något Tjänstemannaansvar. Politikerna tog bort det ”själva” 1976. Det kanske förklarar den ständiga politiska korruptionen som man enbart behöver ”vifta bort”. Som Ebba Busch nyligen gjorde. Lejonborg är tillbaka efter varit ansvarig för de 77 dataintrången hos sossarna. Ingen lagbestraffning här heller! Är det sådana partier med dess politiker DU tänker rösta på i nästa val? Det vill säga fortsatt ”utförslöpa” av Sverige.

  1. Extraval var ett rött skynke för Löfven med allierade. Finns det något parti som kräver återinförande av tjänstemannaansvar? Alla vi andra har ansvar för våra handlingar i vårt arbete, bortsett från kriminella aktörer så länge de med sina familjer/klaner röstar rött.

 2. Annie Lööfs stöddiga upphöjdhet kan möjligen överträffas av Mikael Dambergs överlägsna attityd i exv Agenda. Efter sitt inlägg vänder han ofta bort huvudet och blundar.

 3. Den partiledare av gårdagens talare som lyste var Ebba Busch (KD). Hon kan konsten att fånga intresset. Som sångerska har hon också scenvana, vilket märktes när hon för några år sedan var med i SVT ”Så ska det låta”. Nu inledde Ebba talet på temat Röd-grön röra, och fick till det riktigt bra. I Åkessonklass, faktiskt.

  1. Håller med Dig! Skillnaden är stor mot Annie Lööfs von oben mästrande, som alltid är insvept i upphöjdhet över folket.

 4. Riksdagen är ett arbetsställe. Arbetsmiljöverket behöver göra en ej förvarnad inspektion med obligatoriska drogtester. (Arbetsställe är dit du går, arbetsplats är där du står/sitter)

 5. Från min syster:
  Att hoppas på bättre tider är då ingen ide med denna riksdags cirkus med Löven som domptör.
  Vilket märkligt system vi har, trycker jag på den gula knappen ”jag lägger mig, jag kan inte bestämma mig” tillfaller de i praktiken ja rösterna, de rösterna borde räknas bort.
  Den gula knappen skulle bort, inget taktikspel!
  När jag reser på skattebetalarnas pengar, bor med skattebetalarnas pengar, måste jag för fasiken rösta ja eller nej! Det finns väl ingen som har röstat farm en politisk vilde, deras röster borde räknas bort utan kohandel.

Kommentarer är stängda.