Offentlig sektor är regeringens affärsområde

Sverige är ett fritt land, med möjligheter för människor att leva sina liv som de vill. Så sägs det i alla fall. Men en sak är det långt ifrån fritt att hantera: sina egna pengar. Snarare är friheten att välja vad de egna pengarna ska gå till hårt inskränkt…….//
Men om system är dysfunktionella, så duger det inte att bara pumpa in mer pengar i dem för att de ska fungera väl igen. Om de folkvalda har tappat respekten för alla oss som betalar in pengarna som de hanterar, kommer inte ännu mer pengar att förfoga över få dem att ändra attityd. Det måste till något annat……//Skatteuttag får aldrig bli ett självändamål. Uttaget av skatt innebär minskad frihet för enskilda och ökad makt till politiska representanter och tjänstemän på myndigheter. Om dessa inte lyckas förvalta skattepengarna på ett bättre sätt än vad de enskilda individerna själva klarar, finns ingen anledning att lämna bort pengarna.”

Josefin Utas i Göteborgsposten
https://www.gp.se/ledare/dags-att-b%C3%B6rja-respektera-skattebetalarnas-pengar-1.47778928

6 tankar kring ”Offentlig sektor är regeringens affärsområde

 1. Vad gäller de två böckerna rekommenderar jag att börja med ”En klimatsmart historia –
  Rockefellers” före ” Den globala statskuppen” .

  Va gäller de två böckerna rekommenderar jag att börja med ” En klimatsmart historia –
  Rockefellers” före ” Den globala statskuppen”.

  Boken börjar redan år 1870 med Rockefeller- familjens tidiga ambitioner mot ägande och makt – mycket skickligt manövrerande genom decennierna och familje-klanens
  generationer och ständigt bildande av ”foundations” med Rockefellers medlemmar
  i styret , ingifta eller syskon – fram till våra dagar – ett enastående researcharbete av
  Jacob Nordangård med hustru – men samtidigt skrämmande – att ständigt formulera
  svåra frågor i samhällsutvecklingen som kräver en övergripande ledning ….
  mot NWO.

  1. Det tror jag är ett gott råd, känner att jag hade behövt mer förhandsinformation om Rockefellers klanvälde, i boken ”Den Globala statskuppen”.

 2. ” AB Sverige” – Världsmästare i godhet – ska alltid sträva efter att vara generösast med att ”dela ut” våra skattepengar utanför landet – att inför FN med många underorganisationer ,EU, WEF , G20, kunna ”glänsa” – och sedan några år tillbaka är AGENDA 2030 en påtagen given mottagare – s.k. omställningspengar.
  Inte att förglömma det 1 % biståndet via SIDA – där FN anser 0.7 % är tillräckligt, Tyskland och Frankrike nöjer sig med 0,5%
  Tillkommer numera e.x. Green Deal , Green Climate Fund.

  När M.Andersson håller presskonferens borde närvarande journalistkår tvinga henne att informera vart pengarna går – och varför vi måste öka skattetrycket –
  vilket absolut inte ska ske på något vis.

  Sedan 13 juni 2019 har FN och WEF World Economic Forum ingått partnerskap –
  citat: ” I stort sett betydde detta att makten över våra liv med ett pennstreck flyttades
  över till de globala storföretagen , deras ägare och framtidsvisioner” skriver
  Jacob Nordangård i boken Den Globala Statskuppen .

  1. En bok som varmt rekommenderas, kräv att biblioteken tar in den. Jag är i slutet på den och väntar på ”Rockefeller – en klimatsmart historia”.
   Nordangård disputerade 2012 vid Linköpings universitet med doktorsavhandlingen ORDO AB CHAO: Den politiska historien om biodrivmedel i den Europeiska Unionen: aktörer, nätverk och strategier, som beskrev historien bakom biodrivmedelspolitiken i EU och även berörde klimatpolitikens historia (Wiki).

 3. Det är märkligt hur självklart det egentligen är att ha en sund syn på skatter. Det är däremot obegripligt att det ska vara så svårt för politiker att förstå samma sak. Sätt dom på skolbänken efter att dom fått passera skamvrån!

  1. Snabbkurs på Bommersvik, innehåller nog mer av skattehöjningar, för pengar = bidrag till resursstarka grupper = fortsatt maktinnehav.

Kommentarer är stängda.