Avvecklarna av kärnkraft, utvecklar den i Estland

BRA FÖR ANDRA, DÅLIGT FÖR OSS, skriver Jan Ivarson i detta inlägg.

”Vad annat kan man vänta sig av våra rikspolitiker?

Bildresultat för Kärnkraftverk

De är i full färd med att avveckla fungerande kärnkraftverk i Sverige, men låter det statsägda bolaget Vattenfall bygga nytt kärnkraftverk i Estland. 

Jo, det är sant. Statsmediabolaget svt Nyheter skriver att Vattenfall skall hjälpa Estland att bygga små kärnkraftverk. Om allt går bra kan verken vara på plats om 10 år. Om vi skall tro våra politiker är det en prestation som de ansett vara omöjlig i Sverige. Under tiden kommer vi få högre elpriser och brist som kan leda till nerstängning. 

Vem vet, kanske Sverige bidrar med humanitärt bistånd till investeringen?

Det kan ske med höjd elskatt för att minska koldioxidutsläppen från ett grannland. Och kanske behövs mer fastighetsskatt för att säkra välfärden, när andra skattepengar ges bort. Vansinnespolitiken sprider sig som ringar på vattnet över Östersjön.

Miljöminister Isabella Lövin hänvisar till näringsminister Ibrahim Baylan och han i sin tur till Vattenfall. Katten på råttan och råttan på repet, och TV har visat att råttor blir fler och fler i utsatta områden.

Jan Ivarson Politiskt obunden”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vattenfall-bygger-nya-karnkraftverk-i-estland?fbclid=IwAR149QfPVGT5xTmYrr8kwAiYG3JSPOiWstcXBrg20wKkkTcZftS4Q9KtD6M