Äktenskap mellan västlig vänster och radikal islam, synliggörs i Israel-Palestina konflikten

Israel-Palestina frågan är komplex och har många historiska bottnar.

Dagens konflikt började efter 2:a världskriget då stormakterna hade dåligt samvete för sin passivitet inför Hitlers framfart med förintelse som mål av alla judar.
Staten Israel bildades 1948 på mark som palestinier ansåg tillhöra dem, hundratusental palestinier fördrevs och flydde. Men icke att förglömma är att enligt FN:s delningsplan från 1947, så skulle det tidigare brittiska mandatet Palestina delas i en judisk stat och en arabisk stat. Judarna sa ja, palestinierna sa nej med stöd av omkringliggande arabstater, vilket bottnade i århundranden av judehat. Det blev startpunkten för det första arabiska-israeliska kriget, som skulle följas av fler. Israel segrade och utvidgade sitt landområde, vilket skett i flera efterföljande omgångar (TT).

De palestinier som inte flydde utomlands hamnade på Västbanken och Gazaremsan, som ockuperades efter Sexdagarskriget 1967 av Israel som överlägset segrade. Sedan dess har spänningsnivån varit mycket hög med regelbundna oroligheter. Först under 1990-talet accepterade palestinska ledare motvilligt Israels rätt till existens. Osloöverenskommelsen från 1993 innebar att Israel och palestinska PLO erkände varandra som förhandlingspartners, det blev starten för byggandet av palestinska institutioner och skulle fungera som ett ramverk för framtida relationer. I stället för implementering av avtalet så ökade terrorhandlingar från båda sidor och i dag finns bara skärvor kvar av överenskommelsen (TT, SR).

Det palestinska självstyret splittrades senare i två fraktioner, al-Fatah och den militanta islamistiska rörelsen Hamas, som tog makten i valet 2006. Hamas har stöd av flertalet arabstater med Iran i spetsen och där hatet mot judar finns i modersmjölken sedan århundraden. Att använda sin egen befolkning som mänskliga sköldar samt självmordsbombare är en del av Hamas krigsföring mot Israels vida, överlägsna försvar. Därför har EU klassat Hamas som en terrororganisation.

Startpunkten för dagens konflikt började med att israelisk polis spärrade av torget vid Damaskusporten med hänvisning till pandemin, när den muslimska fastemånaden skulle firas. Sedan följde en spiral av gatuvåld i båda riktningarna. Situationen förstärks av ett pågående rättsfall om en privat marktvist mellan palestinska hyresgäster och israeliska markägare (TT).

Inom Europas vänster har sympatier har alltid legat hos palestinier, som varit mottagare av generöst bistånd, inte minst till Hamas. I vanlig ordning har folket snuvats, för majoriteten av miljarderna har gått till vapen i Hamas regi och en del till martyrernas familjer.

Steget Efter/Twitter

Hatet mot Israel finns även hos Europas ultrahöger som sätter likhetstecken mellan Israels folk, dess ledare och judiska oligarker främst inom globalt bankväsende med en sionistisk världsordning som mål. Att en ny global världsordning växer fram är odiskutabelt, men det långt ifrån alla oligarker, som är av judisk härkomst.
Jacob Nordangård ger i sina böcker en bra bild över ”kuppmakarna” i boken ”Den globala statskuppen” och i ”Rockefeller -en klimatsmart historia”. https://www.adlibris.com/se/bok/den-globala-statskuppen-9789198584325

Fredssträvan finns hos vanligt folk oavsett religion i protesterande aktioner mot deras ledarskap, men risk för repressalier är stor.
Oavsett uppfattning är det israeliska folket oerhört framstående inom många områden; vetenskapliga innovationer, medicinsk teknologi, utbildning och försvar, där deras luftrobotsystem ”Järnkupolen” förstör majoriteten av Hamas raketer från underjorden innan de når sina mål. Skillnaden i framsteg är stor jämfört med deras motståndares förmågor, som medeltida suror i Koranen tvingat till stagnation.

En tvåstatslösning är ett måste, men så länge som hatiska fundamentalister finns på båda sidor och så länge som terrororganisationen Hamas har makten så känns en lösning mycket avlägsen och små barn lär även i framtiden få inta skyddsställning när bomber och raketer faller.

Bilden är från en förskola när sirenerna ljuder

Här kommer utdrag från Israel vänliga tidskrifter, som motvikt till västerländsk statsmedia, där Israel alltid är angripare och the bad guy.

  • Först ut är Mats Dagerlind från Samnytt; https://samnytt.se/svt-i-antisemitisk-attack-mot-israel-judar-vill-morda-barn/ ”…..Antisemitismen är sedan länge utbredd inom den svenska vänstern, främst på grund av dess nära samröre med islamismen i Mellanöstern – Palestinagrupperna, Ship to Gaza/Hamas och så vidare. I Malmö har den här sortens antisemitism ätit sig så långt in i socialdemokratin för att säkra den lokala politiska makten att USA:s dåvarande president Barack Obama såg sig nödsakad att vid flera tillfällen skicka särskilda judiska delegater till Sverige för att ta reda på vad som pågår. Det fick emellertid bara en högst tillfällig effekt, snart var man i gång igen, bland annat har SSU hörts skandera judehatiska slagord på första majdemonstrationer…..”
  • Från tidskriften Spiked ”Why won’t Israelis let themselves be killed?”

”——–Västerlänningarnas hypermoralisering av de nuvarande spänningarna, deras skildring av konflikten som en svartvitt berättelse om Evil Israel mot de lyckliga försvararna för araberna i östra Jerusalem, har gynnat Hamas enormt i sin intra-palestinska legitimitetskonflikt med Fatah. 
Den naiva anti-israel-lobbyn hjälper till att lyfta upp en radikal islamistisk organisation som ledare för alla palestinier. I själva verket samlas vissa anti-israeliska aktivister till och med bakom den motbjudande Hamas-parollen ”Från floden till havet kommer Palestina att vara fritt”, vilket i huvudsak är en uppmaning att stryka Israel från kartan. Detta representerar en avskyvärd fulländning av det oheliga äktenskapet mellan västlig vänster och radikal islam….”
https://www.spiked-online.com/2021/05/12/why-wont-israelis-let-themselves-be-killed/?fbclid=IwAR2e99iYYWHO3l5EOTmqvgcU7-U-Sx-8kiLWhqDaQcDkv6qB4LkXJz04l0k

Brendan O’Neill är redaktör för tidskriften Spiked och har ett brokigt förflutet. https://en.wikipedia.org/wiki/Brendan_O%27Neill_(columnist)

Hamas og Islamsk Jihad liker å vise frem rakettene sine på parader på Gazastripen. Rakettene blir i stor grad levert og finansiert av den islamske republikken Iran, som har som mål å utslette den jødiske staten Israel. Bild från artikeln ovan.
  • ”Hamas är ingen match för IDF och skulle snabbt och mycket billigare kunna besegras av en krossande militärstyrka om det inte vore för en sak – det israeliska behovet av att minimera civila dödsfall. Det vet Hamas.
  • Under många år av konflikter i Gaza har majoriteten av världsmedierna entusiastiskt rapporterat om civila dödsfall som om de var avsiktliga föremål för Israels hjärtlösa krigföring. Denna rakt ut sagt falska propaganda har tagits upp av Hamas supportrar och ”användbara idioter” i Väst … Människorättsgrupper runtom i världen har gjort detsamma.
  • Den avsiktliga okunskapen i kombination med illvilja har alltid varit häpnadsväckande. Varje undersökningskommission har fastställt Israels skuld innan de ens sammanträtt för första gången.
  • Varje debatt och röst har överväldigande, och förstås felaktigt, bekräftat Israels påstådda krigsbrott och brott mot mänskligheten. Under tiden har Hamas riktiga krigsbrott sopats under mattan.”

Aktuella artiklar i SvD får avsluta detta inlägg med en gnutta hopp om fred, men kraften i de tändande gnistorna har tyvärr bara blivit större i takt med Israels överlägsenhet och kommer med all sannolikhet att rendera till nya terrordåd. – –https://www.svd.se/maten-borjar-ta-slut–fn-ar-vart-starkaste-hopp

https://www.svd.se/biden-om-eldupphoret-en-mojlighet

Ps. En islam och historiekunnig vän gav dessa synpunkter efter granskning av detta textinlägg:

”Snyggt skrivet , förstår att du har TT som källa, men viktigt är att veta att judar alltid bodde i området, som romarna döpte till Palestina. Det var ingen en slump att de ville tillbaka just dit. Det har alltid bott judar i området, efter romarna kom turkarna. Det är judarnas folk egentliga hemland, sedan fick de fly till Europa pga av flera olika ockupationsmakter. Under Medeltiden hade Polen framför allt Krakow en stor del av Europas största judisk population, kungen bjöd in duktiga judar till staden.” Ds.

Fler inlägg finns under kategori: Israel-Palestina.

4 tankar kring ”Äktenskap mellan västlig vänster och radikal islam, synliggörs i Israel-Palestina konflikten

  1. Varför utbröt kriget just nu? Jag tror att det berodde på att Trump förlorade valet i USA och de stridande parterna tyckte det skulle vara ett bra tillfälle att testa Bidens kapacitet som världsledare

  2. S.k. Järnkupolen är världens bäste antimissil försvar och finns i 3 varianter. Själva USA köper Iron Dome . Sverige för sin del satsar på den dyra amerikanska Patriot systemet som är förbättrat 60 tals teknik. Det kan behaga palestinavänner, men gagnar inte Sverige.

    1. Nej, det som gagnar det svenska folket, gynnar sällan regeringens nära vänner. Ordet ”Patriot” kanske är för att lura medborgarna.

Kommentarer är stängda.