Avveckling av värnplikten kan ha haft många syften

Hej, Harriet! mejlar signaturen TT.

”Det var regeringen Fredrik Reinfeldt med Carl Bildt i spetsen som 2010. såg till att Värnplikten blir vilande i fredstid och ersätts istället av så kallad totalförsvarsplikt, som gäller både män och kvinnor mellan 16 och 70.

Vilande i fredstid? Vilket skämt!

Vi gick från att vara en fredsbevarande Nation till en krigförande Nation. Reinfeldt & Co skickade ju soldater till Afghanistan, Mali samt militärkorvetten som patrullerade utanför Somalia. Vad menar man med ”fredstid” egentligen?

Kan syftet med avvecklingen av värnplikt ha varit att INGEN ska kunna försvara det svenska folket mot politikernas beslutsfattande ?

Speciellt alla de konsekvenser som de ”inkommande” fört med sig, samt att man kan fortgå med att bedriva korruption mot det svenska folket utan någon som helst rättslig påföljd. Det var och är fritt fram för allt p.g.a. Tjänstemannaansvarets borttagande den 1 januari 1976.

1970: 50 508 svenska män genomgår värnpliktsutbildning under året.

2020: 5000 skall nu få göra värnplikt varje år. Det tycker Hultqvist är stort…

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nastan-dubbelt-sa-manga-ska-monstra-i-ar

Bildresultat för värnplikt i Sverige

https://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/var-historia/artiklar/varnplikt-under-109-ar/

I Frankrike varnar generaler Macron för raskrig pga av invandringen

”I brevet, som publicerats i tidningen Valeurs Actuelles, pekar generalerna på tre orsaker bakom att det franska samhället går mot en ”upplösning”.

1. Den första orsaken är ”antirasismen”, vars anhängare enligt brevet i själva verket vill se ”ett raskrig”:

”De föraktar vårt land, dess traditioner, dess kultur. De vill se landet upplösas genom att avlägsna dess förflutna och historia.”

2. Den andra orsaken till upplösningen är, enligt generalerna, islamismen och ”förortshorderna”. Dessa uppges försöka skapa egna territorier på fransk mark med egna lagar.

3. Ett tredje hot är att de franska politikerna, istället för att ta itu med dessa problem, använder sig av militariserad polis för att slå ner på fransmän som har fått nog och protesterar – som gula västarna.

”Situationen blir allt värre, våldet ökar för var dag. Vem skulle för tio år ha förutspått att en lärare skulle halshuggas på väg från sin skola?” står det i brevet.

I denna situation kan ”nationens tjänare” i militären inte stillatigande stå och se på, konstaterar generalerna. Om utvecklingen tillåts fortsätta kommer det förr eller senare att leda till ”en explosion” och ”ett ingripande från våra kamrater i aktiv tjänst i ett farligt uppdrag för att skydda våra civilisatoriska värden och våra landsmän”.

Brevet avslutas med en varning till Macron: Om inget görs kommer ”morgondagens inbördeskrig att göra slut på detta växande kaos, och de dödsfall, som du kommer att bära ansvaret för, kommer att räknas i tusental”.

Den franska regeringen fördömer nu generalernas öppna brev och liknar det vid ett eko av den misslyckade statskupp som franska generaler försökte genomföra mot den dåvarande presidenten Charles de Gaulle för nästan exakt 60 år sedan. Det rapporterar The Times.

Källa: https://www.friatider.se/20-generaler-varnar-macron-franskt-raskrig

I Sverige går generalerna i Pride tåget och engagemanget finns hos maktgalne Löfven, som bara vill ha in fler från dysfunktionella kulturer.

Bidragskarusellen går allt fortare, precis som skattehöjningarna!

Bildspel: Se bilderna från årets Pridetåg i Stockholm

Frågan ställdes för några år sedan av Mons Krabbe, men blir alltmer aktuell.