USA:s demokrater och republikaner har bytt sida

Samma byte av värderingar sker också här hemma. I dag har den så kallade woke kapitalismen vind i seglen, med främst Techjättarnas unga miljardärer vid ratten.

Samma uppfattning finns på sociala medier både i USA och Sverige om demokraternas och vänsterns svek mot arbetarna.

”…På sociala medier konstaterar många amerikaner att Demokraterna har svikit sina tidigare påstådda ideal och kommit att bli ett parti för eliten och som struntar i den vanliga amerikanske medborgaren...”https://nyadagbladet.se/utrikes/demokraterna-har-blivit-de-rikas-parti/

Kanske är det därför allt gått så snett i världen?

Bildresultat för Stefan Löfven
Bildresultat för Joe Biden

Bäst synliggörs detta i USA, som alltid ligger lite före oss med trender och ny moral. Den gamla tesen om röd ungdom med hjärta och blå ålderdom med hjärna ligger kvar, men nu handlar det om att vara global och värna minoriteter, mångkultur och framstå som antirasist med inslag av Guds överhöghet. Klokskap brukar hänga ihop med livserfarenhet som kommer med tiden. Tvärsäkerheten om rätt och fel har då blivit mer komplicerad.

BLM, Metoo, Antifada och HBTQ aktivister är favoriter hos vänstereliten, som anser sig medveten/woke om orättvisor och förtryck sedan urminnes tider fram till i dag. Strukturell och individuell rasism blomstrar i takt med att kränkthet har blivit en epidemi, vars offer ser rasism i allt. Miljoner donerades av denna elit och globala företag som förvandlats till en lyxvilla och förmögenheter till BLM:s grundare. Vilket är socialisters paradgren att sko sig själva oavsett tidsperiod.

Eftersom språket med ord är centralt för denna postmoderna elit, så gäller det att rensa ut allt som skaver. De är högljudda i sina krav på filmcensur av scener som inte passar dem i smaken, produktnamn skall ändras och texter i reklam bytas ut, färger kan vara rasistiska, innehåll i böcker stryks och vissa åker sonika ut från biblioteken. En otäck likhet finns med islamister, nazister och kommunister.

Globala företag lyder, eftersom de tror att deras affärsverksamhet gynnas av denna underdånighet mot en högröstad ung kulturelit, men glömmer att dessa är i minoritet.
Mångkulturen finns i Ikeas sovrum, där samkönade, gärna med mörk hud visar sin kärlek, för än så länge säljer de till Svensson ändå, men frågan är om inte en brytpunkt kommer att nås?
Nu är Kina förbannad på väst och deras ilska mot H&M kostar mer än företagets donation till BLM rörelsen.

Nike, Delta och Coca Cola tävlar i protest mot rasism och brutala poliser, tro inte att de fått en ny moral, för det handlar enbart om profiten.

Ett kulturkrig pågår runt omkring oss, där vanligt folks värderingar och åsikter lätt förvandlas till rasism. Nationens folksjäl skall tystas och krossas både här hemma och over there.
Samma gäller för småskalighet i näringslivet, småföretagare kläms åt och i byggbranschen härskar fult stål, glas och krom, medan det vackra, unika med tradition, som folket önskar blir utan gehör.

Nu har Donald Trump åter vaknat till och vill bojkotta Coca Cola som protesterar mot Georgias nya vallagar, som demokraterna anser gör det svårare att rösta, dvs. utan fusk, vilket gav Joe Biden segern i fjol. Nu krävs ID handlingar och perioden för förtidsröstning skall kortas.

Spänningen ökar mellan demokrater och republikaner, nu är det ombytta roller i USA. Republikaner är trötta på det unga näringslivets vänsteraktivister och de konservativas gamla stöd för näringslivet med subventioner, skattesänkningar och avregleringar har nu mer anammats av det demokratiska partiet.

Löfvens billiga el till techjättarnas kylanläggningar betalas med nätcensur. För vänstern ropar att hat, lögner och fake news sprids på sociala medier från konservativa röster som ser hur folkets röst har försvunnit från demokratin. Nu har myndigheten för press, radio och tv (MPRT) beslutat om nya föreskrifter för mediestöd. Nu skall nyhetsmedier, som uppmanar till brott, sprider desinformation eller vilseleder kring vetenskap inte få något presstöd. Kanske blir det EXPO som får avgöra vad som är fake news och desinformation med hjälp av Tobias Hubinette och Mattias Gardell ?

https://www.svt.se/kultur/kritiserat-forslag-blir-verklighet-medier-som-sprider-desinformation-kan-nekas-stod

Nyhögern eller rättare sagt Trumphögern hyllar den nya nationalismen från demokraternas president Franklin Roosvelt. Han motarbetade monopol och karteller som i dag spridit sig som en löpeld bland woke-kapitalisterna i västvärlden.

Multinationella företag har svikit arbetarna och sålt ut jobben till Asiens låglöneländer. Därför är Trump så stor hos arbetare I USA, som ser honom som den ende som kan rädda jobben och landet, medan vänstern varnar för murar och protektionism, som kan bromsa globaliseringens framfart.
Det är bara att hoppas att Trump håller sig frisk till nästa val så att hans hans vision att framtiden tillhör nationen och inte globalister åter kan ta fart.

Bildresultat för trump


Att stänga av kritiker till vänsterns framfart är daglig åtgärd från Techjättarna
. När en färgad journalist kritiserar BLM då åker han ut från nätet.

https://www.spiked-online.com/2021/04/13/why-is-twitter-suppressing-criticism-of-black-lives-matter/

https://www.svd.se/borsjattarnas-attack-mot-republikanerna

2 tankar kring ”USA:s demokrater och republikaner har bytt sida

  1. Visst tycks mig Hamlets ord ånyo ord aktuella. UR LED ÄR TIDEN. Hur skall man som enskild liten medborgare tolka detta och i vilket sammanhang skall det placeras in?

    1. Främst i alla sammanhang där socialister, kommunister, vänstern och så kallade demokrater har inflytande.

Kommentarer är stängda.