Folket mot eliten, gemensam fiende oavsett politiskt åskådning ger hopp om framtiden

Invektiven haglade efter Tusenmannamarschen lördagen den 6 mars på Medborgarplatsen. Systemmedias ledarskribenter var mycket upprörda, dårfinkar, dumstrutar och foliehattar haglade över demonstranterna liksom över oss som gjort reklam för demonstrationen.

Men det som var nytt var att den föraktfulla benämningen ”the deplorable” inte var representativ för deltagarna. Den politiska eliten vill gärna bunta ihop alla beklagansvärda, som protesterar mot makthavarna, till en samling lågutbildade som rent ut sagt är dumma i huvudet. Deltagare var från vänster till höger, från pandemilags-arbetslösa, välbeställda, arbetare, akademiker, kulturfolk, unga, gamla, män som kvinnor samt med olika hemvist.

Gemensam nämnare var politikernas dövhet för folkets röst.

”……Att så kallade ”foliehattar” har invändningar mot detta demokratiska underskott är egentligen varken förvånande eller illegitimt. Coronademonstrationer av varierande omfattning och intensitet är förutsägbara mot bakgrund av en ”debatt” som slutat fungera, oavsett vad man i övrigt tycker om grupper som Frihet Sverige är de en naturlig följd av att eliten inte längre kan kommunicera med befolkningen på ett acceptabelt sätt. Legitimitetskrisen är välförtjänt och har konsekvenser. ….” https://samnytt.se/coronakravaller/

Att systemmedia sviket sitt uppdrag och allierat sig med makten som de borde granska är inget nytt och att makten svikit folket handlade inlägget om i går.

Hur ofta har systemmedia skrivit om samma protester, betydligt våldsammare, från världens alla lock down hörn?

Protesterna från Gula Västarna i Paris fick bara små notiser, precis som legio är för invandringsrelaterad kriminalitet, där avslöjande om etnicitet nog innebär sparken. Demonstrationerna mot makten i Belarus, Myanmar och Hongkong får däremot flera sidor i anspråk och trots att Trump är borta från presidentskapet, så tar föraktet och hatet mot honom och hans väljare aldrig slut.

Att debatten stryps och våra mänskliga rättigheter tryter kan vara något som får medborgare ut på gatan, om åskådningen är höger, vänster, Gal eller Tan är då likgiltigt, men definitivt inte för makthavarna, som då lever farligt.

Bildresultat för tusenmannamarschen
”För frihet och sanning” var återkommande paroll i Tusenmannamarschen.
Den 20 mars planerar Filip Sjöström med vänner eventuellt en ny demonstration.

Medicinskt apartheid i Israel och Anders Ygeman är mycket inspirerad.

2 tankar kring ”Folket mot eliten, gemensam fiende oavsett politiskt åskådning ger hopp om framtiden

  1. Ja, dessa globala underhuggare har mycket att ställa till svars för med sin nationsförrädiska politik.

  2. Istället för ”Demonstration” kanske ”Frågeställningmöte” är mer passande. Ett torgmöte där Riksdagens POLITIKER skall närvara och besvara det svenska folkets viktigaste samhällsfrågor i LIVE-sändning.

Kommentarer är stängda.