”Steget Efter” sammanfattar läget i Sverige

Träffande exempel från Twitter från ”Landet upp och ner” som är titeln på en ny bok från Steget Efter, vars första ex borde föräras åt Löfven och hans rödgröna vänner!
De blå med Sabuni Nyamko har sent omsider insett att kursen visar fel, dock med knapp marginal. Steget Efter har gjort det under många år, med skärpa, ironi och intelligens, slår tecknaren huvudet på spiken och kan med sina bilder ersätta tusen ord, ja flera tusen från politiker.

https://www.kickstarter.com/projects/steget/ny-bok-av-steget-efter-landet-upp-och-ner
Terrordådet i Vetlanda har inget med invandringen att göra…..

Per Bolund (M) miljö- och klimatminister, samt vice statsminister har inspirerats av Bagdad Bob….
Svenska pensionärer är fjärde fattigast i Västeuropa och fattigast i Norden, men Löfven är världsmästare på bistånd

http://cornucopia.cornubot.se/2020/07/svenskarna-fjarde-fattigast-i.html

Från Bulletin;

”Vänstern vill inte ha politisk debatt om knivdådet i Vetlanda. Men den drar sig inte för att göra inrikespolitik av en händelse som inträffat på andra sidan jordklotet. Det är ett enormt hyckleri, skriver Bulletins krönikör Mattias Lindberg.…”

https://bulletin.nu/hyckleri-att-politisera-stormningen-i-usa-men-inte-dadet-i-vetlanda?fbclid=IwAR2oWqn1Za6k9qt1ewHS0sgtvmUBc7sIVKVoAvKp5ej-9rCJPgUfPZD3_T4

Viktig information om viktig protest!

Närmare två tusen personer slöt upp på Medborgarplatsen i Stockholm under dagen när “Frihet för Sverige” demonstrerade mot coronarepressionerna, vaccinapartheid och grundläggande mänskliga mötes- och rörelsefriheter. Trots flera försök från polisen att med våld avbryta demonstrationen kunde den genomföras fridfullt trots mediala hetskampanjer och hot om vite mot arrangören....”

https://nyadagbladet.se/inrikes/stor-uppslutning-vid-demonstrationen-for-manskliga-rattigheter-under-dagen/

4 tankar kring ””Steget Efter” sammanfattar läget i Sverige

  1. Den politiska lönsamheten både under och efter den politiska gärningen är stor, den utgör lockbete för unga politiker i karriären. Att Carl Bildt leder ligan tätt följd av Margot Wallström förvånar väl ingen. Estonias misstänkta vapensmuggleri gav nog klirr i kassan och nu handlar det om spionutrustning till diktatorer.
   https://www.friatider.se/new-york-times-bildt-salde-spionprylar-till-junta
   Medellönen för landet vore ett bra riktvärde för politiker s lönesättning, då skulle intresset snabbt falna, både här hemma och i EU och FN.

   1. Jag vet inte det där med medellön. För att få kompetenta människor på beslutsfattande positioner, måste man betala tillräckligt. Nötterna inom svensk politik har inte mycket formell kompetens eller erfarenhet att konkurrera med, som arbetskraft – istället inavlade i det politiska särintresset. Kanske förklarar de många väldigt lukrativa tjänsterna inom t ex EU och överstatliga organisationer, varför tidigare EU-kritiska partier (V, SD…) upphört att vara kritiska, och istället påstår sig vilja ’förändra inifrån’…

    Det sägs att Singapores regeringsmedlemmar är välavlönade, men också noga selekterade för förtroendet och kompetenta för uppgiften. Inte halvt illitterata och helt outbildade / obildade floskelsprutor.

    1. Du har helt rätt, svenska politikers låga utbildningsnivå är utmärkande jämfört med kollegor internationellt.
     ”Stefan Löfvens regering-utan utbildning”
     https://www.gp.se/fria-ord/stefan-l%C3%B6fvens-regering-utan-utbildning-1.42429779
     Veronica Palm snodde åt sig 3 miljoner trots sin utbildning som barnskötare, ett bristyrke i dag, inga arbetskrav här inte. https://samnytt.se/avslojar-pengaregn-over-veronica-palm-s-fick-nastan-tre-miljoner-fran-staten/

Kommentarer är stängda.