Vakna feminister; män diskrimineras!

Mäns jobbansökningar sorteras bort när de söker jobb i kvinnodominerade yrken. Svårast är det för män att få komma till intervju när de söker jobb som lokalvårdare. Det visar en studie, ledd av forskare från bland annat Linköpings universitet som publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLOS One.

https://www.mynewsdesk.com/se/linkopings_universitet/pressreleases/maen-hindras-att-ta-sig-in-i-kvinnodominerade-yrken-3075949

– Vi ser att det finns hinder för män att ta sig in på vissa delar av arbetsmarknaden. I ansökningsprocessen ser vi ingen diskriminering mot kvinnor som vill in i mansdominerade yrken. Men vi finner avsevärd diskriminering mot män i kvinnodominerade yrken, konstaterar forskare i Linköping och i samarbete med University of California.”

Studien:
Gender discrimination in hiring: An experimental reexamination of the Swedish case. Ali Ahmed, Mark Granberg, Shantanu Khanna (2021). PLOS One, 16(1), e0245513. Online 29 januari 2021. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0245513

I yrken som sjuksköterska, barnskötare, förskollärare och lokalvårdare är det svårt för män att bli kallade till jobbintervju.
I yrken som sjuksköterska, barnskötare, förskollärare och lokalvårdare är det svårt för män att bli kallade till jobbintervju. Bilden kommer från artikeln/Linköpings Universitet

Kanske landet behöver en maskulin regering?

Skygglapparna för verkligheten blir allt större och godhetssyndromet från främst kvinnor har större negativ samhällspåverkan än ett Covid-19 virus.

4 tankar kring ”Vakna feminister; män diskrimineras!

 1. Jag ser inte problemet.

  I praktiken betyder det att män konkurrerar med andra män om färre platser. Precis som män alltid har gjort.

  Hur det påverkar kompetensen för en lokalvårdare har jag ingen aning om. Kvinnor är kanske bättre lämpade, generellt sett, för omvårdande yrken.

  Ja, landet behöver en maskulin regering. Om inte annat för att slänga ut kriminellt patrask innan det är för sent.

  De ska sparkas ut som en amerikansk fotboll. Kör upp ett Hercules flygplan i luften och öppna lastluckan över valfritt område. Straff ska de ha, för att springa runt och råna, våldta och mörda.

  Det kanske inte räcker med att Åkesson hoppar upp i Televinkens knä och drar Ebba i håret för att nå nödbromsen.

  Vad ska feminister göra när de vaknar. Dessa giriga skator som bara gapar efter makt, likt feta flodhästar med halva Amazonas under sina armhålor. Det finns väl ingen makt att hämta i den här frågan.

 2. De så kallade männen får ju stå på sig och hävda att de är kvinnor eller genderfluida, och dra kränkthetskortet mot det fördomsfulla, binära bigotteriet som förfördelar dem!

 3. Se bara hur det går till i skolorna och domstolarna många kvinliga rektorer och domare åtminstone kvinliga domare är i majoritet.

  1. Allt fler hjärtnupna kvinnliga chefer finns inom offentlig förvaltning, där fakta och konsekvensanalys kan ge vika för känslolivet. Jag undrar hur det ser ut inom rättsväsendet om frikännande och låga straff är korrelerat till antal kvinnor som nämndemän och domare? Polisen har jag gett upp hoppet om, med knäböjande polis inför slöddret och käcka uppmaningar som ”Sluta skjut” och ”Sluta tafsa”.
   https://www.friatider.se/feminiseringen-av-hogskolan-tros-forklara-minskad-produktivitet

Kommentarer är stängda.