Strukturell rasism löper amok inom akademi och SR

Systemmedias skribenter skriver ofta om strukturell rasism och om den vite mannens privilegier för att visa hur ”woke” de är. Att vara woke är fint, för då är man medveten om världens orättvisor som den vite mannen har orsakat, inget hen här inte.

Nu råkar det vara så att Sverige är ett land som är betydligt mindre rasistiskt är flertalet andra länder, men det bekommer inte vänsterns bortskämda akademiker med sina vänsterliberala politiker.
Problemet är menar dessa skrymtare att ditt omedvetna är rasistiskt!

De sitter som en samling papegojor i sina elfenbenstorn och tävlar i obegripligheter, en slags moralisk onani, samtidigt som de skambelägger andra, som inte upptäckt sin omedvetna rasism. För de går upp tidigt, jobbar och sliter för att få ekonomin att gå ihop och betalar sin skatt utan fiffiga avdragsmöjligheter och skiter fullständigt i dessa uppblåsta akademikers tävlan i absurditeter.

Det senaste elfenbenstornet är Konstfack där woke-utlösningen synliggjorde att konstutställningsrummets namn ”Vita Havet” omedelbart måste ändras.

Detta var ju höjden av rasism!

Så nu kan vi, av dessa ”wokade” kultursjälar, vänta utrensningar av allt som kallas för vitt.
Jag kan tänka mig att lite av skammens rodnad skymtade på dessa ideologiska aktivister, för att de inte hade upptäckt denna rasism tidigare.

En modig kollega, professor Sara Kristofferson invände mot ändringsförslaget och hävdade att namn och färger inte hade något med rasism att göra.

https://www.dn.se/kultur/sara-kristoffersson-nej-vita-havet-pa-konstfack-har-inget-med-rasism-att-gora/

Bildresultat för konstfack

Salen eller dess namn inget har med rasism att göra, varken idag eller historiskt, skrev hon, men då blev upprördheten stor bland dessa pladdrande papegojor. Namninsamling startades, replik skrevs, hör här ”en ideologiskt ritualiserad plats med rötter i den västerländska modernismen – en tradition som har förespråkat idéer om vithet, renhet och rasbiologi” (DN kultur den 5/2).

Att SR utgör ett elfenbenstorn har knappast undgått någon läsare på denna blogg. Ni minns väl deras deras upprop i fjol om hur rasistisk SR var, för mångfladskraven var för svaga !!!

Tidningen Fokus följde upp och intervjuade personal; ”Många är rädda. På våra möten är det ena sidan som pladdrar på, medan den andra sidan sitter tyst. Man vill inte få stämpeln på sig att vara rasist”.

Tänk om vi kunde fösa in dessa pladdrande papegojor i en bur och slänga bort nyckeln, för utan detta så faller akademin allt längre ner i sumpmarken, där postmodernism och identitetspolitik frodas.

Källa: https://www.gp.se/ledare/på-sr-och-konstfack-måste-alla-rätta-sig-i-ledet-1.41589976

Ps. Låna gärna boken ”Så blev vi alla rasister” av Adam Cwejman och Ivar Arpi på biblioteken eller beställ den från bokus, den kostar 150 kr https://www.bokus.com/bok/9789177031147/sa-blev-vi-alla-rasister/ DS.

Så blev vi alla rasister (häftad)

Ps. Nu är det slut med cocacolan!

https://samnytt.se/coca-colas-chockerande-krav-till-anstallda-be-less-white/Ds.

2 tankar kring ”Strukturell rasism löper amok inom akademi och SR

 1. Det är sjukt, hur ideologi som är uppenbart människofientlig tillåts marschera rakt genom institutionerna i samhället utan motstånd, utan att någon slår näven i bordet och säger ifrån.

  Det är ett tecken på att människor är rädda. Att den som säger sanningen riskerar socialt och yrkesmässigt självmord.

  Extra tydligt är det att flera av de få som opponerar sig närmar sig pensionsåldern innan de tar bladet från munnen. Har vi, det västerländska samhället, verkligen råd att vänta så länge. Eller har vi helt enkelt gett upp hoppet. Vilken framtid vill vi att våra barn ska växa upp i.

  Vi lever i ett märkligt tidevarv när techföretag censurerar och poliser går ner på knä, som hämtat ur vilken dystopisk science-fiction film som helst.

  Korrupta politiker som bara tänker på sin karriär. Media som är en del av problemet och agerar superspridare av detta faktaresistenta tankevirus. Den ena samhällsinstitutionen efter den andra faller som faktalösa dominobrickor.

  Det råder självcensur i samhället som en direkt följd av dessa ideologiska vanföreställningar från vänsterkanten.

  Vad är det för en hemsk hydra som förslavar folket och skrämmer människor till tystnad. En slags idévarelse med flera huvuden och en totalitär maktstruktur i sitt DNA. Redo att ridas av den som vill ta makten genom att förslava människan.

  Men de glömmer en sak.

  Människan har dräpt sådana drakar förr genom historien. Vi kan göra det igen. Vi har fortfarande sanningen och antalet på vår sida.

  Låt oss slåss mot den.

Kommentarer är stängda.