Medias mobb mot president Trump

Vänstern med dess media har nu klappjakt på Trump. Hans presidentskap anses komma från den onde själv. Att skilja på sak och person gäller inte här. Tur att nätet ännu finns med kloka synpunkter, hur länge vi får ta del av dem är frågan?

I DN råder julafton varje dag med Trump hat och corona resultat, allt för att skrämma befolkningen och återställa nyliberalismens välsignelser.

Hur föraktfull representanthusets talman Nancy Pelosi är mot demokratin talas det tyst om. Hon rev sönder Trumps tal till nationen i fjol och när BLM aktivister levde rövare och vandaliserade statyer efter Georg Floyds död, var fördömanden av våldet återhållsamt. Nu måste Trump denna gång fällas i riksrätt, för då omöjliggörs hans politiska come back.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nancy-pelosi-rev-sonder-trumps-tal

Björn Lunderquist skriver på Facebook:

”När man lyssnar på den svenska debatten om USA kan man få  uppfattningen att detta land, denna federation av 50 delstater, i fyra år har letts av en galning med ambitionen att bli dess envåldshärskare.
I både amerikanska och svenska medier beskrivs intrånget av ett hundratal personer på Capitol Hill till och med som ett ”försök till statskupp”.
När jag ifrågasätter den beskrivningen (och dessutom bekymrar mig över att så många, annars välutbildade, svenskar sväljer detta med hull och hår) så möts jag av kommentarer som ”hur kan du försvara en beväpnad pöbel?” Och ”inser du inte hur farlig Trump är?”.
Låt mig bara hämta andan:

JO, jag förstår mycket väl hur farlig en person som Donald Trump är. Men hans farlighet är en helt annan än den som media och hans politiska motståndare vill lura på folk. Under de fyra år som han har innehaft presidentämbetet så har han nämligen gjort följande;
• visat det amerikanska folket att man inte behöver vara yrkespolitiker för att åstadkomma viktiga resultat i politiken (ex.vis fredsavtalen i Mellanöstern)
• via sitt Twitterkonto nått ut direkt till hundratals miljoner följare världen över utan att först behöva krypa för de etablerade medier, som långt innan han valdes har motarbetat honom och konsekvent stympat hans budskap.
• bekräftat den misstanke som en stor majoritet av USAs väljarkår lever med; att de aldrig tidigare och troligen aldrig igen kommer att kunna rösta fram en president som den politiska R&D-adeln inte först har godkänt
• äntligen har fått igång en riktig debatt kring viktiga politiska frågor som

1) Kommunist-Kinas växande makt i och över USA,

2) Big Tech-företagens möjlighet att påverka informationsspridningen i både USA och övriga världen

3) den farliga korruptionen inom USAs politikeradel (R och D) samt

4) behovet att omgående återställa tilltron till den amerikanska valmyndigheten

Det som oroar mig är att så få i vårt annars så omvärldsintresserafe Sverige tycks bry sig om att ta reda på varför så många amerikaner sedan decennier (!) misstror sitt lands politiker och deras valsystem. Lika mycket oroas jag över hur få svenskar som inser hur viktigt det är att ett land upprätthåller lag och ordning för att skydda alla de människor (oavsett ålder, kön, hudfärg etc) som trots alla pålagor fortsätter utföra sitt arbete (som anställd eller företagare) och leva hederligt. Det gäller USA likväl som Sverige.

Have I made myself clear?”

Bildresultat för trump
Är Trump, den siste presidenten som ej kommer från den politiska adeln?

ESSÄFrån den 12 januari;
Demokraternas brand i riksdagshuset
Nog stämmer det att en ensam antinazist orsakade en brand i det tyska riksdagshuset 1933 och att några demonstranter bröt sig in i USA:s kongressbyggnad Kapitolium 2021. I Tyskland svarade nazisterna med en oproportionerlig ”Reichstagsbrand reaktion” som inskränkte grundläggande friheter och krossade oppositionen. Hur tänker Demokraterna använda upploppen i Kapitolium? skriver Jan Tullberg.https://www.friatider.se/demokraternas-brand-i-riksdagshuset

5 tankar kring ”Medias mobb mot president Trump

 1. På Nerikes Allehandas hemsida kan man idag läsa i en krönika från Anders Nilsson:
  ”I en samhällskris med en pandemi vill de flesta människor ha trovärdiga nyheter. Inte “fake news” hos alternativa medier”.
  Hm, är det inte de alternativa medierna som ger de mest trovärdiga nyheterna? Vad händer NA, om det visar sig att det är NI och de övriga är DE som gett oss ”fake news” (lögner)?

  https://www.na.se/artikel/trump-farlig-for-media-nu-blir-det-forhoppningvis-lite-battre

 2. Donald Trumps enstaka övertramp i retoriken är småpotatis jämfört med allt gott han åstadkommit. För vår del kanske det mest är som fredsmäklare och trupptillbakadragare vi kommer att minnas honom.

  USA:s hökar trivdes antagligen bäst under demokratiskt styre. Vädrar de morgonluft nu?

 3. ”Joe Biden’s Inauguration has been cancelled, President Trump would remain in office and the Chinese Communist Party propaganda media outlets of ABC, NBC, CBS, Fox News, CNN and MSNBC would soon be off the airwaves according to President Trump”.

  Om det nu skulle visa sig att våra politiker, svenska tidningar och Tv bolag i uppsåt ägnat sig till att vara ”Propagandamaskiner”, åt demokraterna i USA. Skall inte då de som varit delaktiga åtalas för LANDSFÖRRÄDERI? Man då i uppsåt manipulerat ”sanningen”, inför hela det svenska folket. Dessa ”aktörer”, är inte förbrukade att verka i vårt svenska samhälle, för all framtid?

  https://beforeitsnews.com/eu/2021/01/inauguration-cancelled-trump-remains-in-office-abc-nbc-cbs-fox-cnn-msnbc-to-loose-licenses-2666697.html

  1. Att läsa MSM med DN i spetsen är kunskap om avancerad mobbing, sida upp och sida ner. Alla tänker lika, utan en egen tanke, ingen vågar riskera jobbet.
   Carina Bergfeldt:s Trumphat belönades med en Skavlan variant på bästa sändningstid i SVT. I gårdagens premiärprogram gullades det med Löfven, så nu står nog änglakörens sångare på tur. Erkänner att jag bara orkade se en del.

Kommentarer är stängda.