”Den moderna krigföringens fader”

Hej Harriet!

Låt oss vara historiska. I dag firas Gustaf II Adolf, han är en av Sveriges stora kungar och såg till att vi slapp katolisismen. Kanske något för detta år, skriver en bloggföljare.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_II_Adolf

Gustaf II Adolf, 1594-1632. Han anses vara en av världshistorien främsta fältherrar. Han förnyade krigskonsten och han blev känd som ”den moderna krigföringens fader”. Hans gärningar avgjorde den politiska och religiösa maktbalansen i Europa, men under hans tid reformerades även landets styrelse. Hans mest välkända handling var när han lät Sverige gå in i det trettioåriga kriget, där han stod på de protestantiska rikenas sida mot de katolska arméerna under den tysk-romerske kejsaren. Wikipedia

Bildresultat för gustavII adolf

Gustav II Adolfs fältpsalm, 1632

Förfäras ej, du lilla hop,
fast fiendernas larm och rop
från alla sidor skalla.
De fröjdas åt din undergång,
men deras fröjd ej bliver lång;
ty låt ej modet falla. 

I Jesu namn, vårt hopp är visst,
att ondskans makt och arga list
ej kan oss skada göra.
Till hån och spott den sist skall bli.
Med oss är Gud, med honom vi:
Oss segern skall tillhöra! 

https://www.vasamuseet.se/vasas-historia/gustav-ii-adolf

Tidigt på morgonen den 9 december 1594 föddes Gustav Adolf på slottet Tre Kronor, med kungligt blod i ådrorna men inte som tronarvinge. Efter sin död knappt trettioåtta år senare skulle Gustav II Adolf jämföras med Alexander den store och vara känd som mannen som gjorde Sverige till en stormakt…..”


I dag lever alla minnesmärken och statyer farligt av Black Lives Matters framfart. Oavsett vad man nu tycker om landets forna hjältekonungars dåd och maktambitioner, så är det en del av vår historia.
Dagens historieböcker har ”glömt” att lyfta fram hur Gustav II Adolf lade grunden till det moderna Sverige, med civil förvaltning, indelning av län, införande av tre hovrätter, Uppsala universitet och innovationer inom handel, gruvdrift mm.
Att stampa vårt lands historia, kultur och traditioner är vänsterns maktmedel över åsiktskorridoren, de vägrar se att allt fler har lämnat den.

Jag undrar om tiden någonsin skall komma då de stampar på Stalins terrorvälde, 90 miljoner döda är facit som vänstern tycks ha glömt. Där ligger Hitler med sina illgärningar i lä.

Bildresultat för stalin

En tanke kring ””Den moderna krigföringens fader”

  1. Både Stalin och Hitler med flera var avskyvärda och vidriga monster i mänsklig skepnad. Dock är profeten med avfällingar överlägset värst. Detta vansinne har pågått sedan 600-talet. Stefan Löfven och åtskilliga andra figurer i väst har lite eller ingenting lärt och förstått av historien. Upplever muslimen inre stillhet när han skiljer huvudet från kroppen på den otrogne? Det rör lite på sig i Frankrike och Österrike och här hemma i Sverige blir det fler och bättre beväpnade poliser på vissa ställen. Vi får se vad som händer.

Kommentarer är stängda.