Löfven svamlar med tomma argument och Sjöstedt backar med ”ett litet tag till”…

Misstroende mot denna erbarmliga regering tycks flyga sin kos, för Sjöstedts hot tycks krympa ihop. Dörren är inte stängd och ingen har låst den och slängt nyckeln, var Löfvens svar. Förhandla, förhandla ropade alla till arbetsmarknadens parter i enad kör!

Bildresultat för agendAa partiledardebatt

https://www.svtplay.se/video/28514518/agenda/agenda-partiledardebatt-agenda-partiledardebatten-med-for-och-eftersnack

Resurser, resurser och samverkan till leda var regeringens bot medel mot kriminaliteten. Lille Hassan skulle få mera hjälp av sånt som inte fungerat, dvs.förståelse med pizza och minimal samhällstjänst.

Inte ett pip om uppfostran en patriarkalisk kultur, med Svenneförakt och där klanen bestämmer över allt Du gör med Koranens svavelosande suror under armen.

Löfven menade med överfulla fängelser och våningssängar var beviset för regeringens tuffare tag…. men det imponerade inte på Ebba Busch och Kristersson fick inte Löfven att nappa på den danska modellen, med hårda tag.

Jimmie Åkesson närmade sig pudelns kärna med minskad invandring och ökad utvandring för de icke integreringsbara, men då skakade Per Bylund kraftigt på huvudet och jag blev rädd för hans stickande ögon under hela kvällen. Jag tyckte nästan synd om Åkesson som fick vara sparringpartner till denne rabiate MP-man, när klimatet diskuterades. Deras miljöpolitik är proppfylld med nationell symbolpolitik, men den globala miljön skiter de i.

Jonas Sjöstedt vann över en självgod Annie Lööf i debatten om LAS, synd att karln sedan verkar misstro sitt eget misstroende mot Löfven, ”ett litet tag till”, verkar bli mycket långt. Kanske Ebba kan elda på den brasan igen?

Liberalerna får jag aldrig kläm på, men det har inte Nyamko Sabuni heller. Hoppas att hon står fast vid att Las utredningen skall bli lag om parterna slänger bort nyckeln, då gör hon ett välbehövligt avtryck i politiken och Löfven får strypkoppel på sin makthunger.

Jag kan bara konstatera att signaturen Nisses kommentar i går var helt rätt.

Ska vi slå vad om att Löfven klamrar sig fast vid makten även denna gång? Vem vågar hålla emot?

4 tankar kring ”Löfven svamlar med tomma argument och Sjöstedt backar med ”ett litet tag till”…

 1. I backspegeln:

  Sabuni sa något hoppfullt vid sin installation som L-ledare. Där framgick att hon var öppen för samtal med alla till Riksdagen invalda partier. Det finns alltså ett ljus i tunneln där.
  Hon verkade heller inte lycklig över att ha ärvt Björklunds avtal med S och C.

  Men vad anser Sabuni numera? Av hennes minspel i gårdagens Agenda att döma, så kunde nog en viss längtan bort från S-sfären spåras.

  Dock ansåg S-laget att man inte byter regering mitt i en pandemikris. Varför det?

  Myndigheterna är ju kvar och funkar i styrningen av detta. Och kan vi hitta en sämre regering än den sittande?

  1. Om det bara vore en pandemikris, men hela landet krisar ju, tack vare denna regering, där MP får styra en hållbar migrations politik. Löfven har glatt twittrat att nu gäller sjukdom som asylgrund, att tusentals svenskar väntar i op köer rör inte denna maktberusade man ett dyft. Han själv får omgående vård på St Görans sjukhus, köer är bara till för för oss andra, medan han orerar om gräddfiler till privata vårdgivare, som luttrade svenskar får betala för ur egen kassa, utöver finansiering till den offentliga, som tvingats till neddragningar. Att landet tagit emot 2 miljoner invandrare med stora sjukvårds behov finns inte i rörelsens retoriska svammel, där skall migranter rädda framtidens vård.

 2. Javisst är det så. Alla som en måndagsmorgon åker till jobbet, trots regn och motvind, betalar sin skatt och försöker få livet att gå runt utan större åthävor. De skall klämmas åt och tvingas inse att alla har samma värde oavsett handlingar. Laglösa utomeuropiska män betraktas som utanförskapets offer och där tandlösa åtgärder bara befäster deras överlägsenhet. Arga och förtvivlade medborgares klagan tystas av den maktberusade Löfven med hans korrekt impregnerande undersåtar.

 3. Arbetsmarknadens parter borde ha varit tillfrågade om förhandlingarna är avslutade eller inte. Eller när de skall återupptas. Planering? Löfven är inte någon ledare vare sig vi har en pandemi eller inte. Denna politiska lekstuga är inte gratis. Det är de skötsamma som betalar.

Kommentarer är stängda.