Vart tog Jordan Peterson vägen?

När jag läste reportaget i SvD i går om Jordan Peterson, professor i psykologi från Toronto i Kanada, kom jag att tänka på Strindbergs berömda inledning av Hemsöborna.

”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen.”

Fullt så illa har det inte gått för Peterson, som för Karlsson som till sist dukade under för havets krafter. Men Peterson har sett döden i vitögat och själv säger han, att hans fall är värre än döden.”

Bildresultat för jordan Peterson
Jordan Peterson

Han började med narkotikaklassade läkemedel, när hans fru genomgick operationer för livshotande njurcancer och blev svårt läkemedelsberoende, därefter följde insjuknande i Covid-19. Hans dotter Mikhalia har stått för all information via Youtube under faders sjukdom.

Peterson var den första från akademin, som fick internationellt genomslag för sin kritik av universitetens vänster indoktrinering. Han tog strid för yttrandefriheten och mot identitetspolitik och radikal feminism och gjorde bejublade föreläsnings turnéer i Europa med sin samhällskritik och sin bästsäljande bok ” 12 livsregler: ett motgift mot kaos.

Vänstern jublade dock inte, där Margot Wallström tyckte att han skulle gömma sig under en sten, rätt person att yttra sig med sitt mediokra gymnasiebetyg och Bommersviks skolning.

Från intellektuell världsstjärna till covidsjuk och läkemedelsberoende i serbisk exilenligt reportaget. 

Tyvärr skymtar en viss skadeglädje fram, som ”…..de som följde hans livsregler, vad tänker de nu?…”

En av dem är forskaren Anna-Karin Wyndhamn, som av Peterson fick mod att själv kritisera ”ideologiska inslag” på universiteten. Hon har senare skrivit en bok ”Genusdoktrinen” tillsammans med Ivar Arpi.

Samma nedlåtande ton finns i en artikel från (TT) som återges i Östgöta Correspondenten den 19 september. ”Trump: Vi måste ha en mer patriotisk läroplan i skolan”. t.ex. ”Det är inte första gången Trump ger sig på vad han anser vara fel fokus i undervisningen……”

Trump har helt rätt om den vänstervridna propaganda som finns på utbildningsanstalterna, där Sverige ligger i framkant med sin korrekta värdegrund.

Det är som det brukar bland systemmedias journalistkår, vars bilder, ordval och filtrerade fakta signalerar avståndstagande, för att läsaren skall följa i deras spår och få korrekt uppfattning om personer och händelser, som hotar att avslöja den falska värdegrundsdoktrinen.

Tänk om man någon gång kunde få bilda sig sin egen uppfattning efter enbart faktapresentation. Media med SVT:s försäkran om sant och relevant är långt ifrån sant och relevant.

Relaterade källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Jordan_Peterson

https://www.svd.se/jordan-b-peterson-om-sitt-fall-varre-an-doden

Under blogg kategori ”Skola” finns många ex på vänstervridningen från förskola till högskola, om intresse finns från nya läsare.

En tanke kring ”Vart tog Jordan Peterson vägen?

  1. Alla vet att människan sedan urminnes tider är ett flockdjur och har en stark tendens att följa en ”karismatisk” ledare men hon tycks också vara ett skockdjur, bä bäh

Kommentarer är stängda.