”Längtar du efter en bra roman?”

Nu lägger jag sommarens deckare åt sidan och väntar på denna bok ”Uppbrott” av K-O Arnstberg, som jag krävt att biblioteket tar in, ännu har mina beställda mindre korrekta böcker anlänt.

Genomgående är att flertalet deckare är en megafon från den vänsterliberala eliten, med snälla, snälla invandrare både som poliser och offer.

Ex. ”Dockorna” av Karin Wennstam, där är den snälla polisen från Eritrea och tjuvpacket nazister, då valde jag en norsk deckarförfattare, Geir Tungen ”Död mans tango”, men den lade jag ifrån mig direkt , för den modige journalisten haltade fram och vi fick efter några sidor reda på att han blivit slagen sönder och samman av, gissa vilka? Givetvis nazister.

Elakingarna är nazister eller otäckingar från MC gäng, givetvis vita män från värdlandet. Förortens klaner med sina maffiagäng finns inte. Invånarna kämpar och strävar efter arbete och möts bara av främlingsfientlighet, där såna inkrökta och fördomsfulla gamla tanter som jag nästan alltid finns med. Inte undra på att det svenska deckarundret prisas från förlagen, med Bonnier och Schibsted i täten.

Undantag är Katarina Janouch om journalisten Bea och Ramona Franssons trilogi om ”Leah Quiller”.

EN NY BOK FRÅN DEBATTFÖRLAGET av K-O Arnstberg

Bildresultat för K-O Arnstberg professor
Professor K-O Arnsberg

https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl-Olov_Arnstberg

För den som bekymrar sig över mångkulturen, massinvandringens konsekvenser och rent allmänt över PK-Sverige är det ett problem att det mesta är så dystert, av det som skrivs och rapporteras på andra sätt. Vi behöver också tidsmedveten humor, satir, poesi och skönlitteratur.

Uppbrott är en roman som har allt. Den är sorglig, spännande, romantisk, exotisk, drastisk och svårförutsägbar. 451 läsvänliga sidor.

Här finns ett utdrag:
https://juliacaesar.blog/2020/08/31/middag-med-pk-vannerna- ur-en-ny-bok-av-karl-olov-arnstberg/

Här finns en recension:
https://detgodasamhallet.com/2020/09/01/gunnar-sandelin-uppbrott-en-halvbiografisk-roman-om-sjalvskadesverige/

Jonas har svårt att foga sig efter tidens dogmer. Mitt i livet kostar ett politiskt uppvaknande honom både ett långt äktenskap och en maktlojal vänkrets. Hans barn, Lisa och Vilmer, tar också avstånd. Motvilligt bryter han upp, flyttar till Bali och börjar skriva på berättelsen om sitt liv, både för att förstå hur det kunde gå så käpprätt åt skogen och för att skildra ett av massinvandring och mångkultur svårt sargat Sverige. När han tycker sig ha återfått fotfästet och planerar för ett lyckligare liv får coronapandemin tiden att vända blad.

Uppbrott är K-O Arnstbergs elfte roman sedan debuten 1977 med Betraktaren (Bonniers)

Gör så här:

1.       Betala in 270 kr inkl. porto på plusgiro 463 33 86-0 alternativt swisha in beloppet till 123-218 19 31

2.       Märk i meddelandefältet med ditt signum eller namn

3.       Maila arnstberg@debattforlaget.se och skriv signum eller namn samt vart boken ska skickas.

Du kan också köpa boken mot faktura genom att ringa eller maila förlaget. Men till ordinarie pris: 270 kr plus porto 59 kr.”


Om kassan är skral, be att ditt bibliotek tar in boken!