Klagan från Ramberg och Lundberg om gårdagens och dagens fattigdom

Nu är inte min gamla väninna ensam om att ha ilsknat till efter Aftonbladets intervju med  ”pensionär måste göra avkall på välfärden”-kärringen. Åsa Linderborg njuter på familjens sommarställe.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JoV0bR/anne-ramberg-mina-forsta-18-ar

Här snyftas det över att oxfilén var dyr och att hennes mor fick trava hela vägen till NK.

Hanif Bali noterade det Rambergska traumat på twitter och visade på en karta den långa vägen på 10-15 min till NK och hur den stackars modern var tvungen att möta pöbeln på vägen dit.

Hans Thannerstig:

Barnen från Frostmofjället på en mödosam promenad till NK för att handla oxfile. Utan både Bogner Wagner-jackor och Mantovani-skor. Precis som familjen Rambergs barn….

Nu har fler fått inspiration att klaga, här gnäller Anne Lundberg över sin dåliga lön. Kanske 8 miljarder varje år är för lite för SR&SVT? För Anne vill plussa på med 100.000….


Ingrid Carlqvist@ingridcarlqvist

Likt sin namne Ramberg har Anne Lundberg fattigproblem. SVT-profilen Anne Lundberg om lönen på SVT, bara 74.000 kr i månaden….

https://www.friatider.se/svt-profilen-har-en-manadslon-pa-74000-kr-jag-tjanar-lite

Att dessa damer inte har vett att hålla käften, visar bara på vilken hybris bubbla de lever i, mars ligger närmare än verkligheten i deras förkrympta värld.

5 tankar kring ”Klagan från Ramberg och Lundberg om gårdagens och dagens fattigdom

  1. De högavlönade jämför inte sina löner med vanligt folks, utan med kollegers.

    Troligen har Anne Lundberg jämfört sin lön med motsvarande kolleger i andra TV-bolag,
    i Sverige och utomlands. Har därvid kanske funnit att de ligger högre upp på stegen.

    Men visst sticker det i ögonen på oss ”vanliga”.

  2. Riv snarast upp SVT-avtalet. SVT är i alltför stor omfattning en färgad vänstervriden propagandaverksamhet för makten och sysselsättningskoloss med egendomlig lönesättning.. En slags skyddad överfinansierad verkstad och delvis lekstuga. Låt medborgarna själv bestämma vilka kanaler de behöver och betala för. En kanal skall vara obligatorisk av samhällsskäl. Tillgång och efterfrågan styr programmen. Idag märks det tydligt att begrepp som rationalisering och sparsamhet med skattemedel inte är rådande. Slöseri är bara förnamnet. För många en alltför stor onödig utgift som levererar otillräckligt.

Kommentarer är stängda.