Jag vill bli minister Stefan Löfven!

En klok insändare i Göteborgsposten under Fria Ord, som förmedlades av min gamla, alltid lika observanta väninna.

https://www.gp.se/fria-ord/jag-vill-bli-minister-stefan-löfven-1.30783496

Skulle man klanta till det rejält, bryta mot lagen och bli påkommen, så kommer man till den så kallade ”elefantkyrkogården” i regeringskansliet, skriver signaturen Toker.

”Jag har alla kvalifikationer som krävs för att bli minister i din regering, Stefan Löven. Jag pratar halvdålig engelska men jag är bra på att påstå saker som saknar verklighetsförankring.

Om det finns allvarliga problem i landet, till exempel grov kriminalitet, så kan jag lägga pannan i djupa veck, se bekymrad ut och säga att ”Vi tar det här på största allvar” och så var det problemet ur världen.

Om det skulle bli ett område där jag är ansvarig och det inte riktigt blir som jag tänkt och sagt, så är jag bra på att skylla på någon annan. Jag har också tränat mycket på att kunna svara journalister med floskler och intränade haranger oavsett fråga. Jag kan upprepa detta tills journalisten tröttnar eller att intervjutiden tar slut.

Skulle det inte finnas någon lämplig ministerpost, kan jag tänka mig att bli generaldirektör. Dom verkar ha en trevlig anställningsform, ”Evig anställning”. Missköter man sig, så får man prova på ett nytt spännande område. Skulle man däremot klanta till det rejält, bryta mot lagen och bli påkommen, så kommer man till den så kallade ”elefantkyrkogården” i regeringskansliet. Samma lön, men man behöver inte göra så mycket.

Jag lovar också att inte sköta mitt uppdrag alltför bra så att du får kritik, för då kan man få sparken på riktigt.

I värsta fall kan jag bli landshövding.

Tänk över mitt erbjudande Stefan och hör av dig. GP har mina uppgifter.

Toker


Det enda felet är signaturen, som jag tycker skall heta Kloker!

Glöm inte namninsamlingarna:

-Stoppa Stödpaketen – skriv under! 

https://www.skrivunder.com/stoppa_de_gigantiska_stodpaketen__vi_har_inte_rad?uv=26795985

-Folkomröstning om invandringen – skriv under!

Folkomröstning om invandring