Lättnad och tvivel, när gamla mord klarats upp

Lättnaden är stor här i Linköping, inte minst för offrens anhöriga, när morden på Anna- Lena Svensson och Mohammed Ammouri efter 16 år nu har klarats upp tack vare avancerad släktforskning.

”Peter Sjöund är expert på släktforskning, och bistod polisen när dubbelmordet i Linköping från 2004 nu kunde lösas.
– Det kan låta som science fiction, men för att hitta en person som är född på 80-talet, då måste jag gå tillbaka till slutet på 1700-talet.
Man kan spåra en gärningsman som man inte har någon aning om vem det är. Det är en metod som kommer från USA, och det här var första gången den här metoden med släktforsknings-DNA användes i Sverige, säger Peter Sjölund i SVT.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/slaktforskaren-hjalpte-polisen-att-losa-dubbelmordet-kan-lata-som-science-fiction

 Den gripna mannen har erkänt morden som han utförde under 2004, då han var 21 år. Motivet är ännu okänt. Han levde ett stilla liv utan avtryck i några register.

Lättnaden är inte lika stor efter chefsåklagare Krister Peterssons avslöjande om vem som mördade Olof Palme den 28 februari 1986 på Sveavägen i Stockholm.

Denna gigantiska utredning har kostat enorma summor och har snubblat över många spår. Först 33-årinen, Christer Pettersson, Skandiamannen, Sydafrika, PKK, polisspåret och nu så har den sedan 20 år avlidne och tidigare misstänkte Stig Engström den sk. ”Skandiamannen” fastställts som baneman, men tvivlen är stora hos kollegor till åklagaren, fd Palmespanare m.fl.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/varldens-storsta-mordutredning-beskedet-om-mordet-pa-olof-palme

Spekulationer, konspirationer kommer att fortsätta, med eller utan sanningar, men nu har locket lagts på efter 34 år.

Palmeutredningens enorma brister från Hans Holmér till Anna Greta Leijons affektion för Ebbe Carlsson blottade socialdemokratins vänskapskorruption, där partibok överglänser kompetens. Av dagens ministrar är flertalet ett stort skämt! Där naivitet får utgöra alibi för inkompetens.

Tyvärr har denna sjukdom spridit sig och gjutits i betong till statliga verk/myndigheter, högre offentliga tjänster, inom rättsväsende, skola, högre utbildning, försvaret, media osv alla lyder följsamt vänsterns liberala megafon om mänskliga rättigheter, rätt väredgrund (röd) jämställdhet, dvs. klena kvinnor in i polis-och brandkåren samtidigt som Löfvens dödsänglar får flyga fritt på äldreboenden, utan att vänsterns professionella gråterskor fäller en tår.

Att ansvariga för dessa mord, skulle fällas kommer aldrig att ske, för bäste bröders lojalitet är starkare än hälleberget. Tyvärr har jag tappat tron på droppens förmåga att urholka det.

Glöm inte när Palme stod ljög det svenska folket rakt upp i ansiktet, med sitt ”snus är snus och strunt är strunt om än i polisiära promemorior” efter att hans justitieminister hade avslöjats med byxorna nere. Med hans bakgrund i överklassen, så skyddar man varanadra oavsett vandel.

Läs en sammanställning från Newsvoice om svensk vapenexport och ond bråd död för de som avslöjade den. Att sopa under mattan är en svensk paradgren, en konst som är lika viktig som en röd partibok.

https://newsvoice.se/2020/06/palmemordet-svensk-vapenexport/

7 tankar kring ”Lättnad och tvivel, när gamla mord klarats upp

 1. Det som ingen har intresserat sig för är det faktum att Palme mördades kvällen innan han skulle skriva under ett fördrag som gav Sovjet Unionen överheten över Östersjön, länderna emellan, räknad från Sveriges landsgräns och Baltikum. Rysarna vägrade styvnackat att beakta Gotland som lands gräns och följaktligen vilja erkänna Gotland som del av Sverige då man skulle dela området. Efter mordet frös förhandlingarna och senare fick Sverige och Ryssland dela den om- disputerade havsytan. Min teori är att mordet hade nationalistiska motiv. Att S och familjen Palme ville leda i bevis att han mördades av en vettvilling är förståeligt. Skandiamannen är villospår.
  Julius Soreff

  1. Jag tror din misstanke är helt rätt. Kände inte till detta fördrag om Östersjöns gränser, det är förmodligen mycket som gick och går under radarn, som vi inte känner till.

 2. Claes Hedbergs berättelse verkar inte vara så värst dockningsbar med kvinnans berättelse
  (i övre inlägget). Eller skulle de kunna passa ihop på något sätt?

 3. Thomas Quick blev Sveriges värste seriemördare, efter att ha erkänt drygt 30 mord. Nu är han snarare känd som huvudpersonen i Sveriges största rättsskandal. Han friades för åtta mord! Vem eller vilka de riktiga mördarna var har rättsväsendet överhuvudtaget inte brytt sig om för 5 öre! När man idag läser i Aftonbladet om Lena Mellins uttalande om ”Lallande idioter utredde mordet”. Hon nämner även att de främsta undantagen, fram till nu, är morden på Olof Palme och den dåvarande amerikanske presidenten John F Kennedy. John F Kennedy sköts av chauffören med en pistol i sin vänstra hand efter att ”de övriga” missade att slå ut honom. Gå till sekund 16 och tryck start-stopp-start-stopp i länken nedan och du får själv se när chauffören blåsa bort JFK:s bakhuvud som är utgångshållet. Förr fanns det fler Zapruder movies men de är borttagna. När vi ändå har mord på schemat var det vakten som sköt sig själv eller var det en av Reinfeldts söner som sköt vakten i det s.k. ”Skottet i det Sagerska Palatset”? 3 månader efter skottet ”tar Reinfeldts ut skilsmässa”!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=lj43Lo8E1zQ&feature=emb_logo
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21qvGy/vakten-tog-sitt-liv-pa-toaletten
  https://www.expressen.se/nyheter/nu-skiljer-sig-fredrik-och-filippa-reinfeldt/

 4. Lyssna på hela Lördagsintervun med Claes Hedberg. Gå till minut 32 där han berättar att Anette Kohut öppnar dörren till Skandiahuset och hon släpper in paret Palme efter att de böts ut mot ”skådespelare”! De möter då ”Skandiamannen” som kommer ner i hissen och som sedan blir en av de första som kommer till mordplatsen! Ingen har fått sett om det är Palme som begravs! Ingen har fått sett obduktionsprotokollet!

  https://www.youtube.com/watch?v=ETrcRb0GQW8&vl=sv

 5. Linköpingmordet måste ha lösts genom den granne som anmälde honom då han hade ett stort intresse av knivar. Sedan tog man väl DNA på dennes anhöriga. Alternativt hittade man väl ett besläktat DNA i ett DNA register (lagrat från blodbankar) som man fört och där man lagrat från människor som är eller varit blodgivare, lämnat blodprov vid sjukinrättningar etc. Man kan inte hitta en okänd person enbart genom släktforskning. När det gäller Palmemordet är det ju bara en oskyldig ”syndabock” man pekat ut. Flera vittnen säger ju att ”Skandia mannen” kom efter att skotten hade avlossats! Detta fick mig att tänka på ett uttalande som ”någon” gjorde för länge sedan. Går man ut med en STOR lögn då drunknar sanningen när den sedan kommer. Det som chefsåklagare Krister Petersson gör är att han går ut med en STOR lögn. En teori är väl att han är styrd av politiker för att avsluta utredningen. Därför ligger det nära till hands att det i sådana fall var svenska politiker som beställde mordet eller någon från STORKAPITALET. Denna gång saknas sanningen. När den kommer då kommer den definitivt INTE att drunkna. Tänk tanken om det var en eller flera Riksdagsledamöter som beställde mordet och vilka konsekvenser det skulle få för dessas partitillhörighet eller för storkapitalet om de var delaktiga. När den STORA lögnen kom igår, då måste sanningen finnas runt hörnet. Frågan är: När kommer den att exponeras? Denne hafs chefsåklagare har fått hela omvärlden att skratta åt denna undermåliga polisiära/politiska fars. Vem/vilka är det som ska skyddas? Kör en lögndetektor test på denna chefsåklagare. Då kanske till och med sanningen kommer fram!

Kommentarer är stängda.