Sveriges undergång? Reflektioner från en kritisk, icke korrekt pensionär.

Av Julius Soreff, pensionerad docent/lektor med många yrkesår på Karolinska Institutet. Han är född i Bulgarien och har stor erfarenhetsbank, där minnen från Bulgariens allians med nazi Tyskland ger värdefulla reflektioner till vår tid, med fokus på ”Den humanitära stormakten” och dess framtid.

I denna första del av gästinlägget gör han en genomgång av tillståndet i Sverige och belyser slöseriet med våra skattemedel, där korrektheten med genus och mångkultur belönas med mångmiljoner av statliga medel.

————————————————————————————-

Del 1.

”Det finns något ruttet i det danska kungadömet” är ett känt citat från Shakespeares Hamlet, som i dag passar bättre in på dess grannland, Sverige.

Sverige ett märkligt land
Rubriken till detta inlägg hade jag svårt att benämna. Jag tyckte att namnet Haveri skulle passa bra, men kom på att i min bokhylla finns boken HAVERIET den humanitära stormaktens fall. Namnet var redan taget men boken är utmärkt.
Katastrof är ju dramatiskt, men ändå alldagligt och används ofta för att känneteckna en bagatell artad händelse.
Kanske träsk hadepassat bäst!  Är man redan sjunken i ett träsk är räddningen ofta omöjlig, men nu fick det bli undergång, som betecknar samma sak.

Jag besöker ibland internetsidan DGS – DET GODA SAMHÄLLET. I kommentatorfältet kommer ofta förslag på lösningar hur Sverige skall klara sin framtid. 

Inte så sällan föreslås flytt från Sverige som räddning d.v.s. i praktiken white flight. Det tycker jag är nesligt, nedslående och fegt. Sverige är vårt land och vi måste kämpa för det. Om Karl Martell, Roland eller de med Jan Sobietsky framför Wien inte hade kämpat i forna tider, så skulle Europa idag ha varit muslimsk. 
Andra föreslår att alla invandrare som kom till Sverige efter 1980 ska utvisas, bums! De nämner dock inte hur det ska komma till stånd

Samma sak med förslaget att radikalt avskaffa alla bidrag till invandrarna. De som tycker det tycks inte vara medvetna om att för det krävs ändringar i många lagar inklusive grundlagen – regeringsformen och sedan betydande vålds potential för att upprätthålla ordningen.

Sverige är, för att inte säga ett udda, så ändå ett märkligt land.

Statsministerns gränslösa generositet
Förra året besökte vår Statsminister FN och utan att någon bad om det, eller påpekad specifikt behov skänkte han bort 3 miljarder (3,000, 000,000) sv. kronor. Senare saknar staten respiratorer, sängplatser, skyddsutrustning, nödvändiga läkemedel mm.

I andra länder t.ex. Peru, Nya Zealand, Österrike för att avhjälpa krisen avstår regerings medlemmar och parlamentariker av hela eller halva lönen tills årets slut.

Här hemma ber politiker som finanslandstingsråd i Stockholms län Irene Svenonius (M) allmänheten att skänka pengar för ändamålet.

Kanske för att hon medverkade till landets, ja Europas dyraste sjukhus, där fd. sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) banade vägen. Någon utredning om upphandlingschefens vandel för det rekorddyra bygge kom ej till stånd, eftersom han var Svenonius make!
(Intresserade av denna vänskapskorruption v-g. se länk i slutet på inlägget.)

Presstöd som i Sovjet
Staten spenderar 600 miljoner på presstöd. D.v.s. att trycksaker, som folk inte vill läsa, ges ut!
 Det påminner mycket om gamla Sovjet och öststaterna, där man tryckte och gav ut alster av Karl Marx, F. Engels, Lenin och Stalin, som tyngde massor av bokhyllors hyllplan för sakens skull.

Nu har vår kulturminister Amanda Lind, MP, gödslat med halv miljard till och det är förstås inte nog. Riksdagen beslutade nyligen att Sverige ska betala del av Somalias statsskuld med 21 miljoner sv. kronor. Dessutom appellerar Isabella Lövin, Peter Eriksson och MP`s utrikestalesperson Janine Alm Eriksson (GP (19/5) om utökat U-lands hjälp. Samtidigt enligt DN och meddelad av Nya Tider: ”Hoppas, hoppas Magdalena Andersson att pengarna räcker till barnbidraget i december?”

Det går inte ihop.

Sverige har stora problem, men det verkar som att problemen rundas och de som ska leda oss ägnar sig mest om oväsentligheter.

Selekterad moral
En kändis köper sex. Känslostormen har orkan styrka. Samtidig är de upprörda helt oberörda och inte vill kännas vid mängden våldtäkter ibland bestialiska och ofta mot minderåriga flickor. Man, eller snarare är det kvinnor, vill att kändisen ska lagföras och begråter offret som dock visar sig vara en 30 årig egen företagare med hemsida och som taxerar 25,000   (tjugofemtusen) kronor per natt! Unga flickor som får sitt liv förstört efter våldtäkt och begår självmord uppmärksammas inte i massmedia.

Pengaregn till maktens supporter
Staten gav år 2017 pennings bidrag på 21,7 miljarder kronor till 3,500 s.k. icke statliga organisationer (NGO). Det är svindlande summa och det här med NGO har blivit en ren bidrags industri ty som organisationer är de frivilliga och icke statliga, men suger bidrag.

Kom på ett lämpligt namn, baka in ord som feminism, demokrati, utveckling, integration och jämlikhet, lägg gärna till kvinna/or och så kan du få ett par miljon kronor i stöd. Det räcker för några personers månadslön på 40-50 tusen kronor och du/ni kan ägna er åt en reell sinekur.                                    Sverige har 448 myndigheter ofta med dubblerade uppdrag och mkt ofta överbemannade, men valhänta. Arbetsmiljöverket som har för uppgift att värna om arbetstagare bortsåg då SKR tvingade sina anställda att jobba utan skyddsutrustningen. 

Att vi har en myndighet för slöjd gör säkert många svenskar extremt glada. Den mycket omtalade Folkhälsomyndigheten sysselsätter 500 anställda.
Det är mycket folk och vad har de presterat?

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap vill jag inte beröra. Tårarna ska hindra mig att skriva.

Så kallad genus forskning är ett avskräckande kapitel.

-Vetenskapliga rådet har frikostigt givit för genus forskning sedan år 2014 summan av 117 miljoner till genusforskning.

-FORMAS – forsknings råd för miljö, areella närings- och samhalls byggnad som sorterar under Miljödepartementet har bidragit på 10 år med 130 miljoner.

-FORTE stöder grundforskning och behovsstyrda forskningsprojekt för att främja arbetsliv, hälsa och välfärd och har på 5 år bidragit till genus forskningen med 13 miljoner kronor.

-Vinnova – statlig myndighet under näringsdepartementet vill i regel inte redovisa sina bidrag. Det är ett klart brott mot offentlighetsprincipen. Enligt Rebecca Weidmo Uvell`s blogg har Vinnova på 10 år ”spenderat i runda slängar minst halv miljard kronor på genusblaj”!                                                             Allians regeringen själv satsade 400 miljoner kronor per år under åren 2008-2011 för att ” stärka jämställdhet inom hela den offentliga sektorn.”

Dessutom finns det en Sekretariat för Genusforskning med 20 anställda med speciellt regerings uppdrag att ”överblicka genusforskningen i Sverige, analysera behovet av genusforskning, och arbeta för ett ökat medvetande om genusforskningens och genusperspektivens betydelse.”

De som är sugna på mer information rekommenderas kapitlet ”Genusvansinne och fördumningsindustri” skriven av Tanja Bergkvist iboken Haveriet. Läses på egen risk då faran att strö aska över sitt huvud och riva sina kläder är överhängande. 

Kairodeklarationen påklistrad FN
Trots alla miljarder har de lärda inom vetenskapen missat Kairodeklarationens slutsatser som borde sysselsätta dem istället för att ägnas om vita mäns rasism, ty deklarationen är appendix till FN deklaration om mänskliga rättigheter och i den (Kairodeklarationen) är en människa definierat som man som är muslim, och att männen är ansvariga för kvinnor d.v.s. mannen har rätt till social kontroll över kvinnan!  

Sveriges undergång?
Sjukvården är i kris, kommuner och regioner står inför ruinens brant, avsättningarna för pensions utbetalningar täcker inte löpande kostnaden och man nallar på AP fonderna. 328,000 gamla är fattiga pensionärer.

En (1) av 6 barnfamilj lever i fattigdom. Medel som kunde och borde gå till viktiga för landet Sverige och dess folk förskingras meningslöst. Att situationen tyck ha tappat alla proportioner och är på riktig absurd skyller jag inte bara på Regering och Riksdag utan även på den svenska intellektuella eliten.

För att förklara det vill jag öppna en parantes. Alltså en parantes och inte ett off topic inlägg om min egen bakgrund, som kommer i morgon på denna blogg. Min förhoppning är att läsare då själva kan dra paralleller till den humanitära stormakten.”

Julius Soreff

Länk för läsare som glömt bakgrunden till Nya KS svindleri https://www.aftonbladet.se/ledare/a/On7AXV/bilden-av-moderat-vanskapskorruption