Offentlig rösträkning enlig vallagen

Av signaturen ”TT”

”Valobservatörer till andra länder skickas, men här hemma råder i praktiken observationsförbud vid summering av röster. Det trodde jag också Harriet. Men nu har jag ”luskat fram” vad som gäller,” skriver signaturen ”TT” vilket jag tackar för, eftersom jag försummade att söka fakta i en kommentar.

Inför valet 2022 gäller det att vi utnyttjar den offentliga rösträkningen.

Han ger här en överblick om vad som gäller enligt svensk vallag.

”1. Rösträkningen är offentlig.
2. På onsdagen efter valdagen ska valnämnden sammanträda för att granska och    räkna de röster som inte räknats i vallokalerna. Sammanträdet är offentligt.
3.  Länsstyrelsen skall göra den slutliga rösträkningen.
Förrättningen är offentlig och skall göras utan dröjsmål.

Rösträkningen är OFFENTLIG vilket innebär att du har rätt att NÄRVARA vid alla de 3 tillfällen som jag presenterar ovan, Enligt Svensk ValLag.

Vallag (2005:837) AVDELNING III. RÄKNING AV RÖSTER.  
11 kap.
Preliminär rösträkning i vallokal
1 §   Omedelbart efter att röstmottagningen i vallokalen avslutats och samtliga valkuvert som skall läggas i valurnan lagts ner i den skall röstmottagarna ta ur kuverten och räkna rösterna.
Rösträkningen är offentlig och skall genomföras utan avbrott.
Resultatet av rösträkningen är preliminärt.
12 kap. Valnämndens rösträkning
Valnämndens förberedelser för rösträkningen
1 §   På onsdagen efter valdagen ska valnämnden sammanträda för att granska och räkna de röster som inte räknats i vallokalerna. Sammanträdet är offentligt.
13 kap. Slutlig rösträkning
1 §   Länsstyrelsen skall göra den slutliga rösträkningen.
Förrättningen är offentlig och skall göras utan dröjsmål.

När det gäller Inbrottet 2018 där Datorer stals vid under frdagskvällen/natten på länsstyrelsen i Blekinge kunde man läsa om detta på Svt.se
Då de innehöll logginuppgifter till ALLA de övriga Länsstyrelserna kunde man enkelt manipulera siffrorna som överförs via nätet sedan 2006!

Vilka är det som man anlitar för att genomföra dessa manipuleringar sedan 2006, Politiker och alla svenska medborgare?

Från Svt: Uppdaterad 10 september 2018 Publicerad 8 september 2018
”Polis larmades under lördagsmorgonen om ett inbrott på Länsstyrelsen Blekinges kontor på Skeppsbrokajen i Karlskrona.
En glasruta på en ytterdörr in till kontoret har krossats någon gång mellan midnatt och klockan 07.30. Under morgonen kunde polisen konstatera att cirka sex bärbara datorer stulits.
– Det var också stor oreda i lokalen, säger Kurt-Erik Gunnarsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona. Polisen har upprättat en anmälan om inbrott och stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt.”

Manipulerades detta val med hjälp av just dessa datorer?

Varför stals de natten till Lördagen?

Personalen hade ju gått hem för dagen på fredagen!

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/vallag-2005837_sfs-2005-837

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/inbrott-i-kontorslokal-2

Örebro Partiet fick vid flera vallokaler sina röstsedlar borttagna. Främst då man inte kunde bevaka dem själva. De var ju ett litet parti och kunde därför inte ha  egna observatörer vid alla Örebros vallokaler. Som DE etablerade har.

Vid DE kommande valen kommer det finnas valobservatörer vid varenda valdistrikt för att säkerställa Rösträkningen liksom onsdagen efter.
Det kommer att vara slut på fusket till nästa val.

HELA SVERIGE KOMMER ATT VARA VALOBSERVATÖRER!”


Glöm inte denna uppmaning bästa läsare!

3 tankar kring ”Offentlig rösträkning enlig vallagen

  1. Det börjar bli dags att det svenska folket MÅSTE bevaka valen i framtiden. Nu vet vi att DE manipulerat valet sedan 2006 och det med RÅGE. Det är bara vi som kan stoppa den politiska pöbeln vid nästa val. Man kan nästa ana att en del redan dragit ned sin rullgardin. Nu kommer det att bli upp till bevis om inte ”vissa” Partier kommer åka ut som skulle ha gjort det för länge sedan. Man har hitintills styrt ”vilka” partier som ”får komma in”, men nu kommer det förhoppningsvis att bli slut på det. Vi har väl lite av demokratin kvar och utnyttjar vi inte den då får vi ta de konsekvenser manipuleringarna medför.

    1. Kina går en annan väg som är väldigt intressant. Man börjar använda teknologin. Man röstar på mobilerna och precis som med kryptovalutor använder man kryptokedjor. Det betyder att alla rösterna finns på alla mobiler vars innehavare är röstberättigade, men utan att identifiera den röstande, om dom inte själva bestämmer att offentliggöra det. Fusk är alltså eliminerat. Att rätt person röstar kontrollerar systemet genom att den röstberättigade själv lägger in sin bild i sin egen mobil, det finns ingen central databas, loggar in som på en bank, och mobilen jämför sedan bilden med vem som håller i mobilen med den lagrade bilden. Sedan kan man rösta om tillsättande, eller avlägsnande, av politiker och tjänstemän, eller i olika frågor. Förra året åkte en ordförande ut på 24 timmar i Peking efter att han gått emot folkviljan. Svenska politiker ser det dom rena mardrömmen, det innebär ju deras största skräck, folkstyre och folkinflytande.

      1. Folkstyre och folkinflytande råder här hemma bara i högtidstalen. Samma hyllningar råder om sjukvårds- och omsorgspersonal, sedan fortsätter allt som förut, med överenskommelser över våra huvuden, dålig arbetsmiljö och låga löner. Demokratur råder sedan länge, att kritisera andra länder går utmärkt bra, nu surar Ann Linde över att svenskar inte är välkomna till sina grannländer i Norden, nu tycker hon att ingen demokrati råder.

Kommentarer är stängda.