Gagnar Covid-19-pandemin nationer eller den globala finanseliten?

En lite längre artikel, som ev. påskläsning. Artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice
https://newsvoice.se/2020/04/covid-19-pandemin-globala-finanseliten/

Om coronavirusets ursprung finns många teorier. Framställt i ett labortorium för att skapa ekonomisk kris eller från vilda djur till människa i Wuhan. Men inga faktorer eller företeelser sker i ett vacuum, utan allt har en orsak.

Frågan är nu om samhällskrisen i Corona epidemins spår kan stärka nationalstaten eller tvärtom bana väg för en ny global världsordning?

”Avglobaliseringschock har drabbat världen” skrev Özge Öner , på ledarplats i SvD den 2 april. Hon är forskare och universitetslektor i nationalekonomi. Hon låter hoppfull om renässans för nationens lokalsamhällen, där solidariteten i den lilla världen är större än i den stora.
”…..Om jag ska spå framtiden så kommer världen-efter-corona med en ny politisk verklighet. Världens utrymme för identitetspolitik kommer att minska. Den nya vardagen blir lokal – inte global….Geografisk tillhörighet börjar redan övertrumfa politiskt skapade identiteter. De senare har allt för länge varit kärnan i den politiska berättelsen: trans, kvinna, muslim, judisk och så vidare. Krisen tycks fungera som en väckarklocka hur betydelsefullt det är att ha rätt stödsystem i lokalsamhället och hur viktigt närsamhället är….”

Effekterna av denna väckarklocka kan vara många. Många medborgare ser att landets beredskapslager ekar tomma. Lagerhållning är dyrt och lagren finns i långtradare längs E4:an i stället för i underjorden. Finland har gått en annan väg och förstärkt sina lager av samhälls-viktiga varor för sina landsmän, som t.ex. konserver, torkad mat, sjukvårdsartiklar, respiratorer, produkter för el försörjning, infrastruktur och till industrin. Nu kämpar tapper sjukvårdspersonal med att förvandla overheadblad till munskydd och plastoveraller köps in från byggvaruhus, alltmedan folkhälsomyndigheten lättar på kraven för skyddsutrustning, som tacksamt tas emot av regionens direktörer, när förråden börja bli tomma.
Komponenter till fabriker saknas, när den globala transportkedjan brutits, tillverkning har lagts ut på entreprenad till låglöneländer. Då kan ägarna stoltsera med fina dokument över arbetsmiljön, som sällan efterlevs av lokala producenter.
Detta borde vara en väckarklocka för att hejda racet mot bottnen och uppvärdera nationalstatens fördelar, inte minst i kristider.

Sverige går nu en annan väg beträffande Coronarestriktioner, tillit i stället för förbud kan diskuteras. Sverige har under flera decennier främst prioriterat och stärkt den humanitära stormakten, medan Finland och övriga Norden varit mer återhållsamma med asylbeviljande och PUT. En humanitär stormakt är inte gratis, vilket nu krisande kommuner har insett, när statens etableringsstöd efter två år upphörde. Nu är ladorna tomma och rop om räddning från staten endast återstår.
Denna nedmontering av välfärd som skett för att finansiera migrationen och ständigt putsa på UD:s varumärke om den humanitära stormakten borde få väckarklockan att ringa och få folk att inse att statsminister Löfvens rollspel som landsfader är falskt. Men icke, förtroendet ökar och liksom statsminsterns parti. Förklaringen är nog att i rädslans tid för sjukdom och död, så får endast dagens händelser rum i hjärnkontoret, det som skedde i går och förgår är glömt.

Är Covid-19 infektionens dolda uppgift att bana väg för ett snabbt införande av en Världsregering, NWO?

Det finns alltid aktörer som kan utnyttja tragedier till sin fördel. Kontroll och styrning av medborgarnas dagliga liv kan införas utan knot för att sedan permanentas.
Rädsla för sjukdom och död är ett förträffligt medel för att få människor att acceptera det oacceptabla.
Det som oroar mig är hur klimataktivisterna åter vädrar morgonluft, när samhällen står stilla, vilket överensstämmer med vad FN, WHO (där Rockefeller var en ledande aktör redan 1948 när organisationen bildades) samt WEF (World Economic Forum) tidigare förutspått i en rapport om globala risker redan 2006.
http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global_Risks_Report_2006.pdf
Riskerna var främst terrorism, klimatförändringar och pandemier och lösningarna var givetvis globala med nya, gärna skattesubventionerade, affärsmöjligheter. Dessutom finns nu stor aktivitet hos globala filantroper som Bill och Melinda Gates via deras stiftelser. 
-Terrorism har medborgarna insett beror på massmigrationen, som vänsterns identitetspolitiker hyllat och där Fredrik Reinfeldts öppna hjärtans politik duperade medborgarna och fick t.ex. unga kvinnoer att trycka ner en nalle i famnen på unga män, som anlänt utan pass, med förhoppning om ett framtida och lättsamt liv i detta bidragsparadis. Vilket har förverkligats med råge för majoriteten av migranter, där rättigheter med kulturell identitet har övertrumfat skyldigheter, regelverk och grundlag.
 -Klimatförändringarna har fått allt fler tvivlare, trots Gretas tårfyllda tal på internationella arenor, som sponsrats och applåderas av den globala eliten och som åter fick lättpåverkade och känslostyrda unga att följa med i denna domedagsprofetia om världens undergång. Rädsla är ett effektivt medel för att få följsamma medborgare.
Den globala finansmaffian kan se denna – pandemi som en skänk från ovan. Nu kan ett kontroll- och övervakningssamhälle, både snabbt och smärtfritt införas utan folkliga protester och som därefter kan permanentas och omforma världen. Inte för folkets bästa, utan för att stärka den globala eliten med dess bundsförvanter, som politiker, deras media som främsta aktörer. Orsaken är att nationsvänliga, alternativa partier skördar framgång i hela Europa och socialisterna tappar mark.
 Den rikaste procenten av jordens befolkning kanske tycker att det är för lite att äga mer än resten tillsammans?
”Having it all and wanting more” skrev Oxfam (en global hjälporganisation som arbetar mot världsfattigdom) i rapporten ”Wealth” 2015 om fördelningen av världens rikedomar. https://www.oxfam.se/blog/den-rikaste-procenten-jordens-befolkning-ager-snart-mer-resten
Tyvärr har jag en stor misstänksamhet mot alltför många vänsterstyrda organisationer som vackert predikar om människovärde och om ett mer rättvist samhälle. Historiskt har det visat sig att de endast varit brickor, dvs. nyttiga idioter, för att bevara och öka makten hos den skrupelfria eliten och på köpet blir deras engagemang ekonomiskt lönsamt för dem själva.

                                                                                                                                          

2 tankar kring ”Gagnar Covid-19-pandemin nationer eller den globala finanseliten?

  1. Alla de aktörer som bidragit till denna hysteri måste väl ändå inse att det handlar om att haverera länders valuta. Annars går det ju inte att skapa en NWO. För ”vår” del handlar det väl närmast om att man slår ut kronan genom dessa enorma lån som man lägger på effekterna av Corona som i princip aldrig kommer att kunna återbetalas. Vi är i kapitalets grepp, livet ut. Tänk, vilka ”duktiga” (korrumperade) politiker vi har.

    1. Det kan mycket väl bli resultatet, men med stor sannolikhet ”rymde” viruset från ett bio-vapen labb i USA som etablerades redan 1943, och som stängdes plötsligt 2019 efter problem med biosäkerheten. Det kom till Kina med en militärdelegation i oktober 2019. Det kan vara ett gen-modifierat bio-vapen under utveckling. Kina slog larm mycket tidigt, och den vetenskapliga rapportering fungerade rätt bra. Det var den byråkratiska som gick snett. Detta är tidslinjen jag har grävt fram från vad som är offentligt. Kina ”mörkade” ingenting. Problemet stavas politiker och journalister med så kallad ”glappkäft”.

Kommentarer är stängda.