Folkvett och solidaritet saknas hos Jonas Gardell och EU:s parlamentariker

Tyvärr är det inget aprilskämt!

Snopet för denne hyllade komiker, att Löfven nu har satt tak på antal personer i sammankomster till 50. Tidigare var antalet 500.

Då fick Jonas Gardell bråttom att ringa runt till 46 personer som köpt biljetter till hans show i Sthl området, där lokalen med 545 platser var fullbokad, för att komma under det magiska talet med 499.

Kanske får hans korrekta fans starta en insamling till denne man, som nyligen plockade ut 179 miljoner ur sitt företag?

Men på sociala medier, twittrade majoriteten ut sitt förakt över avståndet mellan ord och handling, hos de som anser sig som mer värdefulla än oss andra.

Denna värdegrundsintränkta kulturelit med sina rödgröna politiker förnekar sig aldrig. Snåla, giriga med hög stämma i änglakören är min erfarenhet av denna bedrövliga samling.

Gardell show ”The Oueen of fucking everything” kanske kunde byta namn till “The king of greed and hypocrisy” (Kungen av girighet och hyckleri)

Solidaritet finns i Europa med undantag av lika giriga EU-parlamentariker

Medkänsla med utsatta grupper för på  Covid-19 infektion finns i Europa. Hjälpgrupper bildas på löpande band för personer i riskzon. Här hemma var det ”Det fria Sverige” i Älgarås som snabbt tog initiativ till att handla åt sköra personer. Solidaritet finns där i ”Svenskarnas hus” till skillnad från EU, där parlamentarikerna kräver att traktamentet på > 3.500 kr/dag utbetalas även, när de nu jobbar hemma.

Traktamentet skall täcka hotell- och restaurang kostnader, när de jobbar i Bryssel och Strassbourg. Vanligvis brukar de jobba ca 16 dagar varje månad och kasserar då in 57.000 kr skattefritt utöver den väl tilltagna lönen på 91.500 i bruttolön varje månad.  Sedan får de ytterligare 50.300 skattefria kr i månaden för ”allmänna utgifter” som inte behöver redovisas, inte heller lobbyinkomster synliggörs.

Vad vi lärt oss under denna pandemi är att nationalstaten är överlägsen denna korrupta koloss i Bryssel/Strassbourg, men för politiker är det en våt dröm att kvalificera sig för en parlamentpost. Girigheten är utmärkande både för vänsterikonen Jonas Gardell och för EU:s bröder och systrar, alla hyllar de det lika värdet, eftersom de anser sig vara mer värefulla än oss andra.

Källor

https://samnytt.se/sammankomster-pa-over-50-personer-forbjuds/

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/QoA3GP/coronailska-mot-jonas-gardell

https://www.friatider.se/jonas-gardell-fortsatter-turnera-pressar-ner-ahorarna-till-499

https://www.svd.se/eu-politiker-kraver-traktamenten–men-rostar-hemifran

https://www.europaportalen.se/2019/05/stor-ekonomisk-skillnad-mellan-eu-parlamentariker-och-riksdagsledamot

7 tankar kring ”Folkvett och solidaritet saknas hos Jonas Gardell och EU:s parlamentariker

 1. Om ”Sammankomster på över 50 personer förbjuds”, varför är då livsmedelbutikerna öppna? Butikerna går på högvarv innebär inte det att betydligt fler än 50 personer kan vistas där under större delen av öppettiden! Sammankomsterna om max 50 personer måste syfta till något helt annat. Politiker, fram med sanningen istället för att få löpa framtida gatlopp. Era lögner håller inte längre. Vad tror ni Politiker händer när era lögner ”rinner över”? Ni är juridiskt immuna, men det är också ALLT.

 2. ”The Oueen of fucking everything”! Syftar Gardell på ” The Queen’s company The Pirbright Institute holds U.S. Patent No. 10,130,701 on CORONAVIRUS”? Coronavirus is it Traced to Rothschild & British Crown or not?
  Om det är Gardells avsikter att framföra detta, då måste t.o.m. jag ge honom en ELOGE. Men det är väl kanske för mycket begärt av denne, Riks-kändis. Vi får väl se om han ska ha en ELOGE eller inte.

  https://beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2020/03/coronavirus-traced-to-rothschilds-british-crown-2516412.html

 3. Girigheten tar aldrig semester. Hycklaren kan, om han är god, bjuda på några föreställningar.

 4. Varför skall politiker slippa att redovisa sina utlägg med kvitton och bilkörning med egen bil i tjänsten, när alla andra skall göra det?
  För att de vilka det bekvämt att åka i tjänstebil med chaufför som ett storbolags VD. Dessutom kan det bli lite skattefria slantar över.
  Lagstiftare skall leva som de lär och kräver att andra skall göra.

Kommentarer är stängda.