Hur vi kan besegra Corona – en överläkares CHECKLISTA!

”Detta är skrivet av Anders Jansson på Facebook, som arbetat som överläkare på Danderyds sjukhus.

DELA detta meddelande och rädda liv!

Hur gör vi det?
A) Få inte panik! Handla lugnt och rationellt och minimera dina risker då har du goda chanser. Det finns mycket du kan göra, se nedan!


B ) Följ nyheterna dagligen så att du är uppdaterad om situationen och myndigheternas råd.
1) Om du har feber, halsont eller hosta håll dig hemma oavsett om du varit utomlands eller ej! Minimera kontakt med andra och besök absolut inte sjuk/äldrevård, apotek, kroniskt sjuka eller människor över 60 år.

2) Om du varit i riskområde de senaste 14 dagarna ska du ÄVEN OM DU INTE HAR SYMTOM stanna hemma och hålla barnen hemma från skola, detta i synnerhet om du jobbar inom hälso- och sjukvård eller äldrevård. Ljug och säg att du är sjuk eller vabbar vid behov. Besök inte sjukvård, kroniskt sjuka eller människor över 60 års ålder om det inte är absolut nödvändigt.

3) Vi övriga som är i arbetsför ålder MÅSTE ta oss till jobbet och arbeta om vi inte har feber, hosta eller halsont annars klappar hela samhället ihop och då förstör vi också våra egna och våra anhörigas chanser.
a. Om du kan jobba hemifrån, gör det.
b. När du tar dig till jobbet, välj den transportmetod som exponerar dig minst för andra människor. Om du kan cykla, el-sparkcykla, gå eller ta bilen – gör det. Skit i klimataspekter just nu. Om du tar tunnelbana eller buss kanske du kan hoppa av och gå delar av vägen. Kanske kan du undvika rusningstiden. Märker du att någon hostar ymnigt, kliv av och ta nästa buss/tåg.
c. Håll minst en meters avstånd till arbetskamraterna och ta inte i dem
d. Uppmana arbetskamrater som verkar förkylda att omedelbart gå hem
e. Ställ upp alla dörrar på jobbet så att ni inte behöver ta i handtag hela tiden
f. Tvätta händerna och undvik att ta dig i ansiktet enligt punkt 4e och 4f nedan

4) För alla gäller på fritiden att minska alla onödiga kontakter med människor:
a. Stanna hemma och njut av din familj, filmer, böcker och musik eller gå ut och promenera/sporta i områden där du kan hålla minst 1, helst 2 m avstånd till andra människor
b. Vill du träffa kompisar ta en promenad ihop, ta inte i varandra och håll 1-2 m avstånd.
c. Undvik i möjligaste mån alla former av folksamlingar, i synnerhet inomhus. Absolut inga konserter, diskon, teaterbesök, bio eller dylikt
d. Även om du inte har symtom, besök inte släktingar över 60 år i onödan. Det är jättemysigt att umgås med dem via Facetime också.
e. När du kommer hem går du innan du tar i något annat direkt till handfatet och tvättar händerna med tvål. Blöt händerna och därefter smörjer du in dem med tvål överallt och gnugga minst 20 sekunder INNAN du sköljer bort tvålen.

Det är tvålen som spräcker virusets skal och den måste få 20 sekunder på sig. Att sprita händerna går också utmärkt, men torka då inte bort spriten innan den torkat in av sig självt.
f. Undvik att ta dig i ansiktet. Detta är jäkligt svårt eftersom vi gör det hela tiden utan att tänka på det. Ett trick är att ta på sig en handske/plasthandske, för då märker man när man gör det
g. Ta i så lite saker som möjligt när du är ute. Öppna dörrar med foten, eller ta i handtag med handske på (var isf aktsam på hur du sedan hanterar handsken).

5) Om du är över 60 år
a. Följ allt ovan extra noga. Det är mycket viktigt för just dig att inte smittas eftersom det är mycket större risk att du blir allvarligt sjuk eller dör. Avstå till och med att träffa barn och barnbarn den närmsta tiden. De är jättesöta och charmiga på Facetime också (i den mån de är det i verkliga livet).


6) Om du är över 10 år men mindre än 60 år
a. Du måste följa råden ovan för att du inte vill att dina föräldrar och deras föräldrar ska dö i onödan, men också för DIN EGEN SKULL!
b. Du har visserligen mindre risk än äldre grupper att bli allvarligt sjuk, men du har ändå en påtaglig risk att dö. Den allra farligaste formen av fallskärmshoppning är BASE jump, då man hoppar från låg höjd från klippor, broar och byggnader. Om du vill övertala dig om att börja med BASE jump kan du lugna dig med att du kan hoppa 3 hopp utan att överskrida risken som just du har att dö i coronainfektionen.

7) Dela detta till alla du känner. Ju fler som följer dessa råd desto större är din egen chans att undvika allvarliga problem.

Ta hand om varandra.”

Läs gärna dessa källor, men fr.a kommentarer, där flera teorier kommer fram, som global påverkanskampanj för att dölja skakig ekonomi och Big Pharma kan med ev. vaccin skära guld med täljkniv. Agenda 2030 med en världsregering får draghjälp av både klimathot och corona virus, Covid-19 en trojansk häst för 5G? och Stefan Löfven får framträda som statsman utan sitt floskelpaket mm. Vad tror ni själva? Välkomna i kommentatorsfältet.

https://newsvoice.se/2020/03/coronakrisen-2020/

https://newsvoice.se/2020/03/coronaviruskrisen-regeringens/

”NewsVoice publicerar Kapitel 21 i boken ”Pandora epidemin” av fd konsult inom Big Pharma Bertil Lindqvist, som handlar om hur tre oberoende journalister från en svensk nättidning gräver fram den mörkade händelseutvecklingen under krisen i Sverige allt medan de svenska massmedierna enbart rapporterar vad politikerna vill förmedla, för att lugna ned folket. Nättidningen vaskar fram att ett gigantiskt vaccinprogram tar form som leder till aldrig tidigare skådade vaccinationsköer. Samtidigt råder en extrem resurs- och personalbrist inom sjukvårdssystemet. Ökad brottslighet kommer som ett brev på posten när myndigheterna tappar kontrollen. Sverige blir kaotiskt.

Snart så kanske vaccinationsköerna växer, precis som vinsten för Big Pharma, när ett vaccin snabbframställs för Covid-19, ingen har väl glömt alla narkolepsioffer efter svininfluenzan.

Källa: https://newsvoice.se/2020/03/vaccin-coronakrisen-2 och läkemedelsbolagen 020/

En tanke kring ”Hur vi kan besegra Corona – en överläkares CHECKLISTA!

Kommentarer är stängda.