”Klimatklivets” gycklarprojekt – ren idioti!

Nu är det svårt att hänga med i klimatsvängarna, efter att ha läst om ”Gycklarprojekt fick miljoner i klimatstöd -”ren idoti” i SvD den 20 januari.

Klimatklivet är Naturvårdsverkets investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Satsningen är en del av statsbudgeten som riksdagen beslutat om. http://www.sverigesmiljomal.se/atgardsomraden/klimatklivet/

Pengarna flödar, det är bara att ansöka, för nu skall vi informeras om att leva rätt. 55 miljoner bara för att informera, men när SvD granskar visar det sig att utbetalningarna kan ha brutit mot förvaltningslagen och påstådda utsläppsminkningar är minst sagt optimistiska.

”Svett och watt” var namnet på ett projekt som Förbundet Agenda 2030 stod bakom, som fick 2,8 miljoner för sina råd om att t.ex. spara på el till idrottsrörelsen i Västmanland! Därutöver skulle Förbundet själva bidra med 1,2 miljoner.

Dessa unika råd framfördes av en gycklargrupp som uppträdde för barn, föräldrar och idrottsledare. ”Svett och watt” spelade in filmer, delade ut käcka planscher och efter energikartläggning kom dessa klimatambassadörer på att 1/3 del av alla i Västmanland skulle minska sina utsläpp med
20 %…..

Fortsättningen följer i samma anda, hör här, 1200 personer såg dessa gycklarföreställningar och då kom man på att publiken hade bidragit med 264 000 kronor till projektet för att de såg gratisföreställningarna på obetald arbetstid!

Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet är mycket kritiskt till att Naturvårdsverket godkände Erik Söderbergs, (projektledare på Förbundet Agenda 2030) kreativa redovisning med ideell arbetstid.

”En motfinansiering måste ha ett riktigt ekonomiskt värde. Detta låter som något som gränsar till ren och skär idioti”

Man kan bli svettig för mindre, kanske denna uträkningsbravad kan sprida sig till Rosenbad?

Magdalena Andersson kan behöva nya grepp när hon tacklas av V, M och KD om fler miljarder till välfärden (att minska på inflödet av ekonomiska migranter är det inte tal om, här måste SD vakna och lämna pausknappen.)

Ett annat projekt var kursen ”CO2 banta med klimatterapi” som fick 3,2 miljoner för ångestridna personer, som har svalt klimataktivisterna domedagspredikningar med hull och hår.

Vi kan bara instämma i vad miljöekonomen Björn Carlèn säjer i SvD, ”som ekonom och skattebetalare blir man upprörd.” och han varnar för att klimat-och miljöpolitiken får dåligt rykte.

Nu kom jag att tänka på Ingmar Bergmans dramafilm från 1953 ”Gycklarna afton” med en uppdaterad rollbesättning. Stefan Löfven som cirkusdirektör, cirkusryttarinna blir Isabella Lövin och den förste älskaren får Jonas Sjöstedt bli.

(Orginalhandling: Cirkusdirektören Albert (Åke Grönberg) kommer med sin misslyckade cirkus till den skånska småstad där hans hustru, som han övergivit, bor. Han önskar innerst inne lämna cirkusen och dra sig tillbaka till sitt gamla hem. Han är tillsammans med cirkusryttarinnan Anne (Harriet Andersson) men hon förförs av den lokala teaterns förste älskare Frans (Hasse Ekman). Till sist kommer det till en uppgörelse mellan Albert, Anne och Frans.)

Här kommer en länk om Kinas klimatarbete från Karl Wang, flitig kommentator på denna blogg.

Och här återger Jackob Nordangård, författare, varför Rockefeller klanen stöder och leder klimatskeptikernas dominans, dvs. ”Follow the money”

https://newsvoice.se/2020/01/rockefeller-greta-thunberg-fossilberoendet/

2 tankar kring ””Klimatklivets” gycklarprojekt – ren idioti!

  1. Kina är faktiskt väldigt klyftiga i sin massiva omställning till en bättre miljö. Det har pågått nu i över 15 år, och gett mycket tydliga resultat. I Sverige inför man massa förbud och lägger på skatter och försöker göra det dyrt, i Kina tar man bort förbud och gör det billigare, enklare och bekvämare. Då ändrar folk sina vanor. Jag såg att något företag i Sverige skröt med att dom hade slutat att plastförpacka färska grönsaker. I Kinas plastförpackas aldrig grönsaker. Då är det ingen som köper dom. Att titta, klämma, lukta och känna är liksom en del av köpkulturen i Kina. Det skulle som regel inte falla någon in att köpa något som är hermetiskt slutet i plast. All plast är numera återvinningsbar. Laminerade produkter, som Tetra Pak är inte vanliga. Dom går inte att återvinna, och plastpåsarna i kassan kostar 25 öre, och är rejäla som både kan återvinnas och återanvändas.

    1. Tack för information utifrån, men tyvärr så blokerar svensk systemmedia vägen in till våra köksbord.
      Nej, Sverige är inte längre något föregångsland vcarken i migrations- och klimatpoliten. Nu enbart symbolpolitik och gemensam hybris i tron att vi skall använda mindre plastpåsar.
      Miljöpartisterna ger mig nästan huvudvärk varje dag. Minns ett ordspråk från en patient, ”Ju högre man klättrar ju mer syns rumpan”.

Kommentarer är stängda.