Trump leker med elden i mellanöstern

Världen väntar nu med spänning på Irans vedergällningsattacker efter Trumps order om en drönar attack, som dödade general Qassem Soleimani.

De som leker med elden är snarare krigsindustrins ägare, som nu vill sätta stopp för USA:s tillbakadragande av trupper. Ett av presidentens vallöften, som krockar med hans ”Make America great again”.

”Oljepriset steg och börserna sjönk, när mannen du kanske aldrig hade hört talas om dödades. Så vad har USA åstadkommit genom att attackera generalen som dirigerade hundratusentals soldater över hela Mellanöstern?” skrev SvD:s USA korrespondent Jenny Norberg efter drönar attacken på den iranske generalen Qassem Soleimani.

Tyvärr har jag tappat räkningen på alla allianser mellan USA och Irak, milliser, kurder, lika bräckliga allihop. Huvudfienden är fn Iran och Syriens ledare Assad, som båda får stöd av Putin. Deras gemensamma fiende är dock bestående, den islamiska staten, som i det dolda fått stöd av både västs och östs ledare.

Det enda jag är säker på, om USA skulle lämna Mellanösterns oljerikedom, är att profiten för krigsindustrin skulle sänkas och då ge Putin fritt spelrum.

Trumps impulsivitet kom väl till pass, efter ropen om ”Död åt Amerika” från Iran trogna demonstranter, som stormade ambassaden i Bagdad strax före nyår. Innan dess hade upptrappning skett av amerikanskt flyganfall mot Iranstödda milistrupper både i Irak och Syrien.

Soldater lyckades avvärja intrånget på ambassaden, då Iraks premiärminister lovat demonstranterna att USA trupper ytterligare skulle dras tillbaka.

Om det löftet håller återstår att se, när Trump nu skickat 3000 nya soldater till landet?
Hur länge får de nu vara kvar på Iraks mark, innan de handgripligt åker ut, undrar jag?

Protesterna i Iran mot höjda bensinpriser och korruption kanske nu kommer av sig, när makthavarna kan rikta den folkliga ilskan mot USA, efter att den iranske generalen Qassem Soleimani och de andra i bilen som körde ut från Bagdads flygplats sprängdes till döds i en drönarattack.

General Soleimani har haft många lojaliteter med olika milisgrupper både i Iran och Irak. Han var dirigenten bakom terrorism och många amerikanska soldaters död. Han kontrollerade soldater även utanför Irans gränser, i ett brokigt nätverk av olika miliser i andra länder, som fungerar som självständiga enheter, t.ex den libanesiska shiamilisen Hizbollah. Däremot var IS på hans fiendelista, precis som på Trumps och Putins. Skillnaden är att dessa världens herrar allierar sig med olika av Mellanösterns ledare. Deras lojaliteter och allianser skiftar och har dock dålig hållfasthet.

Lojaliteten och hållfastheten är däremot stor bland oligarkerna i den globala finansmaffian och bland NWO:s nationsterrorister, den visar sig överallt bland världens länder, som exploaderas för att skaffa sig mer makt över jordens resurser. Kopplet är både kort och starkt på folkets politiker oavsett de heter Trump, Adel Abdul Mahdi eller Löfven.

Till sist en tänkvärt kommentar från Natural News; https://www.naturalnews.com/2020-01-04-google-evil-tech-giants-soleimani-trump-terrorism-big-tech.html

”…Also today: While Trump is bombing people in the Middle East, he’s done nothing to stop the real terrorists operating from Silicon Valley: The evil tech giants who are harming millions of American children and adults through censorship, Big Pharma propaganda and malicious attacks on natural health publishers….”

Relaterade källor:

https://www.svd.se/mellanosternexpert-trump-kan-hamna-ur-askan-i-elden

https://www.svd.se/2020-talet-borjade-med-att-usa-kastade-sig-rakt-in-i-mellanostern-igen

https://www.svd.se/soleimani-dodades-infor-mote-med-iraks-regering

7 tankar kring ”Trump leker med elden i mellanöstern

 1. Mellanöstern är komplicerad.
  Få svenskar har hört talas om Soleimani, liksom våra media inte har berättat något om varför rohingyer fördrivs från Burma.

  Hur blir det i mellanöstern om USA drar sig bort?
  Fred eller mer bråk och hur ser vi på ett Iran med kärnvapen?
  I Sverige blundar vi för vad folk gör som grupp och känner sympati med individerna när de blir förlorare, även sådana som deltagit i IS.

  1. Tack för din kloka kommentar, tyvärr hittar jag ingen sanning om Mellanösterns alla kriser. Kampen om världsherraväldet mellan gamla USA och nya Kina måste nog vara utgångspunkten. Där Putin skickligt manövrerar. Hatet mot USA och väst förstår jag, men i folkets känsloyttringar finns även konsekvenserna av ”giftiga ingiften” begravd.
   I denna krutdunk finns en stor dos av hoppande lojaliteter, så det är nog bäst att jag lämnar detta ämne, innan jag trillar av.

   1. Det är inte någon fråga om en kamp om något världsherraväldet mellan gamla USA och nya Kina. Vad det är en fråga om är att Kina håller på att avskaffa USAs världsherravälde och planerade framtida världsomfattande militärdiktatur, som ersätts med en multipolär världsordning utan härskare. Kinas historia går tillbaka omkring 5,000 år och aldrig har Kina försökt att skapa något världsherravälde. USA har varit i krig 226 år av sin 243-åriga existens, man har över 1,000 militära baser runt jorden, man har ingripit militärt i länder som Korea, Vietnam, Sydkorea, Japan, Filippinerna, Guam, Marshall öarna, Iran, Libyen,, Libanon, Kuwait, Irak, Somalia , Bosnien, Saudiarabien, Afghanistan, Sudan, Kosovo, Yemen , Pakistan, Syrien, osv. Man har ockupationstrupper i EU, Japan, Sydkorea, Irak och Filippinerna, man provocerar ständigt i Sydkinesiska Havet, USA har 20 hangarfartyg, USA har mer militära system än hela övriga världen tillsammans, man konstant hotar och trakasserar andra, USA har 60,000 anställda bara för att spionera och värdens största propagandasystem i bruk, med dedicerad massiv närvaro i Sverige. Det finns ingen motsvarighet i varken Ryssland eller Kina. USA är inget annat än en aspirerande världslig militärdiktatur. Helt enkelt, jag är minst sagt inte förtjust i USA’s uppträdanden och imperialism.

 2. ”Han var dirigenten bakom terrorism och många amerikanska soldaters död” Bör nog tilläggas att dessa döda soldater var medlemmar av en massiv amerikansk oinbjuden ockupations arme som har omkring 8 miljoner människoliv på sitt samvete och dom dog när lokalbefolkningen kämpade emot dom, precis som en gång i Vietnam. Dessa militära ockupanter är där utan någon inbjudan från en legitim regering, dom är där för att säkerställa USAs tillgång till ländernas naturrikedomar utan att behöva köpa dom. Det finns ingen möjlighet för lokala krafter att kriga framgångsrikt med den otroligt överlägsna amerikanska militären, så man arbetar med gerillakrig, precis som i Vietnam, vilket USA kallar terrorism.

  https://mychinaway.wordpress.com/2020/01/06/mordarna-och-ondskan-asiens-perl-harbour/
  https://mychinaway.wordpress.com/2020/01/07/de-laglosas-land-och-skurkstat/

  1. Tack för viktigt tillägg! Med upplysning om nya Sidenvägen och parallell reflexioner till efgtergivenheten för nazismens utbredning. Illustrationen från länken 6 jan 20120 av Ben Garrison säger allt, där bankimperiet Rotschild är dirigenten till krigsindustrin i USA och deras presidentlakejer.

  2. Tack för viktigt tillägg! Med upplysning om Nya Sidenvägen och paralleller till 2:världskriget, där eftergivenheten till nazismen/Hitler var lika stor som dagens eftergivenhet till USA:s strategi (och islams utbredning i väst, mitt eget tillägg) till världsdominans, med demokrati som alibi… Allt styrd av Rotschilds bankimperium. Teckningen i länken den 6 jan 2020 av Ben Garrison är oslagbar i sin skärpa.
   En annan sak, pedofilbankiren Jeffery Epstein, som var Mossad finansierad, blev troligen mördad i häktet. Han fick ju genom sina sexpartyn hållhakar på deltagande höga politiker, för att få dem i sitt ledband, dvs. follow the money/Rotschild, Rockefeller. https://newsvoice.se/2019/11/jeffrey-epstein-mossad-ghislaine-maxwell/

Kommentarer är stängda.