Näthatgranskaren möter motstånd

Detta inlägg känns som en julklapp från Facebook, där Arne Sundin redogör för hur han givit näthatgranskaren en tuff match.

Glädjen är stor, då jag ingår i näthatgranskarens målgrupp; arg kvinna och pensionär.

Denna gång åkte denna skattefinansierade jägare rejält på pumpen, när han mötte motstånd från den högre skolan. Jag och många andra jaktbyten tackar och applåderar!

”Arne Sundin:

I måndags mötte jag Näthatsgranskaren i Attunda Tingsrätt, men han var bara med på videolänk. Han har stämt mig på 15 000 för påstått förtal, vilket jag är helt oskyldig för. Han började med att genast dra ned kravet till 10 000, av oklar anledning.

Han hade skickat in över 100 sidor med svammel, som inte alls rörde mig o en CD-skiva med samma information. Han använder samma standardmtrl mot alla, i sina masstämningar.
Hans affärsidé är att dra in pengar genom att stämma folk som betalar istället för att strida, många har stor respekt för rättsväsendet.

Allt material kokade slutligen ned till en enda mening med 10 ord, resten sorterade den mkt kompetenta domaren bort. Respekt för domarens intellektuella nivå!

?

Näthatsgranskaren drog slutligen ned sitt krav till 900 kr (avgiften) plus att jag skulle skriva på FB att han inte var en djurplågare, men det kan jag ju inte göra om jag ska fortsätta att hålla mig till sanningen. Slutligen fick jag förslaget att  de 900 kr skulle betalas till Rädda Barnen eller Röda Korset, men jag avvisade förslaget av principskäl. Den 5 maj blir det förhandling i Attunda Tingsrätt o jag kommer att vinna målet, så han får betala mina kostnader.

?

Näthatsgranskaren har också anmält mig för HMF, vilket är det påtryckningsmedel han använder för att mjuka upp sina offer. Det fanns absolut inget klandervärt i mina inlägg o ungefär till Påsk får jag besked om att utredningen läggs ned.

?

När jag friats i båda fallen ska jag polisanmäla Näthatsgranskaren för ”Falsk angivelse”, vilket är ett brott som kan ge upp till 2 års fängelse. I ringa fall, vilket detta troligen är, gäller böter eller max 6 månaders fängelse.

?

Därtill ska jag civilrättsligt stämma Näthatsgranskaren för trakasserier, på något lämpligt belopp, kanske 100 000 kr.

?

Näthatsgranskaren, som har polisanmält 2 000 personer, kommer att få väldigt mkt att göra. Själv processar jag bara med en part o det betraktar jag som ett rent nöje.

?

 Han har gett sig på fel person o jag tror att det bland de
2 000 finns personer som kan vara avsevärt mer handgripliga. 

?

Jag biträddes av den förträfflige advokaten Ola Bengtsson, som också grundat Yttrandefrihetsombudsmannen med Jan Sjunnesson.

Fortsättning följer!”

7 tankar kring ”Näthatgranskaren möter motstånd

 1. Vad vi behöver är en förstasida, precis som alla MSM media har, där alla artiklar av medborgarjournalister läggs upp kontinuerligt. Det fanns en sådan sida http://www.sverigeidag.com men den las ner. Förmodligen under hotelser och påtryckningar. Vi måste alltså driva en sådan sida från att annat land för att inga i Sverige skall trakasseras och förföljas. Sajten fungerar men är vilande. Den ligger nu på en server i USA och har mejl info@sverigeidag.com men jag får inget svar därifrån. Ägaren är registrerad som konfidentiell i Panama. Vi behöver få igång den sajten igen.

   1. Mer ljus i mörkret. Man mår bättre. Ett stort tack.
    God Jul och Gott Nytt År!

 2. Bra nyhet! Tack!

  Sedan: finns det en Yttrandefrihetsombudsman numera?
  Var hittar jag i så fall denne YO?
  Har du länken?

  1. Allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardson är inte mkt att hänga i julgranen, varnar för sociala medier….Läs Tomas Gurs klagan; https://www.svd.se/pressombudsmannen-och-tryckfriheten
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Pressombudsmannen
   Sedan är Nils Funcke känd för att slåss för yttrandefriheten; https://www.lag-avtal.se/nyhetsarkiv/jag-har-alltid-gatt-motstroms-6941786
   Men jag är inte uppdaterad om yttrandefrihetsombudsman är samma som allmänhetens pressombudsman.
   Kan någon läsare hjälpa oss att få rätsida på detta?

   1. Ja, Harriet, nu har jag googlat på YO, och funnit att det är en förening, där man kan bli medlem. Här är länken:

    https://www.yttrandefrihet.nu/om-oss/

    Viktigt att YO får många medlemmar. De verkar vilja skapa en fond för juridisk hjälp till medborgarjournalister som med orätt råkat i knipa.

    Så slå gärna på stora trumman för YO, som tycks vara en gåva till oss gräsrötter, lagom till Jul. Hurra!

    1. Vilken julklapp! Citat från signaturen ”Nisses” länk.
     ”Yttrandefrihetsombudmannen är till för att försvara yttrandefriheten. Vi är en ideell förening vars målsättning lyder:
     ”Föreningens ändamål är att främja yttrandefriheten genom att bedriva opinionsbildning och ge hjälp till privatpersoner och organisationer som hindrats i utövandet av sin yttrandefrihet.”
     Ordförande är Ola Bengtsson, jurist, och sekreterare Jan Sjunnesson, skribent. Organisationsnummer 802526-6563.
     Åke Thunström, Jan Sjunnesson, Daniel Svensson, Öystein Rönne och Ola Bengtsson i förgrunden

     Föreningen är öppen för medlemskap för de som vill stödja dess syfte och betalar medlemsavgift, 200 kr till 6154-892898488. Glöm inte att skriva avsändare och skicka ett mail till sjunnesson.jan@gmail.com när du betalt.”
     Vi har fyra mål: bevaka yttrandefrihetsinskränkningar, anordna offentliga möten om yttrandefrihet, bistå utsatta för hinder att yttra sig och reformera lagstiftningen om Hets mot folkgrupp och förtal.
     Rådgivning
     YO förmedlar om möjligt juridisk hjälp till privatpersoner och organisationer som hindrats i utövandet av sin yttrandefrihet.”

Kommentarer är stängda.