Tvingande Solidaritet?

”Solidaritet syftar på sammanhållning mellan olika människor, inom en grupp, klass, nation eller hela världen. Sammanhållningen syftar på att man är beredd att hjälpa till inom gemenskapen” (Wikipedia).
Det var nog många som satte i halsen, när Ylva Johansson i söndagens Agenda den 6 oktober brutalt avslöjade var hon fått sin politiska skolning.
Hon myntade begreppet ”Tvingande solidaritet” ett eko från diktaturländer, som under hennes tidiga politiska skolning var ett föredöme inom kommunsitpartiet. Därefter har namnbyte skett i rask takt till VPK (Vänsterpartiet kommunisterna) och sedan nöjde sig Jonas Sjöstedt med enbart V (Vänsterpartiet).
Troligen ville hon mer visa sin lojalitet med EU:s nya ordförande Ursula van der Leyen, än med Vicegradsländernas ledare beträffande kvotfördelning av kommande migranter till Europa.
Hur Ylva Johansson, som trolig  EU-kommissionärer med ansvar för migrationen och EU:s inre säkerhet, skall kunna arbeta utifrån principen att alltid sträva efter ”en allt tätare sammanslutning”, som det lyder rent formellt i EU-fördragen, med tvingande solidaritet begriper jag inte.

Moderaterna vill nu att högergruppen i EU, EPP godkänner Ylva Johansson som kommissionär. Undrar vad SD tycker? https://www.friatider.se/moderaterna-s-ger-ja-till-ylva-johansson

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/avgorande-beslut-om-ylva-johansson-far-bli-eu-kommissionar

5 tankar kring ”Tvingande Solidaritet?

  1. Bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter, lönsam verksamhet, andra medborgarskap och uppehållstillstånd, inkomstobligationer och konstobjekt.
    Bara gå till [url=right-invest.com]right-invest.com[/url]!

  2. Voltaire? Att det mänskliga förståndet har sina gränser sörjer jag inte över – det som däremot gör mig bedrövad är att dumheten inte har några.

  3. ”Tvingade solidaritet” är väl inget nytt, det har socialisterna använt sig av i snart 70 år, och betalat för. Skatterna ett exempel. Statliga media med beskattningen ett annat, och nu har man köpt media som Schibsted och Bonniers med hårt riktat ”mediastöd”.

    1. Tack för Ditt klargörande. Tvingande solidaritet står nog över ”alla lika värde lagen.” För när det funktionella värdet som medborgare/skattebetalare brister, då görs alla lika med tvingad solidaritet. Ett ex. ”Alla får låg pension-oavsett arbetsinsats” https://www.svd.se/alla-far-lag-pension–oavsett-arbetsinsats
      Men socialdemokreaterna får ju viktiga röster, när 94 % av migranterna från 2015 är bidragsförsörjda. Så självklart vill Ylva Johansson och EU ha in fler, när alternativen blir allt mer framgångsrika i hela Europa.

Kommentarer är stängda.