Skönmåla eller svartmåla?

Nog var det väl fler än undertecknad som hajade till när statsministern läste upp regeringsförklaringen. Den verklightesfrånvände statsministern påstod att arbetslösheten hos invandrare sjunker. Kanske var det någon rövslickare på kansliet som hade plockat fram någon regeringsvänlig statistik från Jerzy Sarnecki.

”Den senast tillgängliga statistiken från Arbetsförmedlingen”, skriver Widar Andersson i Folkbladet, visar tvärtom att arbetslösheten fortsätter att öka för de som är utomeuropeiskt födda. Antalet öppet arbetslösa i den gruppen har ökat med 2000 personer till 165 000 personer mellan augusti 2018 och 2019.”

Widar Andersson uppmanar till begränsning av både svartmålning och skönmålning för att förtroendet till makthavarna inte ytterligare skall skadas.

https://www.folkbladet.se/opinion/den-matchen-ar-redan-forlorad-om6290338.aspx

Jag tillhör den gruppen som mer svartmålar än skönmålar, för mina ögon ser endast försämringar, regeringens handlingsförlamning och en tandlös opposition.

Nu är det rödgröna gardet oroliga för att klimathysterin skall konkureras ut av skottsalvorna som viner på öppen gata och in i lägenheter. Steget Efter noterar den stegrade oron hos miljöpartiet, där alltför många söner till deras omhuldade väljare med annan religion bär sig vidrigt åt. En miljöpartist frågar sig aldrig varför inte deras föräldrar tar i med hårdhandskarna? När det gäller deras döttrar så är de alltid på.
Arsenalen med bortförklaringar börjar nu ta slut. Att inse ”att sanningen inte längre är söt utan besk,” tär på deras mångfaldsideologi.

8 tankar kring ”Skönmåla eller svartmåla?

 1. Julian Assange säger i sin memoarbok. Politikerna är bara majoretter . Dom verkliga makthavarna syns inte. Att verka men inte synas.

  1. Det är väl därför det är så känsligt att tala om NWO, eftersom de som ”verkar och inte vill synas” snabbt förvandlar till konspiration, med förnämlig hjälp av sina marionetter.

 2. Det förefaller som om nya brottstyper är förknippade med nya invånare.
  Beror det på deras värderingar eller på att de får fel bemötande i Sverige?

  Det är märkligt att en miljon invandrare inte är tillräckligt för att tillgodose äldrevårdens personalbehov.

  De ekonomiska klyftorna ökar påstås det.
  Kan det bero på att vi fyller på det inkomstmässiga bottenskiktet?

  Regeringar bör inflationssäkra pensionerna.
  Nu är de i stort sett samma under pensionärernas hela livstid. Därför får vi fler fattiga. Kostnader för el och VA ökar under 20 år, liksom mat och de flesta andra varor. Kostnader för resor mm minskar med tilltagande ålder men kostnader för medicin och vård ökar. Folk i glesbygd behöver köra bil om de kan för hälsan.

  1. Varför kan inte uppräkning ske av pensionerna, precis som för bensinen?
   Den rödgröna regeringen mässar om ett mer rättvist Sverige. Varför ligger då A:kassans nivåer och ersättning för sjukskrivning långt under nyanländas bidragsnivåer?
   Att arbeta och slita under livet straffas, att ljuga om asylskäl och härkomst belönas det är regeringens nya rättvisa.

  2. Nya innevånare tar med sig sitt språk, kultur och brottstyper. Allt får ett välkomnande bemötande i Sverige. Klyftorna ökar för vi fyller på bottenskikten med analfabeter, lågutbildade och folk som tar tillvara de tillfällen Sverige erbjuder, som bidrag, fri eller billig sjukvård, osv. Sverige har dessutom blivit en uppsamlingsplats och fristad för allsköns terrorister och brottslingar som rymt från andra länder och rättvisan och använder Sverige för terroristplanering, finansiering och stöd. I Sverige skyddas dom som ”flyktingar”.

   1. En konkret och utmärkt sammanfattning av det nya Sverige. Det gamla finns snart bara kvar i minnesbanken på oss pensionärer. Därför ska vi tystas av gummiparagrafen hetsmotfolkgrupp.Varför inte tillämpa den på våra politiker som hetsar mot ursprungsbefolkningen?

 3. Romarriket föll sönder, av precis samma anledningar och sätt som Sverige nu faller sönder.

Kommentarer är stängda.