Politik som modeindustri

I denna underhållande krönika jämför Jan Ivarsson politiken med modeindustrin. Politikernas floskelparad finns i MSM och SVT:s cat walk, men med allt mindre applåderande publik.

”I klädbranschen måste man årligen byta mode så man får mer att göra. Om folk gick omkring i gamla kläder, skulle stora delar av klädbranschen klappa ihop. Därför måste man övertyga om behov av att byta kläder innan de blir utslitna. Det kallas mode. 
– I år skall det vara blommigt, kan man få höra. 
Bostadsbrist med få garderober medverkar till säsongsmässig klädomsättning. Ju fler vi blir, ju fler får leva för dagen.
Behov av nya kläder framställas så att kunderna annars upplever sig omoderna inför varandra. En återhållande faktor har dock tillkommit på senare tid genom att de som bär moderiktiga jackor riskerar att bli rånade på dem. Medaljer har en baksida. Vi har fått uppleva en backlash med uppmaningar att gå fattigt klädda i vissa områden för att undvika överfall.
På liknande sätt är det i politiken. När politiker byggt upp ett lands välstånd behövs de inte i samma omfattning. Därför utsätter de välståndet för angrepp så att politikerna ständigt kan framstå som folkets räddare och behålla välbetalda uppdrag.

Fattiga och oanställbara tas in som underlag till politikernas välfärdsindustri. Det skapar goda jobb i chefspositioner för politiska trotjänare.
När ett land länge haft fred, hög moral, goda bostäder och arbete åt alla, finns risk för politisk och religionsmässig stagnation. Då vänder sig den politiska eliten utanför landet för att med godhet lösa andras problem. Det sker genom överföring av pengar år efter år till länder med utbredd korruption. På så sätt löses aldrig det man vill förbättra, utan det behövs stora organisationer och årliga bidrag.
Sedan några årtionden har godheten utökats med massintag av utlänningar till Sverige.
De hämtas från länder med värderingar och konflikter som generationer svenskar tidigare arbetat bort. Politiken skapar politiskt behövliga problem på hemmaplan att ta hand om.
Arbetet bekostas solidariskt med nerdragningar för den egna befolkningen.
Politiken medför att nya skatter behöver införas för att minska förfallet i det som tidigare var bra, men man hör sällan om behov av skattehöjningar för nyskapade problem. Nya problem omtalas som farsoter som drabbat landet utan koppling till den förda politiken.
Vänsterkvinnan Ulla Andersson sa i riksdagen att flera kommuner har fått underskott i finanserna, men inget om att underskotten orsakats av invandring som hennes parti stått bakom. Hon sa att det fattas tusentals anställda i äldrevård och hemtjänst trots massiv invandring, men inget om att arbetskraftsreserven konsumerar mer välfärd än den bidrar till. 
Miljön används som förevändning för en rad nya skatter. Energi och  omtyckta varor som folk måste köpa för sin överlevnad utsätts för beskattning i flera led. Skatten på bensin höjs årligen. Folk måste ju åka till jobbet så de kan arbeta och betala mer än hälften i skatter till politikernas världsförbättring. 
Vi håller på att skapa ett land med två sorts befolkning, en bidragsberoende och en annan som rånas med skatter och handgripligt på gatorna.”

Jan Ivarson Politiskt obunden

7 tankar kring ”Politik som modeindustri

 1. Följande två citat under sommaren från M.Wallström från Riksdagens plenisal och talarstol med eftertryck säger : ” på förekommen anledning vill jag vara tydlig med
  att VI har den största respekt för islam och vad den har bidragit och bidrar med till vårt samhälle ” — (reservation för någon felaktighet, men budskapet är så övertydligt)

  Statsministern är inte sämre han i ett annat sammanhang ;
  ” … VI har aldrig kritiserat islam och kommer ALDRIG kritisera islam!! ”

  Med denna inställning och värnande om röstboskap ser det onekligen mörkt ut.

  Anm. dessa två citat finns som videoklipp någonstans – YT / SVT är osäker men har själv sett och begrundat – men vem blir egentligen förvånad?

  1. Att islam har bidragit till mycket, stämmer i och för sig. Antsemitism, hat mot otrogna, hedersförtryck och rån, mord, skjutningar, våldtäkter av bortskämda söner till 2:a generationens invandrare, som kräver respekt och bevarande av sin ”heder” till varje pris. Detta är resultatet av Sveriges mästerskap att ge PUT till sk. ”flyktingar” utan skyddsbehov, som inte lärt sig svenska, som kan inte försörja sig, utan fortsätter att leva efter hemlandets kultur och moral. Assimilering har endast skett till välfärdsstatens bidrag, som utnyttjas med råge, inte minst genom dubbla identiteter, som skatteverket bara rycker på axlarna åt. Eftersom allt för många statliga verk/myndigheter bara följer Löfvens råd.

 2. Tack Jan I. för en fin krönika.
  Detta slår mig direkt – när S.Löven under lång tid tillbaka säger ” att vi tillsammans ska
  bygga samhället”, dvs de nyanlända ska hjälpa till att bygga välfärdssamhället, det som de själva (politikerna) medverkat till att rasera , det v-f samhälle vi en gång hade. En normal reporter/journalist borde här direkt fråga S.L. vad han menar – men icke.

  En detalj som jag retat mig på bl.a. sedan förra Agenda när M.Damberg förklarar varför SD inte kommer deltaga i kommissionen – ” …värdegrund … grund förklaringsmodell,
  (kort paus) ..detta är komplexa frågor ”.
  Ett uttalande från en riktig Bommersviks-broiler (B-akademin heter det tydligen idag)
  Komplexa frågor med beröringsångest –

  Dessa ord uttryckte Pierre Manet känd fransk politisk forskare och professor vid School for Advanced Studies in the Social Sciences i Paris till den franska månatliga tidningen Causeur.
  ”Den europeiska stoltheten eller självmedvetenheten beror på förkastandet av Europas historia och Europas civilisation! Vi vill inte ha något att göra med de kristna rötterna och vi vill absolut vara mycket välkomnande för islam.”

  1. Tack både till Jan Ivarsson för inlägget med en begåvad ingångsdörr och till Stefan för din kommentar med citatet från Pierre Manet (som jag var tvungen att googla på) det har högsta relevans för det förlorade fosterlandet.

 3. För ett tag sedan besökte jag en välgörenhetstillställning tillsammans med en dam. I jippot ingick att man skulle kora vilken av besökarna som var bäst och modernast klädd. Männen var naturligtvis uträknade från början, men damen vann tävlingen. Hon kunde inte sluta skratta. Jag såg väl rådvill ut så hon viska i mitt öra ”Dom här kläderna är 14 år gamla”. Vi måste lära oss hur indoktrineringssystemet fungerar, och konstant hänga ut bluffmakarna. MSM och det statliga språkröret SVT/SR måste konstant granskas och hängas ut. Håll redaktörer och politiker ansvariga, granska och avslöja dom. Den bild dom levererar av omvärlden är idag lika falsk och förvriden som den bild en gång nazisternas levererade till tyskarna. Samtidigt med samma metoder som då försöker man stänga ner alla alternativa kanaler som berättar sanningen. Situationen är lika farlig idag som för 100 år sedan. Skillnaden heter internet. Använd dess potential fullt ut mot lögnarna.

  1. ”Dom här kläderna har jag haft i 14 år” härlig kommentar, för modet snurrar med allt högre fart, när tidigare mode åter snabbt blir modernt. Löfven försöker desperat återkalla ett tryggare Sverige, men flertalet ser att kejsaren är naken.
   Problemet är att makthavarna och dess lojala medier i symbios med nätplattformarnas ägare gör allt för att strypa det fria ordet på nätet. Hets mot folkgrupp gäller främst majoritetsbefolkningen, men > 2050 då muslimer blivit flest, då lär det bli tvärtom.

Kommentarer är stängda.