Margot avgår, men hennes såta vänner i FN består

Toppchefen för FN:organet UNRWA,  Pierre Krähenbühl  flög business class över världen med sin älskarinna – med stöd av svenska skattemedel. Anklagelserna är svidande mot FN-organet UNRWA, som skall hjälpa palestinska flyktingar.  Andra länder fryser sina bidrag, men inte Sverige!
Kanske var han en god vän till avgående utrikesminister Margot Wallström och bidrar till hennes val att avgå?

Fick hennes vänner i Palestina stryka på foten, när det handlar om en bäste bror i FN högkvarteret?
Regeringens vurm för FN gör mig illamående. Enligt regeringen så lyser FN som en sol, som ska rädda världen, med sina korrupta medlemmar.
En stor del av biståndet till FN går till konferenser med fina middagar, där deltagarna bekräftar varandras lögner om hur oumbärliga för världen de är. Smulor återstår till fattiga och flyktingar. Men 1 % målet är heligt för vänstern, trots att det mesta hamnar i diktatorers fickor, som köper vapen för att döda oppositionella.

Nu går skam på torra land, när Pierre Schori hyllar den avlidne Mugabe, så här skriver journalisten Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg ”Man tror inte sina ögon. Så har Zimbabwes mångåriga diktator äntligen avlidit, vid en ålder på 95 år och liket har inte ens kallnat innan en Socialdemokrat jämför honom med Nelson Mandela. Smaklösheten har inga gränser….”  https://uvell.se/2019/09/06/schori-mugabe-var-som-mandela/

https://www.dn.se/nyheter/politik/m-kraver-neddragning-av-svenskt-bistand/

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/i-vantan-pa-nasta-bistandsskandal/

Både jag och Steget Efter funderar om det inte fanns fler faktorer än familjen, som avgjorde hennes beslut att avgå.,

https://www.svd.se/fortsatt-svenskt-miljardstod–trots-skandal-med-alskarinna

Hon säger i en intervju i SvD den 7/9 att platsen i FN:s säkerhetsråd var höjdpunkten under sin karriär. Att platsen kostade miljonmutor, för att fattiga länders ombud skulle rösta på Sverige nämner hon inte.

Hon kråmar sig nu för att ha spridit sin feministiska politik i världen, men jag måste ha förstått den fel.  Nu förstår jag att den innebär ett uppsving för hedersförtryck av kvinnor, senast med  fjäskeriet för  Irans utrikesminister, där Löfven för några år sedan uppförde sig som en fundamentalistisk imam för sina kvinnliga ministrar, som beordrades bära huvudduk, som den tokroliga finansminstern jämförde med hatt.

Margot Wallström har nog inte läst om hur Saba Kordafshari, 20 år, som för några dagar sedan blev dömd till 24 års fängelse i Iran, varav 15 år för ”uppmuntrande av prostitution genom att ta av sig sin slöja”. Tre andra kvinnor har i veckan blivit dömda till sammanlagt 18 års fängelse.

Men rätt skall vara rätt, hon gjorde ett utmärkt uttalande om ”medeltida metoder” när hon fördömde Saudiarabiens dom mot bloggaren Raif Badawi med offentlig piskning under 2015. Minns att kungen fick dämpa den muslimska ilskan med en ursäkt i ett brev till sin saudiske motsvarighet, när hon då blev portad från Arabförbundets möte.

Innan dess hade hon fått regeringen att godkänna Palestina som egen stat och blundade för Hamas önskan om att utplåna Israel, som hon beskyllde för ”utomrättsliga avrättningar” och glömde helt Hamas terrorhandlingar. På hemmaplan blev det bråk med Peter Hultkvist, som ändå segrade, för Margots idealistiska ståndpunkter gick inte hem hos Nato vänligt och mer realistiskt försvarsdeartement.

Att hon nu hyllas för sin feministiska politik begriper jag inte, hon har gjort det till ett begrepp i världen låter det i medias hyllningskör.
I hennes eget land vågar knappt unga kvinnor gå ut efter mörkrets inbrott och kan även bli våldtagna mitt på dagen, balkongflickor har blivit ett begrepp och hedersförtrycket blomstar som aldrig förr.

https://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-lyfter-fram-wallstroms-feministiska-utrikespolitik/

Läs gärna Lars Åbergs reportage ”Med slöjan som vapen” från 2016 och förskräcks! På denna konferens applåderade representant från Postkodlotteriet och från DO mest. Vänsterns mångkulturella och islamvänliga arrangörer lär knappast ha nyktrat till med Margots feministiska politik, sedan dess, utan de har snarare stärkts.

Till sist ger jag Hanif Bali (M) mitt fulla stöd, han menar att Sveriges utrikespolitik varit och är analfabetisk!
Margot Wallström har enbart gått i Carl Bildts Iran fjäskeri när det handlar om politiken i Mellanöstern.

https://www.friatider.se/hanif-balis-nya-kritik-mot-bildt-har-haft-extremt-mycket-fel

6 tankar kring ”Margot avgår, men hennes såta vänner i FN består

  1. Jag har en annorlunda syn på detta. Vi skall hålla en så nära kontakt med Iran, och andra länder, som möjligt. Då get det oss möjlighet att påverka, en möjlighet vi förlorar om vi isolerar oss från landet. Iran förändras faktiskt, och är både villig och angelägen att förändra. Ayatollah Khomeinis regim, som tog makten 1979, var en ytterst hårdför centralistisk teokratiskt religiös diktaturregim. Iran har faktiskt tagit tydliga steg mot en demokratisering och ett mer moderat och modernt styrelseskick. Dessutom är Iran en nyckelspelare i den framtida handeln och BRI, Nya Sidenvägen, och att komma på kant med landet är inte ekonomiskt hälsosamt för Sveriges framtid.

  2. Att se den självgode Jan Eliasson pussa och krama den besökande iranske utrikesministern på besök, var kväljande.

    1. Du har många som håller med Dig! Jan Eliassons, Pierre Schoris med flera sossepampars gloria har bleknat betänkligt. Precis som Olof Palmes, han som lade grunden till det mångkulturella exprimentet med beslutet om att landet skulle bli mångkulturellt 1975 utan att frågan fördes ut till folket. MSM teg då precis som nu när facit blivit allt mer uppenbart för fler väljare. Symptomen från det mångkulturella exprimentet får nu beskrivas, men aldrig de verkligt skyldiga, våra politiker!

  3. Från min syster:
    ”Tänk den tanken slog mig också, är det mannen med älskarinnorna för svenska skattepengar, som gör att det bränns under fötterna på Margot? Har hon beviljat pengarna? Kommer ihåg hennes lägenhetsaffärer och den feministiska politiken gäller tydligen inte Sverige med alla våldtäkter etc………..”

    1. Själv tror jag det är bara en mindre del av orsaken. Den verkliga bredare orsaken är nog att hon gjort Sverige till en fiende till nästa alla länder på det ena eller andra sättet genom ett självsvåldigt och ytterst arrogant uppträdande. Hon respekterar ingen, och har uppträtt på ett otroligt arrogant sätt mot andra. Hennes uppträdande har alltmer isolerat Sverige diplomatiskt. Hon blev en svensk ”Trump”.

Kommentarer är stängda.