YTTRANDERFRIHET OCH ÄRLIG MEDIA, VIKTIGASTE POLITISKA FRÅGORNA

Skriver Jan Ivarsson, politiskt obunden, i denna krönika, som är en fröjd att läsa.
Vi kan bara konstatera att gammelmedia med DN och Aftonbladet i spetsen inklusive SVT/SR:s vänstervridning varit mycket lyckosam. Den pågående islamiseringen beskrivs som enstaka händelser, bortförklaras eller tigs ihjäl. ”Steget Efter” vet hur upprördheten skiftar på redaktionerna.

Först ett citat från Gtb:s universitet. https://samnytt.se/undersokning-visar-att-norska-journalister-ar-mindre-vansterorienterade-an-svenska/


Rödgrön journalistkår i Sverige
För några år sen visade en undersökning utförd av Kent Asp, professor i journalistik vid Göteborgs universitet, att Miljöpartiet hade ett stöd av 42 procent av Sveriges journalister. Extra starkt var MP-stödet inom public service där hela 80 procent röstar på något av de rödgröna partierna. Asp konstaterade även att Miljöpartiet har en gräddfil i media och inte granskas lika hårt som övriga partier….”

Nu till Ivarssons kloka inlägg:


”Min fru och jag deltar i olika opinionsundersökningar. I någon av dem kan det finnas en ruta där man får skiva vad man tycker är landets största problem. 
Invandringspolitiken, tror ni kanske jag skrivit?
Nej, jag har skrivit att jag i första hand önskar förbättrad yttrandefrihet och en ärlig media.
Om vi hade det, hade migrationspolitiken inte orsakat de problem den har. Det hade svenskarna inte tillåtit. De skulle ha röstat annorlunda. Det vet media. Därför har de undertryckt och förringat negativa nyheter om migrationspolitiken.
Varför, vad har de för skäl att hindra svenskar får veta sanningar?
På senare tid har ifrågasättande artiklar börjat dyka upp i riksmedia.
De är omvändelser under galgen när läsare, annonsörer och lyssnare flyr gammelmedia och public service.
Därför har privata nyhetskanaler som SwebbTV.se fått tusentals följare.

Svenskar har tröttnat på att höra hur partier och folk med högeråsikter ständigt omnämns som ”högerextrema” och ”invandrarfientliga”.
De har tröttnat på att vänsterpolitik framställs som det normala och att allt till höger är extremt och samhällsfarligt. – Vi hör det i rapporter om både inrikes- och utrikespolitik.
– Vi hör det i uttryck som ”invandringsfientliga” partier går framåt istället för invandringskritiska.
– Vi ser det på slagsidan åt vänster i TVs tyckarsoffor.

Man hör aldrig någon kallas försvarsfientlig som vill minska försvarsanlagen. Tvärtom kallas de som vill ha ett starkt försvar för nationalister med nedsättande undertoner. Vi som gjort värnplikten fick lära oss att våga våra liv för nationen. Nu framställs det inte sällan som tvivelaktigt att värna nationen. Den anses bara få vara kvar för att invånarna skall betala skatter så den i övrigt avvecklade nationens politiker kan försörjas och får pengar att dela ut.
Gammelmedia har artiklar om att alla som kommer till vårt land har rätt till vårt välstånd, men inga skyldigheter att betala för det!
Om det är en utbredd uppfattning bör vi börja med att införa lika kommunskatt.
Varför skall vissa kommuner ha högre skatt om alla länders folk med lägre skatter om ens några, skall ha tillgång till svensk välfärd?
Lika för alla bör rimligen börja inom landet.
Vi minns medias bevakning av järnrörsaffären, om en SD -politiker som bar ett järnrör för att värna sig mot överfall på Stockholms gator. Media skrev om den i veckor och det förekommer ännu en och annan efterdyning.
Jämför järnrörsaffären med hur media bevakar vad politiker gjort.
Ingen rikstidning har ifrågasatt politikers uttalande för länge sedan om att det inte pågår någon islamisering, samtidigt som moskéer och böneutrop blir fler och muslimska föreningar får bidrag.
Några händelser förmedlas i media, om sådant som ändå når en bred allmänhet.

Vi har fått läsa om skolor som inte ville visa svenska flaggan och om barn som inte fick ha skolavslutning i kyrkan. Vi har fått höra att badhus infört olika badtider för män och kvinnor och om kvinnor som simmar omkring i svarta kläden. Vi har hört att skolflickor uteblir för att de förts ut ur landet för giftas bort. Klasskamraterna kan inte undgå att märka det och berättar för sina föräldrar. Då har media ställt upp med förklarande artiklar men utan radikala förslag till åtgärder. Det skulle gynna partier med värdegrund tänker man på redaktionerna.
Gammelmedia ställer inte politiker framför kameror och ber dem förklara sina påstående om att Sverige behöver invandring och visa hur den är lönsam.
Däremot ställde TV en företagare framför en kamera för att be honom förklara varför han inte skattat i Sverige för inkomster han haft i annat land och skattat för där.
Underförstått, en god svensk skall skatta där skatten är högst – i Sverige.
Själva tycker politiker om att ha höga löner för EU-uppdrag och skattefria ersättningar som inte är tillåtna för andra svenskar. Det är förväntat när mediabolagen infiltrerats av personer med vänsteråsikter och gärna söker sig till uppdrag med höga arvoden. 
Vänsterfarsoten har även drabbat våra högskolor. Där kan man få forska om människokött kan bli föda.
I vårt debattklimat kan en person som lunchat med en sverigedemokrat bli av med jobbet och anslag för forskning dras in, om forskaren inte anses ha rätta politiska åsikter.  Media hade skrivit i månader om en sverigedemokrat framfört tankar om kannibalism och en sådan medlem hade uteslutits ur partiet. 
Skevhet i medias rapportering kan pågå för att väljarna i valtider förtränger yttrandefriheten för löften om större bidrag och lägre skatter, vilka sällan infrias.


8 tankar kring ”YTTRANDERFRIHET OCH ÄRLIG MEDIA, VIKTIGASTE POLITISKA FRÅGORNA

 1. Detta är långt mer allvarligt än det kan tyckas. Det ekar kraftigt av vad som hände i Tyskland för 100 år sedan, där valda journalister på exakt samma sätt förvanskade informationsflödet och tyska folket missleddes. Resultatet den gången blev 80 miljoner döda. Journalister som inte följde den påbjudna mallen plockades bort, eller som i fallet Fritz Gerlich (1883 – 1934) skickades till Dachau. https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Gerlich Frånsett dödslägren ser vi samma sak idag. Väldresserade, noggrant utvalda journalister förmedlar en lika falsk bild idag som då och det gäller inte bara svensk politik. Förhållandena på platser som Hong Kong, Kina, Tibet, eller Xinjiang har på det grövsta möjliga sätt miss-representerats och information har grovt förfalskats i Sverige. Det finns ett massivt motstånd i Hong Kong mot de våldsamma, svartklädda, maskerade extremisterna, och i Xinjiang och Tibet är folk överlyckliga över myndigheternas stränga åtgärder mot våldsbejakande terrorister, många vilka flytt till Sverige och nu bedriver propaganda om någon slags demokratisk självständighetsrörelse, vilket inte existerar på plats, men statens betalda språkrör MSM/SVT/SR ger ett förfalskat intryck. Det är på tiden att vi får nya lagar som lägger personligt ansvar och ställer personliga krav på journalister, och att vi får möjlighet att dra ljugande journalister inför rätta under allmänt åtal, precis som vid mened i en domstol.

  1. Tack för påminnelse om att historien alltid upprepar sig. Att 30-talet går igen är sanning. I dag visar makthavarna samma undfallenhet för islam/muslimer som för Hitler/nazismen! Frågan är bara vem/vilka som klan dra ljugande journalister inför rätta, när de sedan lång tid blivit makthavarnas megafon?
   Demokratirörelsen i Hong Kong är enligt många iscensatt av USA, för att destabilisera Kina.

   1. När det gäller Hong Kong är det inte ens en fråga. USA är helt öppna om att dom ligger bakom den så kallade ”demokratirörelsen” med sina organisationer NED och CIA och dom har finansierats med USD33 miljoner för att åstadkomma situationen i Hong Kong. Själv har jag den mindre trevliga erfarenheten att en gång ha blivit rekryterad för att indoktrinera. Det började helt oskyldigt med en grooming period på ett par månader, trevliga möten över kaffe bara för att prata lite, nästan enbart politik. Sedan blev jag ombedd att bli volontär lärare för att gratis undervisa i engelsk konversation, undervisningsmaterialet kom från en ”ideell amerikansk stiftelse” och visade sig vara en handbok i hur man åstadkommer färgrevolutioner och med våld och gatumobbar inför ”demokrati”. I en ”demokrati” sätter medborgarna själva reglerna, friheten är total, och impopulära politiker och tjänstemän som inte gör vad mobben vill kan lätt petas. Det är det som pågår i Hong Kong just nu. USA försökte även inom Kina, men det upptäcktes och deras indoktrineringssystem av NGO organisationer stängdes, och då bölade USA propagandan att ”kommunisterna” hade ”rensat ut västerländsk litteratur”, vilket lydigt upprepades av MSM och statliga media Sverige. Åtminstone en svensk blev deporterad. Jag tog bestämt avstånd från projektet en gång det stod klar vad som verkligen avsågs.

    1. Tack för Dina viktiga uppgifter, som bekräftar många av mina och bloggläsares misstankar.

Kommentarer är stängda.