Trump den förskräcklige!

Det går inte en dag utan att invektiven haglar över Donald Trump.

Här är bara ett exempel från en ledare i ÖstGöta Correspondenten den 7 augusti av Christian Dahlgren, som borde imponera på DN:s Peter Wolodarski.
”Ett brott mot anden -Avhumaniseringens språk pekar mot avgrunden”.

Så här avslutas ledaren:

”….En av de mest framgångsrika mediala opinionskrigarna är USA:s president Donald Trump , som byggt sin maktbas på ett gränslöst flöde av lögner, grov demagogi, konspirationsteorier och främlingsfientliga utfall. Det är ett ogenerat kalkylerat vädjande till människors primitivaste instinkter som knappast är väsenskilt från vad Nurnbergsåklagarna fördömde.
Trumps brott mot andan är att medvetet förgifta samhällsklimatet och underblåsa brutalisering av politiken, vars mörka följder han inte kan undgå ett betydande ansvar för. Måtte det amerikanska folket ge honom en välförtjänt straffdom i nästkommande val”

För att riktigt bevisa vilken skitstövel presidenten är så kan vi ta del av hatet även på sportsidorna. Där det i samma tidning står ”Carl Lewis om Trump: Rasistisk kvinnohatare.” Troligen är redaktionens hat och förakt helt uttömt efter Trump, så inte en gnutta finns kvar till importerade våldtäktsmäns kvinnoförnedrande aktiviteter, som domstolen bortförklarar och friar på löpande band. Våldtäkter, trakasserier av dessa kvinnoföraktande män är inget som får plats i vänsterliberala tidningar, där enbart gamla snedsteg från Trump förstoras upp.

Att Christian Dahlgren skulle läsa Michael Nystås bok ”Trumpgate- Donald Trump i svenska medier” är föga troligt. Filterbubblan kring dessa liberala och godhetstörstande skribenter är så tjock att inte en endaste avikande mening kan tränga sig in.

”Hån, kränkningar och hat mot Trump förekommer dagligen och den som inte sveps med i drevet blir snabbt idiotförklarad i likhet med Trumps väljare” skriver Nystås. Han har granskat hundratals artiklar och inslag i större medier som DN, SVT, SR och konstaterar att nästan samtliga förmedlar en negativ bild av presidenten.

”Boken är en slagkraftig kunskapskälla för att få fakta på fötterna om hur rapporteringen i Sverige ser ut kring det ämbete som brukar kallas för världens mäktigaste man” skriver Vávra Suk, redaktör för Nya Tider.

Det är systemmedia som egenmäktigt och allena fått sätta dagordningen för vilken värdsbild vi skall tvingas in i. Trump twittrar direkt till folket, utan journalisternas ”demokratiska” filter och självklart känner de sig blåsta på tolkningsföreträdet.
Därför är alternativ media så farlig för vänsterliberala makthavare, när allt fler medborgare upptäcker att deras erfarenheter av samhällsutvecklingen inte stämmer med vad regeringens förlängda arm skriver. I alternativen blir Svenssons erfarenheter bekräftade, som de tidigare endast vågat yppa kring köksbordet och i slutna sällskap.

Förbud, avstängning från nätet och ökade hetsmotfolkgrupps hot är att vänta. Men kanske nätets alla läsare börjar få makt, när Swebb TV nu återfått sin plattform. https://samnytt.se/swebbtvs-youtube-kanal-tillbaka-online/
Att provocera läsare, konsumenter och väljare kan få en bumerangeffekt som makthavarna inte vill ha. Kanske de tom har hört Abraham Lincolns bevingade ord, som ger dem kalla kårar:

Du kan lura alla människor ibland, du kan till och med lura vissa människor hela tiden, men du kan inte lura alla människor hela tiden.