För kännedom, ”Fake News” om Putins medalj av påven.

Efter att en uppmärksam vän har kontrollerat källan i artikeln av ”Hans Myrebro” den 14-15 juli, via katolska kyrkan i Sverige måste undertecknad be om ursäkt, för att den är falsk, vilket inte framgick av artikeln. Mötet mellan Putin och Påven har ägt rum, men ingen medalj delades ut.
Här kommer dementi från Stockholms katolska stift.

”Detta stämmer absolut inte och är definitivt fake news. 
Vladimir Putin hade audiens med påven den 4 juli men det var inga medaljer inblandade. På Vatican News kan du läsa mer om audiensen: https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2019-07/pope-receives-russian-president-in-audience.html
Inom katolska kyrkan tror man på skyddsänglar, men man utser inte människor till skyddsänglar och det existerar ingen medalj av det slaget.
Vänliga hälsningar!
Kristina Hellner
Kommunikationsansvarig
Stockholms katolska stift”

Denna läxa har lärt mig att mer noggrannt kontrollera gästskribenters källhänvisningar innan publicering sker på bloggen.
Tyvärr kontrollerade jag enbart att Putin hade besökt påven och fann att det hade ägt rum, men medaljutdelingen var således falsk. Om fler läsare har spridit artikeln vore jag tacksam om Ni även skickar dagens rättelse med min ursäkt. Artikeln är nu borttagen från bloggen. Jag tackar min vän och bloggföljare för klarläggandet från Katolska Kyrkan. https://word.harrietsblogg.se/2019/07/18/for-kannedom-fake-news-om-putins-medalj-av-paven/
Harriet Larsson

Från signaturen ”Nisse” kommer följande kommentar till ”Myrebros” artikel om Putin och den falska medaljen.
”Så otäckt att inte kunna veta, huruvida förlaget ”Historiskt Korrekt” är korrekt! Jag har litat på förlaget hittills. Men i fortsättningen inte, såvida förlaget ej kommer med en riktigt, riktigt bra förklaring till sin fake news.”