Det israeliska hotet mot Iran

Här kommer en aktuell artikel från författaren Hans Myrebro, som skriver under pseudonym för att undvika påhopp från de ”tolerantas” intolerans.
Han skriver här om Israel, med Mossad, kärnvapen, Iran, Saudi, Trump och USA, som många borde läsa.
Att få bakgrund till synes olösliga konflikter i Mellanöstern, presenterade av författare med olika glasögon, är oerhört nyttigt. Därför kommer denna artikel ligga kvar under hela helgen, i dessa semestertider.
……………………………………………………………………………

”Man hade arbetat i Israel i största hemlighet under lång tid och endast en liten klick i den innersta kärnan visste vad som var på gång. Men den 5 oktober 1986, avslöjade ändå den israeliske forskaren Mordechai Vanunu i The Sunday Times att han varit verksam i Dimona anläggningen för att framställa kärnvapen. Detta kunde han inte avslöja ostraffat och han greps så småningom av Mossad när han besökte Rom. Arton års fängelse blev straffet.

Nu räknar man med att Israel förfogar över ca 200 kärnvapen där merparten är riktade mot Iran, och där de står uppställda oåtkomliga för internationell inspektion.

Men de har en rejäl räckvidd och skulle lätt kunna svängas om och riktas mot Europa. Kärnvapen skaffar man inte för att försvara sig, utan för att hota, förinta och utplåna något. I detta fallet är det  inte Iran som har kärnvapen utan Israel och det är det landet som hotar genom sin arsenal.

Dessutom skrev Iran 2015 på ett kärnenergiavtal som skulle omöjliggöra för landet att framställa dessa vapen. USA, England, Frankrike, Ryssland, Kina och Tyskland skrev på avtalet. Israel var emot och har sedan  efter ingånget avtal pressat först Obama och sedan Trump att riva upp avtalet. Trump gjorde det utan att kunna hosta upp ett verkligt motiv till uppsägningen – motivet var i själva verket att Israel tvingat honom att göra det och därigenom försämra säkerhetsläget i regionen.

Jasså Israel/ USA är de hotfulla och aggressiva parterna – men hur är det med då med Iran?
En kommission bestående av 25 amerikanska f.d. höga militärer, säkerhetsmän och vetenskapare tillställde för tre år sedan Presidenten ett Memorandum   angående Irans status som säkerhetsrisk.

Memorandum For: The PresidentFrom:
Veterans Intelligence for Sanity
Subject: Is Iran the ” Worlds Leading Sponsor of terrorism?

Gruppens memorandum påvisar klart att anklagelserna om Iransk terrorism kommer främst från USA och Saudi, där man redan har glömt att 15 av de 19 terrorister som är förknippade med 11/9 kom från Saudi. Skrivelsen räknar upp 14 muslimska terrorgrupper – 13 av dem stöds av Saudi, endast Houthis som kämpar på de svältandes sida i Yemen, stöds av Iran. De anklagelser som utpekar Iran som en framstående terrorstat var kanske befogade för 20-30 år sedan men är helt inadekvata idag. I stället är det USA som har intagit terror- positionen och bedriver denna terror bland annat genom att arrangera hungerkatastrofer –  för närvarande i Yemen och Iran och tidigare i Irak.

Prevent_Holocaust_BOMB_IRAN_by_Latuff2.jpg

Carlos Latuff´s illustration är mer aktuell än någonsin

Iran samarbetar med Hezbollah som enligt de amerikanska experterna  inte längre är en terror organisation, utan en politisk rörelse och en del av Libanons statsapparat. Som politisk rörelse har man bland annat som målsättning att försvara landet mot Israelisk aggression.

Det är svårt att i dagens läge förutspå vad som kommer att hända i det militär-politiskt spända läget i regionen. Donald Trump kan ena stunden säga att han kan utplåna Iran, för att i nästa stund med ett sataniskt leende förklara att han vill bli vän med det landet. Vänskap genom utplåning? En ny strategi som endast de riktigt stukade kan ta till sig.
Hans Myrebro, pseudonym.”

Ni som vill läsa mer av Hans Myrebro, gå in på https://historisktkorrekt.se/

2 tankar kring ”Det israeliska hotet mot Iran

  1. ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

    Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Falkenberg (fd Jessica Nilsson Frisk, född 1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige och förståndshandikappade son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

    Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid – ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.
    Sonen hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

    Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

    Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

    Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från http://www.prevent.se och dess ledning!

    1. Tack för Din berättelse, som berör. Avståndet blir allt längre mellan ord och handling.
      ”För en trygg och säker arbetsmiljö” är ett löfte från Prevent, en organisation som arbetar med arbetsmiljöfrågor, som Svenskt Näringsliv, LO & PTK står bakom.
      ”Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.
      Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från http://www.prevent.se och dess ledning!” Bra att läsare får veta vad som sker bakom de vackra orden.

Kommentarer är stängda.