Vid din sida!

Vid din sida! Är en ideell organisation som börjat tala om sig. När tom SVT tvingats rapportera om föreningens verksamhet, dock något kortfattat, har organisationen blivit en nagel i ögat på vår statsminister. Grundaren ärJeanette Höglund, som tillsammans med medarbetare bedriver ett imponerande arbete med bl.a soppkök för bortglömda fattigpensionärer och hemlösa. 74000 namnunderskrifter hade samlats in och skulle överlämnats  till statsministern under demonstrationen den 24 april, men mottagaren  lyste med sin frånvaro.

Läs hennes berättelse i Dagens samhälle.

” Är det meningen att frivilliga organisationer ska förse hemlösa pensionärer med mat, kläder och SL-kort? Är det meningen att detta ska möjliggöras via swishbidrag från allmänheten? Att dessa äldres mättnad ska bero på Ica-handlares välvilja? Är det värdigt ett välfärdssamhälle, är Jeanette Höglunds fråga till Stefan Löfven…..”

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ses-vi-pa-onsdag-stefan-lofven-27243

Statsministerns har en stor vana att skylla ifrån sig, men denna gång gjorde han inte ens det. Han prioriterade bort besök Vid din sida före valet och självklart lyste han med sin frånvaro under demonstrationen.  När Pridegeneralerna kallar då kommer han och övriga partiledare med turbofart. Fattigpensionärer och hemlösa  har inte samma attraktionskraft.

All heder till Jimmie Åkesson som deltog i demonstrationen för de hemlösa och för hans fråga därefter till statsministern.  https://www.youtube.com/watch?v=tVsW8LZJ5_0

Det enda som förvillade mig var rosa fitmössor lite överallt, själv hade jag föredragit en blågul färg.  Om färgvalet skall associera till medmänsklig kärlek, så må det vara hänt. Men annars är det de tidigare bärarna av dessa mössor som bidragit till Nordens rekord i fattigpensionärer och den ökade hemlösheten, genom deras enögda mångkulturella gärningar.

Om en grupp få mer, så får en annan mindre, så enkelt är det. Kommunpolitiker tar här inte sitt ansvar, de har fullt upp med nysvenkars alla förturer och bidragsutbetalningar, som håller på att knäcka budgeten för flera kommuner.

Att Stefan Löfven har mage att gå i arbetarnas demonstrationståg i morgon är en skam. Han som med sin politik öppnat för landets förfall med rekord i fattigpensioner, hemlöshet, sjukvårdsköer, sjunkande skolresultat, våldtäkter, mord, rån, bedrägerier och fjäskeri för EU:s elit.

Han får väl med sina Jökar ropa;

Slopat värnskatt, urholkad LAS, tycker vi är bra!

Enda trösten är att Löfven sjunker som en sten i väljarstöd inför EU valet, till skillnad från Åkesson, vars parti nu kan passera socialdemokraterna, tack vare deras ledares makthunger och förräderi.