Vänstern i plågor, när Ebba besvarar folkets frågor

Ni har väl hört hur vänstern gnäller, när krisdemokraterna Löfvens Jökar sänker, med sakliga argument och detta får åter illustreras med en gammal bild, som tyvärr alltid är aktuell.

Anders Lindberg, kommunisten vars ränder aldrig går ur, fäktar med högerpopulism på twitter och vänsterns synder är som vanligt undanträngda.

Nu var det Lisa Pellingvänsterns tankesmedja Arena som drog rasistkortet. Arena finansieras främst av fackliga organisationer inom LOSaco och TCO enligt Wikipedia.

”Arena Idé vill undersöka vår samtid och påverka vår framtid. Vi verkar utifrån värderingar baserade på jämlikhet, jämställdhet, social rättvisa, demokrati och frihet. Arena Idé vill stimulera en framtidsinriktad samhällsdebatt och verka för ett debattklimat präglat av ömsesidig respekt och dialog….”

Tyvärr glömde nog Lisa Pelling respekten och dialogen i sin frustration över Ebbas framgångar i väljaropinionen.

……………………………………………………………………………………………

Tino Sanandaji kommenterar Arenas artikel ”Ebba rider på en tiger”på Facebook:

Ebba Bush Thors framgångar skapar panik bland vänstern, som i avsaknad på intellektuella argument tar till skogårdsmobbing. 

Lisa Pelling på ”tankesmedjan” Arena kommenterar knappt KD: s sakpolitik men förklarar hur mycket hon stör sig på Ebba Bush Thors utseende, frisyr, skor och leende. Tiden då när vänstern kom undan med låga personangrepp och kränkningar är dock förbi, och Arenas utseendefixerade elakheter får hårt kritik. 

”I höstas fick radikala Dagens Arena stenhård kritik och kallades för ”judehatare” när man pingade kända svenskar med judisk börd på Twitter. Nu är Dagens Arena i blåsväder igen efter en text där ledarskribenten Lisa Pelling kommenterar Ebba Busch Thors utseende…

Pelling
skriver att ”Kristdemokraterna försöker rida på de nationalistiska och islamofoba stämningar som Sverigedemokraterna har piskat upp” och menar att KD riskerar att ”legitimera hatet” genom att man är beredda att förhandla med SD. En stor del av Pellings text ägnas åt Ebba Busch Thors utseende.

”Människor som ser attraktiva ut framstår som kompetenta, och framgångsrika. Och ett attraktivt utseende verkar locka högerväljare i större utsträckning än vänsterväljare. All anledning att vara snygg i håret och ha ett bländande leende, alltså”, skriver Pelling” ”det väl inövade leendet sitter kvar på Ebba Busch Thor. Tillsammans med Sara Skyttedal sveper hon fram genom politiken och opinionsmätningarna. Schampo-reklam på stilettklackar.”

Det är inget inövat leende, Ebba Bush Thor är en genuint varm person och var det långt innan hon blev partiledare. Att en statsvetare hånar en borgerlig partiledare som ”Schampo-reklam på stilettklackar” bekräftar bara hur oseriös Arena är. Samma tankesmedja lät pajas Sandro Scocco låtsas vara forskare och ge ut kalkonkrapporten ”900 miljarder” som med fiktiva fusksiffror och dravel försökte lura i folk att Sverige tjänar på invandring.

Nu är Arenas tidning i stället besatt av Ebba Bush Thors klackar och drar ned debatten till avundsjuk tonårsomogenhet.”

………………………………………………………………………………………

Kanske är denna dam helt enkelt avundsjuk på Ebba? Ett vanligt kvinnligt drag mot framgångsrika medsystrar.  Lisa Pelling tycker jag har mer samröre med en skunk, ett stinkdjur som finns i 12 arter, spridda i större delen av världen….

Källor
http://www.dagensarena.se/opinion/ebba-rider-pa-en-tiger/

http://arenaide.se/om-oss/

4 tankar kring ”Vänstern i plågor, när Ebba besvarar folkets frågor

 1. Om man skriker Rasist, det får man inga pengar för. Men om man lär migranterna att om man ”klär ut sig” till t.ex. en finsk romer och besöker Restauranger, hotell, badhus etc. och blir nekad att komma in, DÅ finns det diskrimineringspengar att hämta! Socialtjänsten kan väl informera alla var deras regelverk finns gällande ”Ekonomiskt bistånd – handbok för socialtjänsten”. Denna bok kan laddas ned och den innehåller ALLT du behöver veta för att få dina ansökningar beviljade. Boken är ett facit där man uppfyller ”deras villkor” och därför kan de ej neka dina behov av försörjningsstöd. Då går man ju emot sitt eget regelverk! Enbart spridningen av denna BOK skulle få socialsekreterarna att kollapsa, genomgående. Kanske är det det vi behöver innan migrationen stoppas?

 2. Ja, Harriet, viljan till kristna värderingar är förstås som en frisk, porlande bäck.
  Mot den står emellertid motsatsen som ett dånande vattenfall. Puh!

 3. EBT har många bra tankar, och borde hamna på delad pallplats med JÅ. Men medan JÅ är reserverad till fullt Nato-medlemskap, verkar EBT aktivt för detsamma.
  I kärnkraftsfrågan har de samsyn, helt och hållet.

  Så, hur hittar man ett parti som liknar SD, men utan kärnkraft och Natoberöring?
  AfS är garanterat emot varje form av Natosamarbete. Hur AfS ställer sig till kärnkraften är oklart. Någon som vet?

Kommentarer är stängda.