Svart madrassmarknad i fd. välfärdslandet

Tino Sanadaji skriver om lönsam madrassmarknad på Facebook:

”Annie Lööfs dröm att omvandla Sverige till New York är på rätt väg, i vart fall fall om man menar 1800-tals slum med organiserad brottslighet där ”hyreshajar” säljer madrassplatser. Sydsvenskan om ännu en utveckling värre än vad vi föreställde oss: 

”Sverige drabbat av ny svartmarknad. En ny form av svarthandel med bostäder och kontrakt har uppstått i Sverige de senaste åren enligt polisen och Fastighetsägarna. Organiserad brottslighet tros ligga bakom – och nu längtar bostadssektorn efter nya, skärpta regler.

– Det här är en ny typ av svarthandel, handel med andrahandskontrakt och så kallade madrassplatser. Det har nått även till ytterstadsområdena och drabbar ofta de som står allra längst bort från den ordinarie bostadsmarknaden…vanligt att hyra in sig som inneboende på en madrass, och det gör trångboddheten extrem. Flera familjer kan bo så tillsammans…

Han berättar också om de så kallade madrassboendena, där massor av folk hyr in sig som inneboende till skyhöga priser och stentuffa villkor. – Det finns en organiserad brottslighet bakom det här. De etablerar kontakt med bostadssökande, de får in många boende och de kan också få ut folk som inte betalar. Det är inte de gamla vanliga svartmäklarna som sysslar med detta, berättar han, här handlar det om en tuffare typ av hyreshajar…den svarta bostadsmarknaden möjliggör också en rad andra brott. Genom att folkbokföra sig på fel ställe kan man till exempel felaktigt plocka ut både bostadsbidrag och andra ersättningar”

Detta har enligt reportaget ”växt väldigt mycket under de senaste två, tre åren i utanförskapsområden”, och bidrar till att kronofogden vräker alltfler barnfamiljer, precis som arbetarrörelsen alltid lovade var deras vision med folkhemmet. PK-sektens radikala migrationspolitik marknadsförs med fin retorik och positiva floskler, men konsekvensen är misär och kaos.”

Detta är bara ett resultat av Löfvens jökregering för ”ett tryggare Sverige,”som blivit en trygg oas för kriminella element inom den organiserade brottsligheten. Finansieringen är bidragssystemen, där bedrägerierna nu nått oanade höjder, men det är smällar vi får ta för mitt maktinnehav, tänker förmodligen statsministern, för det drabbar bara fattiga svenskar, som inte röstar på mig…..

Under min yrkestid handlade det mer om ”berikarnas” försäljning av parkeringstillstånd och att med jämmer, lock och pock tillförskansa sig så mycket bidrag som möjligt. Minns en sk. ”flyktingfamilj” som under 80-talets början utöver alla bidrag fick 50.000 kr till inköp av nya möbler och ett gift par som efter generös förtidspension för båda, återvände till Grekland och startade en lönsam restaurang. Under denna tid, sparade jag och gnetade för att kunna flytta ifrån Ryd, där mina små flickor inte längre vågade leka ute på gården, eftersom området i folkmun började kallas ”Bagdad”. Dubbla medborgaskap och numera dubbla identiteter är bättre än osäkra aktier på börsen.

En person som tvingas betala för Löfvens  globala springpojksexcesser och Annie Lööfs frosseri i medmänsklighet redovisas i morgondagens inlägg.