”Oron i Frankrike – inget slut i sikte”

 Av Guy Millière 7 februari, 2019 professor vid Paris universitet, är författare av 27 böcker om Frankrike och Europa.

Hans klassindelning stämmer väl med Sverige där klassindelningen ser ut så här.

Överst tronar – överklassen, som i dag består av den politiska eliten, höga statstjänstemän, kultureliten och journalistkåren inom MSM.

Därefter kommer – invandrare, deras bidragsförsörjda röstboskap, i förorten och sist kommer vi andra, – värdlandets skattebetalare som betalar hela kalaset.

När lågkonjunkturen kommer och räntan stiger, så kanske några fler 80 % :are inser att något är fel, men någon gul väst finns inte i sikte. Eftersom dessa väljare har invaggats i tron att staten vet bäst och saknar beredskap för protest. Oron i Sverige står ännu bara på tröskeln. Därför får Mynttorgsprotesterna inget fäste i MSM och Olle Ljungbeck står ännu ensam med sitt plakat i på stortorget i Gävle.

Guy Milliére:

”….Macron är teknokrat. Han tror att han alltid har rätt. Han är programmerad till att göra det han gör. För honom räknas varken Frankrike eller det franska folket. Han tjänar teknokratin. Han kommer att göra allt som krävs av teknokratin och en högre klass, [som är] totalt avskärmad från den större delen av befolkningen… Den som vill förstå måste läsa Christophe Guilluy.

”……. I dem förklarar han att den franska befolkningen idag är indelad i tre grupper. Den första är en regerande överklass, fullkomligt integrerad i globaliseringen, bestående av teknokrater, politiker, högt uppsatta statstjänstemän, chefer för multinationella företag och journalister som jobbar för mainstreammedierna. Medlemmarna i denna klass bor i Paris och i Frankrikes större städer.

Den andra gruppen bor i förorterna till de större städerna och i no-go-zoner. Den består främst av invandrare. Den franska överklassen – den som styr – rekryterar folk för att tjäna dem direkt eller indirekt. De får dåligt betalt men subventioneras kraftigt av regeringen och lever allt mer enligt sina egna kulturer och normer.

Den tredje gruppen är extremt stor: den utgörs av den resterande befolkningen. Det är denna grupp som kallas för ”Frankrikes periferi”. Dess medlemmar består av lågt rankade statstjänstemän, industriarbetare och före detta industriarbetare, anställda i allmänhet, hantverkare, entreprenörer, butiksbiträden, bönder och arbetslösa…..”

Källa:
https://sv.gatestoneinstitute.org/13705/oro-frankrike

I NewsVoice 2019-02-08 finns en klargörande artikel av Lasse Malmgren, som skriver om ”upprätthållare” dvs vi vanliga skattebetalare som bär upp hela samhället.

Han delar upp eliterna i den
-politiska
-ekonomiska
-mediala
-kulturella eliten

Dessa har inbördes allianser, vilket innebär att demokratin inte utgår från folket utan från eliten.
Eliten och de omhuldade minoriteterna växer på bekostnad av oss upprätthållare, en utveckling som sker i hela västvärlden.
Hur länge till orkar eliterna ropa om främlingsfientlighet, i stället för att se sanningen om samhällets utveckling, dvs. avveckling.

Källa:
https://newsvoice.se/2019/02/makt-eliten-folket/

3 tankar kring ””Oron i Frankrike – inget slut i sikte”

  1. Igår kan man läsa om ””Snart är du död”, skrev en 43-årig man i brev med bakpulver som han skickade till statsminister Stefan Löfven (S) och 20 andra ministrar”. Han fick åtta års fängelse av Hovrätten. Men när en Moderat politiker ”vill se en minister skjuten”, DÅ räcker det med att avgå!!! Varför fick inte denne Moderata Politiker FÄNGELSE? Varför får NI aldrig fängelse, Politiker?

  2. Nå politiker: Kan det svenska folket avsätta politiker eller ej? Finns det inget lagligt stöd för detta? Om inte, Varför? M.a.o. vi lever i en Politisk diktatur som är det svenska folkets svulst. Därför skall en UTRENSNING ske. Man använde en ”Lögndetektor” på Christer Pettersson men borde man inte testa SAMTLIGA Riksdagsmän/kvinnor med Lögndetektor, för att minimera de ”inkompetenta/korrupta” politikerna som inget har i Riksdagen att göra. När ska vi få se partiledarna testas genom att ”genomgå” ett test med hjälp av en LÖGNDETEKTOR? På Svt! Inte ens ”Maud Olofsson” behövde genomgå ett sådant test! Trots att hon KOSTADE det svenska samhället MER än 50 MILJARDER, i en enda affär! Hon ska genomgå utfrågningar samt tester i det offentligas rum, annars kan vi alla ”packa ihop”. Det är som att VI gett politikerna tillåtelse att man kan ”råna statskassan” utan att behöva stå till svars! Varför tar NI inte ALLT på en gång? Det är likadant med migrationen, Varför släpper NI inte inte in 10 Miljoner på en gång? Nej, NI vill att vi ska få lida länge och sakta men säkert men NI har inte förmågan att inse att när den dagen kommer DÅ alla fått nog, DÅ finns det ingen återvändo för ER. Eller vad tror NI själva politiker om HUR det svenska folket DÅ kommer att reagera?

    1. Jag tror att en lögndetektor skulle få kortslutning och brinna upp vid test på Reinfeldt, Löfven och deras lärjungar, men vad hjälper det, när alla är utan personligt ansvar.

Kommentarer är stängda.