Ursäkta! Men vilken förintelse var det vi skulle minnas?

Frågar sig historiker Hans Myrebro, eftersom det finns många att välja på.

”Vi påminns dagligen och stundligen om att vi inte får glömma det folkmord som går undernamnet Holocaust. Men det förhåller sig naturligtvis på det viset, att vi har svårt att glömma det som mainstream ständigt påminner oss om.

När man då ständigt upprepar att vi inte får glömma, då måste det väl vara någon annan förintelse som etablissemanget har gjort allt för att vi ska glömma. Och sådana finns det flera av; det Armeninska folkmordet, Gulag-arkipelagen, Holodomor för att nämna några. Det är säkert dessa man avser när man talar om att vi inte får glömma.

Sedan finns det då ett annat vidrigt folkmord, en förintelse som mainstream garanterat inte kommer att nämna i samband med dess årsdag. Men som vi i dagarna med sorg och skam måste fråga oss hur de s.k. segrarmakterna, USA, England kunde begå ett gigantiskt lustmord i Dresden den 13 – 15 februari 1945. Lustmordet, som egentligen var en förintelse av 150 – 200,000 civilpersoner. och som var ett verk an Winston Churchill, Dwight Eisenhower och Franklin Roosevelt.


Illdådet var inte militärt motiverat i krigets slutskede då Dresden med sina 600,000 invånare plus fler än 100,000 flyktingar ödelades av 850000 bomber. Mer än en bomb per person. Några luftvärnskanoner fanns inte i staden och inget kunde hindra de 2500 bombplanen att fälla brandbomber som orsakade eldstormar där tusentals människor sögs in i döden.

Var och en som sett bilder på den helt ödelagda kulturstaden, Dresden, förstår att västalliansens uppgifter om att 25000 människor omkommit är löjligt låg. I en storstad som förvandlas till ett gigantiskt krematorium och där flyktvägarna har bombats sönder undkommer endast de som Liemannen lämnat frikort.

Allt var utstuderat djävulskt. En inledande bombraid med brandbomber lockade brandförsvar och sjukvårds personal från omkringliggande städer till Dresdens centrala delar där de fångades i en demonisk fälla inför nästa attack, och nästa, och nästa. 
Sjukhus och skolor med skräckslagna barn pulvriserades, kulturbyggnader och kyrkor ödelades av män som sade sig komma från civiliserade länder med hög kultur.

I ” Slakthus 5” beskriver författaren Kurt Vonnegut vad som hände: ”

Ni brände ner hela staden, gjorde den till en enda pelare av eld. Fler människor dog där, i den eldstormen, än vad som dog i Hiroshima och Nagasaki tillsammans.”

Så hur var det nu då? Vilken förintelse var det som vi måste komma ihåg, och vilken var det som vi måste glömma?

Vi har genom åren valt att glömma folkmordet i Dresden därför att det var våra glorifierade historiska statsmän som stod för illgärningarna. Här lät de sina masker falla för att utan hämningar avslöja sina psykopatiska drag inför ett mållöst men knappast protesterande Västerland.  De, Churchill, Roosevelt och Eisenhower företrädde ju demokratin.

Hans Myrebro”

Vill Du läsa mer av Hans Myrebro, så rekommenderas hans böcker som gräver efter sanningen. https://historisktkorrekt.se/

 “NATO – ett monster på katastrofkurs”, är en lättläst och väldokumenterad skildring av NATO:s destruktiva och morbida verksamhet under 15-20 år”.

– Pia Hellertz, Fil. dr.

5 tankar kring ”Ursäkta! Men vilken förintelse var det vi skulle minnas?

  1. Den första i skrift beskrivna förintelsen och tillika folkmordet måste väl vara den i bibeln beskrivna ödeläggelsen av Jeriko? Jeriko var visserligen ingen 6-miljoners stad och de som utförde dådet var guds utvalda folk så då kanske man inte kan betrakta det som varken förintelse eller folkmord?

  2. Det finns fler än så. Scb anlitades av Kina för att bygga upp befolkningsstatistik.
    De svenska statistikerna kom fram till att det SAKNADES 20 Miljoner ur den kinesiska befolkningen kring en viss region. Vad som hade hänt kommer jag tyvärr inte ihåg.

  3. Fick för många år sedan förstahandsuppgifter från bombningarna i Dresden. Horribla historier. Att detta inte används i skolorna som ett avskräckande exempel är helt otroligt, har haft diskussioner med folk som klagar på Hiroshima och Nagasaki (kan naturligtvis diskuteras) men dom har aldrig en susning om Dresdenbombningarnas fasansfulla historia. Att ansvariga inte blev åtalade efter kriget är för mig en gåta. Något min far sa till mig som liten parvel visar sig stämma igen och igen.
    -Vinnarna skriver historien (jag vet att han inte myntade uttrycket).

    1. Tack för Din kommentar! Jag känner mig träffad, för Hiroshima och Nagasaki finns i min minnesbank, men Dresden tycks vara utan plats och tyvärr är jag inte ensam om detta historiska tomrum.

Kommentarer är stängda.