Bidragsdriven befolkningstillväxt

”DRÖMLAND MED MEDELINKOMST ÅT ALLA” har Jan Ivarson, politiskt obunden, tidigare skrivit i ett debattinlägg i Lysekilsposten, som är värd att åter publiceras.
……………………………………………………………………………….
”Tänk om du kunde få svensk medellön utan att arbeta. Nog skulle många vara frestade av det.

Men så är det väl inte tänker du. Nej, inte för alla enskilda svenskar även om en del kan leva hela livet på försörjningsstöd, fast så har politikerna ordnat det för kommunerna.

Kommuner garanteras en medelinkomst per invånare, oavsett vad de tjänar! Därför ägnar sig allt fler kommuner åt bidragsdriven befolknings-tillväxt.

I det korta perspektivet gynnar det både kommuner och staten. Staten levererar invandrare som kommunplaceras. Kommunerna får kommunskatt som om invandrarna arbetade och politiker på riksnivå kan berömma sig för att ha skapat en humanitär stormakt. Det fungerar så länge det är högkonjunktur och pengar finns eller kan lånas, men en god cigarr tar slut förr eller senare.

Vill du veta mer kan Du titta på Hans Jenseviks senaste video ”bidragsdriven befolkningstillväxt” på Youtube.”

……………………………………………………………………………………………………….

Utjämningsbidraget för fattiga kommuner fungerar precis som individuella bidrag, att det sänker incitamenten för att komma i arbete. Allt för många nyanlända liksom tidigare invandrare gör en kalkyl över inkomster och utgifter.

Varför ta ett lågavlönat trist jobb och knappast få ut mer än bidragsnivån? Bättre då att fixa lite svartjobb och leva gott. Konstigt att politiker alltid glömmer att vi alla är oss själva närmast. En egenskap som de själva förvaltar med råge.

Margaret Thatchers bevingade ord behöver ständigt upprepas: ”The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

Jag undrar om den liberala tankesmedjan nu har ändrat uppfattning från förslaget i en lokaltidning under 2017 om att sätta Malmö under tvångsförvaltning? https://www.salaallehanda.com/artikel/ledare/ledare-dags-satta-malmo-under-tvangsforvaltning  

Nu finns ett desperat behov att sätta Löfven med sina nya regeringsvänner under tvångsförvaltning!

Med regeringens nya giv om ökad anhöriginvandring så kommer den bidragsdrivna befolkningstillväxten att tömma varenda lada i landet och konfiskering av mark enligt SOU 2018;67 som Jan Ivarson tidigare skrivit om, kommer att utökas till fler privata områden. Jag misstänker att terminalvård nu blir nödvändigt för den humanitära stormakten, innan den somnar in.

Läsvärd länk:

https://detgodasamhallet.com/2019/01/23/den-sjalvblockerade-staten/

2 tankar kring ”Bidragsdriven befolkningstillväxt

 1. En som vanligt ”snustorr” men tydlig information från H.Jensevik – tack.
  Här ett färskt exempel på det Hans beskriver:

  https://samnytt.se/102-miljoner-ska-sparas-pa-orebros-skolor-nya-invanare-betalar-for-lite-skatt/

  Betänk att Örebro Kommun överväger att låna upp hela 20 miljarder för kommande
  investeringsbehov – helt oacceptabelt.
  Kommunledningen är lyrisk över den fina och snabba befolkningsökningen varav
  ca 75 % är utlandsfödda. (Sveriges 6:e kommun)
  Kommunen tillhör de ca 1/3 som ger förtur till nyanlända i bostadskön – dessutom mottagare av ”Robin Hood” -skatten (åtminstone för några år sedan).

  1. Normalt är befolkningsökning bra, om de infyttade arbetar betalar skatt, men när staten lämnar över försörjnings ansvaret till kommunen för migranterna, då kommer baksmällan.
   Livstids försörjningsstöd och sedan pension utan att ha jobbat en timma är verklighet för en stor del av migranterna. Då sparar kommunen så långt det går och nu ropar alla höj skatten!

Kommentarer är stängda.