Gratis mark för billiga bostäder med centerns stöd

Jan Ivarson, politisk oberoende, är en flitig och uppskattad debattör i Lysekilsposten, här återges en av hans många artiklar. Med Löfvens nya regering lär det inte bli några problem att införa konfiskering av mark, för C och L ömmar för att nyanlända och kommande invasion av anhöriga skall ha någonstans att bo. Risken finna att alla öppna hjärtan, nu kan drabbas av hjärtförstoring, som gör att kroppen, liksom Moder Svea går mot sitt slut.
………………………………………………………………………………

”Svårigheter med hyressättning på en överreglerad marknad och hur vi skall få fram mängder av bostäder för hyresgäster med svag betalförmåga har tidigare diskuterats.

Politiker som vill öka befolkningen inser att fler människor måste ha någonstans att bo och att bostadsbidragen blir kostsamma.

Ett sätt att minska bokostnader är gratis mark. Ledarsidorna.se skriver att Centerpartiet och Liberalerna har kapitulerat för kommunistiska krav. Det innebär att beslagta mark för nya detaljplaner. Det visar med önskad tydlighet att Centern inte är böndernas parti utan förråder dem.

Ett förslag jobbas fram för att konfiskera mark. Det baseras på Statens  utredningar SOU 2018:67. Utredningen har letts av Nooshi Dadgostar (V) och är i linje med vänsterpartiets partiprogram.

Förslaget innebär överföring av mark utan ersättning, en mjukare benämning för konfiskation. Kan nästa steg bli att om sådant område bebyggts av privata företag, överförs även byggnaderna utan ersättning och delar av folks bankkonton?

Detta sker förstås under största möjliga tystnad, liksom tidigare beslut om attSverige skulle bli ett mångkulturellt land och antagandet av FNs dokument om folkvandring. En politisk förhoppning är nog att när förslaget blir verklighet kommer Sverige ha tillräckligt med vänsterväljare som välsignar konfiskationer och förvandlar landet till Nordens Venezuela.”

Den 23 okt 2018 från Samnytt:Regeringens utredare: Kommuner ska kunna beslagta privatpersoners mark utan att betala en enda krona”

https://samnytt.se/regeringen-foreslar-aterinforande-av-exploatorsbestammelserna/

Nu får vi se om och när den nya regeringen klubbar detta kommunistförslag. De valde rätt person till utredare, men det kunde lika gärna ha varit en centerpartist eller liberal, som numera utgör Löfvens lakejer.

6 tankar kring ”Gratis mark för billiga bostäder med centerns stöd

 1. Svenskarna vet ju inte ens vad de röstat för/ på? Blir det ingen förändring då har deras ”propagandaapparat” lyckats att bedöva massan. Om ALL makt utgår från folket och ”om” det svenska folket vill ha Extra val, på vilket sätt behöver vi agera för att det skall ske. Det heter ju att ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare”. Då kanske någon politiker eller annan kan berätta vad som krävs av/från det svenska folkets sida för att ett Extra val skall genomföras? Någon? Vi lever ju i en demokrati, påstår NI politiker, då måste väl det svenska folkets vilja ha så pass mycket betydelse att VI kan begära att ett Extra val skall hållas. Ni är ju folkets företrädare, eller hur? Nå, om ni inte företräder det svenska folket, vem företräder ni annars?

  1. Betydelsen av uttrycket ”all makt utgår från folket” tolkas nu så att makten fråntas folket.

  1. Tack signaturen ”Ingeborg” för länken med en diger smf av SOU från 80-talet och framåt. Allt för ”Att rädda världen” tycks vara väl planerat på bekostnad av sveriges folk.Med dagens regering så går allt enligt ritningen.
   Citat fr artikeln: Epilog:
   ”Lagar och bestämmelser som i denna artikel, skall betraktas som ett sammanhang. De kan med all
   rätta kallas ”gummiparagrafer” vilka kan tänjas och tillämpas allt efter vad situationen kräver. Om
   det inte finns någon lämplig lag så konstrueras snabbt nya! Det politiska etablissemanget handlar
   tvärs emot det svenska folkets intresse och väl. De förråder sitt land och erbjuder, med kraft av
   lagstiftningen, främlingar att komma hit och ta över! Politikerna och mediavänstern är beredd att gå
   hur långt som helst för att skapa det ”mångkulturella” riket. Har politikerna överhuvudtaget tänkt på
   att de en dag kan komma att ställas till svars för sina handlingar?”
   Därför så knäpptyst om Folkets Protester, inte ett ljud om Populisternas demonstration på Mynttorget i söndags. Svekska flaggor och Gulas västar finns inte…

 2. Denna krönika hade förmodligen skapat kommentarer om det gällt att beslagta folks aktier eller banktillgångar. Allemansrätten ser ut att utvidga sig, medvetet och omedvetet i varje fall för mark som ägs av privatpersoner.

  1. Min övertygelse är medvetet. Denna gång är alibi allemansrätten, för ”medmänskligheten” börjar bli lite sliten, liksom vård, skola och omsorgs alibin för ohemula skattehöjningar. När 76 % av arbetsinkomsten i skatt inte räcker för att finansiera humaniteten hos stormakten, så måste nya täckmantlar till. https://newsvoice.se/2019/01/inkomst-betala-skatter/

Kommentarer är stängda.