Ljus och mörker i media och på nätet

Stök = Sammandrabbning och överfall
Nyårsnatten var lite stökig sa polisen, men inte värre än vanligt. Visst, det stämmer nog för värdlandets medborgare har fått vänja sig vid att brottsbenägna unga män med invandrarbakgrund äger gatan och kräver respekt där de går fram.

Illustrationen, samt länkar kommer från Magnus Stenlunds blogg ”Sunt Förnuft”, vilket han har ett stort mått utav.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e1nAvM/stokigt-under-nyarsnatten
https://www.dn.se/nyheter/sverige/smallare-kastades-mot-polisbilen-i-vasteras/

Citat: ”Nyårsstöket är regelrätta sammandrabbningar.
Varenda etablerad nyhetsmedia berättar nu om ’nyårsstöket’. Alltid samma ord, ’stök’ och ’stökigheter’. Hur kan man kalla 320 raketattacker mot liv och egendom i Stockholm för ’stök’? Ungdomar som medvetet skjuter en man i ansiktet med raketer? Ordningsvakter som förs till sjukhus, ambulanser som attackeras?”

Denna månad har jag en billig prenumeration för 50 riksdaler av SvD och i rättvisans namn ser jag en strimma ljus sippra in bland bagatelliseringar, omskrivningar, bortförklaringar, så fort det gäller aktiviteter från förortens unga.
 I gårdagens tidning den 3/1 fastnade jag för två ledare.

Elitens flockbeteende
”Sveriges mörka själ” av Per Gudmundsson, som lyfte fram en reportage bokSchweden`s  dark soul – the unravelling  of a Utopia” av den svenska, världsberömda journalisten Kajsa Norman, som skildrar den korrekta flockmentalitens gemensamma riktning inne i åsiktskorridoren och när de korrekta ibland försiktigt trippar utanför. En av bokens huvudpersoner är Chang Frick som startade nättidningen ”Nyheter i Dag.”
https://www.svd.se/sveriges-morka-sjal

Hederskultur
Den andra ledaren är av Hanna Hellquist, som skriver om hedersförtryckta och våldutsatta kvinnor i Afghanistan. ”Där 90 % av kvinnorna utsatts för någon form av fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld”. Hon sammanfattar artikeln med att något är skevt i vårt land, när man med ena handen strösslar otaliga miljoner över ett land för att ”påverka attityder,” men härhemma ”håller vi för munnen av rädsla för att insinuera att det skulle finnas skillnader i tankesätt och värderinger……” Med ”Vi” kanske hon syftar på sina journalistkollegor, eftersom de i åratal har fördömt oss med andra attityder än de korrekta från det vänsterliberala etablissemanget, där majoriteten av journalisterna har sin hemvist.
https://www.svd.se/med-pennan-mellan-vridna-fingrar

Behovsprövat barnbidrag
Sedan finns en liten notis om hur centerns ungdomsförbund tillsammans med en liberal riksdagsman föreslår att barnbidraget skall behovsprövas. På ytan låter det sunt och bra, men avsändarna gör mig misstänksam.  Hanif Bali på twitter sätter huvudet på spiken.  Omfördelningen kommer främst att gynna barnrika invandrarfamiljer, där kvinnan aldrig kommer ut i förvärvsarbete. Ytterligare gödning till islamiseringens framfart.

Penningtvätt
De röda politikerna i Göteborg förnekar sig aldrig, de är mer rakt på än de medmänskliga bröderna ovan. Nu har de kommit på att invandrare måste få mer fördelaktiga lån till egen bostad genom penningtvätt. Nej, de svamlar fram motivering som ingen vaken väljare förstår.

Tänker på finanskrisen 2008 som började med billiga lån till obemedlade familjer i USA, som sedan inte klarade av räntor och amotering. Klipska finansmän paketerade om lånen till oigenkännlighet innan allt brakade samman och förlusterna vältrades över på folket.

Blajmening från Expressen
Jag slutar med en blajmening från Expressens vice kulturchef på twitter, han upprörs över kritiken av Greta Thunbergs klimatalarmism.

Årets förvillare
Minns att SVT i Rapport före jul, lyfte upp detta flickebarn, som fick tala på klimatmötet i Polen före jul, men SVT glömde att berätta att det var inför tomma stolar. Skickligt arrangerat av ångestridna klimatalarmister.

Inte konstigt att SVT blev årets största förvillare, utan minsta konkurrens! De sopade hem 98 % av rösterna.

https://newsvoice.se/2019/01/arets-forvillare-2018-svt/

2 tankar kring ”Ljus och mörker i media och på nätet

  1. När det gällde mordet på Gica då omvandlades mordet till ”ett pojkstreck som gått överstyr”! Lag och lag kan ju diskuteras i all evighet, men är det inte dags att SÄNKA åldern på lagförda till 12 – 13 år? Lagen hänger inte med sin tid och det kan man ju förstå utifrån politikernas desorientering av hur det det svenska samhället fungerar, för vanligt folk. Trots ålder är de mycket väl medvetna om vad de gjort. Sänk åldern för straff annars kommer väl alla under 15 år bära/förvara vapen m.m. för DE är ju inte straffmyndiga!! Politiker: Säg det vid gränsen till alla ankommande att NI som är under 15 år och om ni råkar dödar folk här i Sverige då blir ni inte bestraffade. Sådan är den s.k. svenska lagen, VÄLKOMNA IN för ut vill väl ingen med sådana ”förmånliga” lagar! Man får t.o.m. pension om man har ”åldern” inne, man får HÖGRE bidrag från försörjningsstöd, man betalar företag som ”tar emot” praktiserande gratis! Man får t.o.m. betalt! Hemvändarresor finns att tillgå för att se om man kan återvända. Vet fler som åkte en gång om året till Bosnien. Allt betalt av socialtjänsten. De har inte flyttat och kommer heller inte att göra det, man får ju de årliga ”semesterresorna” till sitt hemland BETALDA.

    1. Jag upprepar konstaterandet från en av mina utomeuropiska patienter ”I Sverige får vi bidrag behöver inte jobba” ”Inte behöva SFI, vi har rätt till tolk” ”Nej, det var inte krig där…” Var svaret på min undran ”Du kan ju inte åka tillbaka till landet som Du flytt ifrån och fått Put beviljat……” Osv.

Kommentarer är stängda.