När hat går före debatt

Håkan Karlberg är författare även till dagens gästinlägg, som tidigare har publicerats i Helsingborgs Dagblad, den 28 nov. Både inlägget från i går och dagens ger en bra sammanfattning om året som gått och där baksidan på Annie Lööfs medmänsklighet är alarmerande.  Tänk om hon och hennes rödgröna vänner kunde se verkligheten som den är och inte som den borde vara, då kanske sakpolitik kunde ersätta deras lögnaktiga känslopopulism.
………………………………………………………………………

 ”Lyssnar man på de politiska debatterna det senast året handlar så gott som alla om konsekvenserna av vår stora invandring; behov av bostäder, resursbehov för rättsväsende, sjuk- ochpsykvård, skola, äldrevård samt undanträngning, växande utanförskap och laglöshet, kulturkrockar, misslyckad integration, kommunernas ansträngda ekonomi m.m. Att dessa problem är orsakade av den genom invandring stora befolkningsökningen, som samhället inte är rustat för. Under Alliansens regeringsår fick nära en miljon asyl, anges sällan. Även den pågående parlamentariska låsningen är indirekt en konsekvens av invandringen, eftersom det invandringskritiska vågmästarpartiet SD betraktas som ej beröringsbart.

 Vår extremt stora och kravlösa invandring, per capita störst inom EU, har blivit en gökunge som överskuggar allt, även statens primära ansvar för försvar och gränsskydd. Och som delar nationen. C och L kan inte ens tänka sig passivt stöd av SD för att få igenom den egna politiken! 

 SD erhöll 1,1 miljoner röster vid valet. Rösterna är till stor del inte för SD utan proteströster mot de partier, som är ansvariga för en politik, som nu hotar vår välfärd och vår trygghet. Och som enligt SOM-institutets opinionsmätningar har skett utan stöd av befolkningen. De som röstat på SD förenas av oro för vårt lands framtid.

 Den beröringsskräck mot SD, som nu lamslår landet, har inte getts någon begriplig förklaring. Politikerna talar om ”värderingar” och ”moral”, utan att definiera vilket sakinnehåll dessa begrepp innebär, och i vilket avseende SD har andra värderingar och annan moral. Hur ser Annie Lööfs ”medmänskliga” sakpolitik ut och på vilka punkter är SD:s omänsklig?

 Ann Heberlein, debattör och moderat riksdagskandidat i åretsval: ”Jag har nämligen ytterst svårt att finna exempel på värderingar i Sverigedemokraternas partiprogram som är så väsensskilda från de värderingar som uttrycks i vår moderata, liberalkonservativa ideologi att de skulle omöjliggöra ett samarbeta mellan de båda partierna.”

 Widar Andersson, politisk redaktör för socialdemokratiska Folkbladet i ledare om SD 16.10: De omnämns gärna och ofta som ett parti med dolda och hemska planer för Sverige; Hitler anas lite vagt i environgerna. I själva verket är SD ett parti som alltmer liknar andra lite större partier.

Efter valet har SD erhållit kommunalrådsposter, ingår i eller ger aktivt stöd till ett växande antal kommunstyrelser, särskilt i Skåne. Christian Sonesson, moderat ordförande i Staffanstorps kommunstyrelse, har i intervju i nättidskriften Kvartal berättat att SD i många frågor ligger nära M och att samarbetet i kommunstyrelsen fungerar bra.

Svenska Dagbladet har på riksnivå gått igenom väljarnas 10 viktigaste politikområden. Vad händer med regeringsfrågan om fokus ligger på sakpolitiken i stället för på det politiska spelet och gamla låsningar? Statsvetarna Jenny Madestamoch Tommy Möller är båda överens om att möjligheterna till kompromisser mellan SD och Alliansen är relativt stora på alla tio områdena.

So what? Varför denna beröringsskräck?

 Det pris invandringskritiker och SD-väljare har fått betala är förstörda yrkeskarriärer, förtal, utfrysning ur familjen och av vänner samt uteslutningur fack och föreningar. Journalister har fått skrivförbud i ”kontroversiella” ämnen som gör det omöjligt att arbeta kvar i yrket. Invandringskritiska riksdagsledamöter har mobbats av sina kollegor och åkt ut i kylan, eftersom invandringsfrågan varit tabubelagd.

 I ett totalitärt samhälle är det inte bara farligt utan också en skam att opponera sig. Debatt har i Sverige, när det gäller kontroversiella frågor, bara fått föras mellan dem med samma åsikter, övriga har uteslutits eller skambelagts. Så har det blivit i Sverige eftersom värderingar och moral på ett odefinierat sätt ställs ovanför sakfrågor och samhällsproblem.

Är det inte dags att likt Widar Andersson betrakta SD som ett vanligt parti? Är det inte dags för våra riksdagspartier att ta tag i sakfrågorna och åtgärda alla de problem som hotar Sveriges framtid?

När hat ersätter debatt är vi illa ute!

9 tankar kring ”När hat går före debatt

 1. När jag läste detta: Är det inte dags att likt Widar Andersson betrakta SD som ett vanligt parti? Tänkte jag hur SD effektivt från början proklamerade för migrationsstopp som då fångades upp i de flesta svenska öronen. men sedan Åkesson drabbades av ”utbrändhet” och var bort en lägre tid så var ”han” inte densamma när han återkom. De tänker inte vara med med att stoppa de 500.000 som ”skall” komma de närmsta åren plus säkert 100.000 till! SD och de övriga 7 är INTE några vanliga svenska partier p.g.a. att de kontrolleras av ”annan” makt. Vi råder inte om oss själva längre, det visar ju den urusla samhällsförstörande politik som förts under lång tid. T.o.m. SvT kontrollerar man då man inte ägna någon speciell tid åt partier som har en ”annan” syn på vad som bör göras och som dessutom har folkets stöd. Om inte nu så kommer de att få det med tiden. Afs, Populisterna m.m. Varför ges inte andra partier den möjligheten? Vi lever i en ”demokrati” men sedan är det STOPP! Om man inte är med de 7:s gäng så att säga. Min hypotes är att det som ske en sådan kraftig förändring av folks ”valröst” att partier kan åka ut ur Riksdagen, minimeras till en skämtsam nivå m.m. eller hur ska vi ”andra” annars överleva om de svenska politikerna får fortsätta med att ”leka med våra liv”? Det Parti som INTE har omedelbar migrationsstopp i sitt program kommer i varje fall inte få min röst. Ni övriga, kan kasta tärning för ALLA 7 + SD är ju för migration! Svensson, Vad har DU röstat på egentligen?

 2. Det kanske är som jag tidigare efterfrågat att SD är ett ”systerparti” till M. Det kanske blir Ebba som dyker upp som ”gumman i lådan”? SD + M kanske ”är” samma skit trots allt? Oavsett vill väl det svenska folket ha ett Extra Val och inte någon ”lattjo lajban” regering. Blir det inget Extra Val då har NI samtliga Politiker förbrukat vårt förtroende. Ni ska bort för all framtid i det offentligas tjänst som rum. Vi behöver snart en Folkets Armé, eftersom Polisen, Säpo, Militären m.m. går ju i de brottsliga politikernas ledband istället för att fängsla dem! Tänk vad skönt det vore om allmänheten också kunde åtnjuta ÅTALSIMMUNITET. Det är väl bara en tidsfråga innan det blir ”vedergällningar” från de anhöriga till ALLA de offer som NI politiker har bidraget till. T.o.m. Älgjakten skulle få konkurrens av den årliga ”Politikerjakten” eller rent av ersätta den med den!

 3. Ja, Harriet SD har bromsat in. Mycket sorgligt, tycker jag. Varför har det blivit så? Nu gäller det istället att hålla ut.

 4. Troligen har Ann Heberlein rätt i, att SD liknar M. Det verkar som om hon gillar det.
  Även Widar Andersson betraktar allt mer SD som ett vanligt parti, dvs något bra.

  För andra är det väl snarast en väckarklocka.

 5. Att SD är emot globalismen kan man ju tro men varför stödjer då SD den Zionistiska sidan medan deras ungdomsparti (dåvarande) stödjer den Palestinska sidan? Därav blev det skilsmässa mellan SD och deras ungdomsparti Afs. Därför kan jag inte se någon himmelsvid skillnad på 7-klövern och SD.
  Om det är något som skall fram i dagsljuset till det svenska folket är väl att man PRESENTERAR den fullständiga Polisutredningen, om man överhuvudtaget gjort någon, angående: Två män häktades på fredagseftermiddagen misstänkta för inblandning i inbrottet på länsstyrelsen i Karlskrona dagen före valdagen” ”Inbrottet gjorde att länsstyrelsen fick släcka ner sitt valdatasystem under valet och inrapporteringen av valresultatet togs över av landets övriga länsstyrelser”! Varför rapporterades INGA valsiffror mellan 20.30 – efter 23.00? Vilka var de gripna? Detta visar klart och tydligt på att ”våra” svenska politiker agerar efter ”annan” makt. T.o.m. SD gör det! P.g.a. att man inte motsätter sig sitt valresultat! SD skulle ju få MER än 25 % enligt alla s.k. institut, men man fick nöja sig med 17,53 %. Vad hade hänt om SD hade fått FLER röster än Moderaterna? Vilket de borde ha fått. Nej, en rejäl redovisning inför det svenska folket beträffande stölden av datorerna som innehöll inloggningsuppgifter till de övriga Länsstyrelserna samt VILKA var det som man anhöll. När man inte hör någonting om sådana här allvarliga tillbud som drabbar det svenska folket samtidigt som politikerna inte gör något för att få klarhet kring dessa datorer, då råder det inte längre något tvivel om att både 7-klövern och SD är inget annat än Globalisternas springschasar, allihopa. Taktiken är som vanligt hålla fokus borta från ”skumrasket” som ”våra” politiker är underordnade. Vad gör man inte för pengar och exponering i media som god.
  Rikspolischef Anders Thornberg: När skall DU med DITT folk redovisa alla fakta kring det senaste valets påverkan som direkt även var ett övergreppet på det svenska samhället och dess folk? Har DU gjort något överhuvudtaget från ovan beskrivet, Rikspolischef Anders Thornberg

  1. Det förvånar mig att alla ogentligheter under valräkningen inte nämnvärt upprörde SD. Partiet har bromsat in i stället för att vara först på bollen.
   Public service skattens tveksamhet, senfärdigheten i protest mot FN: migratrionspakt, inga representanter på Mynttorget och alla utrensningar av mycket kompetenta medlemmar. Bevakningen av sin egen riksdagsplats har högsta prioritet, att förverkliga ideologin kommer allt längre ner.

 6. Din avslutande fråga kommer inte att besvaras på annat sätt än att det är en himmelsvid skillnad på 7-klövern och SD. SD är emot globalismen och den vansinniga invandringen och följderna av islamiseringen.

  De övriga partierna går alla mot samma globalism och är mer eller mindre för öppna gränser med massinvandring. Detta är skillnaden.

  I övrigt är de ingen störra skillnad på värdegrund annat, än åt vilket håll den riktas. SD vill främja Sverige och svenskarna först. Därefter hjälpa andra från andra länder. De övriga gör tvärtom, för säkerhets skull, så att vi snabbt kan röra oss mot globalisemen.

Kommentarer är stängda.